Viisi positiivista juttua viimeiseltä viikolta

Sain tämän haasteen viime viikon tiistaina Lauralta. Joten nyt on aika listata viisi positiivista juttua viime viikolta ja rehellisesti sanottuna kadun hieman tämän viikon valitsemista edellisen sijaan.

Näin tuoreeltaan viikko oli aivan umpisurkea, ainakin jos katson itseäni peiliin äitinä ja keskityn tuntemattomien ihmisten puoliksi kuultuihin sanoihin. Joten toisaalta taas ehkä näiden positiivisten asioiden muisteleminen tuleekin todella tarpeeseen juuri nyt ja ne antavat voimaa tehdä tästä viikosta vieläkin paremman, iloisemman ja lempeämmän.


Koska positiivisten asioiden löytäminen on välillä tosi vaikeaa aloitan käänteisessä järjestyksessä ja kerron ensimmäisenä tarinan mustikkapiirakasta.

BONUS

Kaiken väsymyksen, valvomisen ja päiväunien ja kinastelujen keskellä löysin jostakin virtaa tehdä lapsille mustikkapiirakan. Bravuurini on tehdä piirakoita mikrossa. Ja noin niin kuin ajatuksena lasten ilahduttamiseen ja samalla viemisiksi kavereiden mökille, tämä mustikkapiirakka oli ehkä kaikkein paras idea ikinä!

Ainakin siihen saakka, että mikro piippasi ja piirakka oli valmis ja aloin ottaa sitä pois korkealle sijoitetusta mikrostamme - Nostin, piirakka kallistui ja täyte oli vielä löysää. PLÄTS. Täyte ja mustikat levisivät mikroon ja sen alla olevalle tasolle ja tasolta lensivät sitten iltapalaa syöneiden lasten päälle ja pitkin ruokapöytää, keittiön seiniä ja lattiaa.

"Äiti miksi sinä sotkit?" kysyy viisi vuotias ja tämä äiti unohti mitä positiivista tässä piirakassa oli. Saatiin siitä lusikalliset maistiaisiksi ennen kuin siivosin keittiön uudestaan. No jaa, näin jälkikäteen tästä saa ihan hyvät naurut. Ja onneksi täyte jäähtyi ilmalentonsa aikana, koska nyt myös vauva on saanut ensimmäisen kerran mustikkapiirakkaa - vaikka ei suuhun asti.


Okei. Nyt se on saatu pois systeemistä. Joten aloitetaan ihan tosissaan näiden positiivisten juttujen miettiminen.

5. Kaiken valvomisen (mikä johtuu the 100 sarjasta, ei suinkaan vauvasta!) ja sitä seuranneen väsymyksen keskellä koen selättäneeni pyykkivuorta kohtalaisen hyvin. Kohtalaisen, koska olen myös kavattanut viikattavien pinoa sitä mukaa, kun sitä olen selättänyt. Ja eteinen, vessa ja keittiö alkaa olla taas pysyvässä siisteystilassa. JES! 

4. Koska kaikki se pyykkivuori, jota ei vielä ole viikattu, odottaa sohvalla ja koska me ollaan viimeaikoina vietetty PARISUHDEAIKAA iltaisin telkkarin ääressä, lähes joka ilta, siivosin telkkarin yläpuolella olevat hyllyt ja ollaan katseltu telkkaria yön pimeydessä kynttilöiden valossa.

3. Sain myös tekemättömiä asioita tehdyksi, päätökseen ja alkuun.
 - BLOGI: Pitkän blogiloman jälkeen postaustahti oli jo kaksi kertaa viikossa ja hei blogilla on myös uusi banneri, jossa vauvakin on.
 - ÄITIENPÄIVÄLAHJAKUVAT: Posti toi lasten muskarivalokuvat, jotka oli tarkoitus tilata äitienpäiväksi, mutta sattuneesta syystä unohtuivat. Perinteenä on ollut tilata kuvamagneetit mummulle ja mummille, mutta mummun toiveesta tänävuonna hän saa lapsista kuvat kehyksiinsä ja  säästösyistä magneetin tilasin vain itselleni ja mummille.
 - LISÄTYÖ: Olen suunnitellut aloittavani pienen lisätyön tekemisen. Viimein maanantaina laitettiin pyörät pyörimään ja eilen sain postista "uuden alun" (eräs paketissa tullut lehti kertoi niin!).


2. Viime viikolta päällimmäisenä mielessä on ne hetket, kun tunsin epäonnistuneeni äitinä. Menettäneeni hermot liian nopeasti ja liian pienistä tai turhista syistä. Positiivisia asioita miettiessä kärkeen menee kuitenkin iltatoimet hampaiden pesun jälkeen: yleensä laulan vain unilauluja pari ja poistun lastenhuoneesta, mutta oltiinkin niin ajoissa menossa nukkumaan, että luin kenenkään pyytämättä useampana iltana yhden tai kaksikin iltasatua ennen unilauluja.

1. Ja kaikkein positiivisinta oli tietenkin oman perheen kanssa vietetty aika.

 • Nähdä lasten kasvoilla hymyjä ja nauraa heidän räkätyksilleen, kun vesi roiskuu fillarin takarenkaasta. 
 • Onnistumisen ilo ja keskittyminen, kun vihdoin Nuppu pääsi askartelemaan kaula- ja rannekoruja synttärilahjaksi saamastaan helmisetistä. Ja kun hän antoi myös serkkunsa ja Jekun tehdä rannekorut helmistään.
 • Jekun riemu, kun hän sai vihdoin valita itselleen syntymäpäivälahjansa. He viettivät laatuaikaa isin kanssa kahdestaan, kun me muut odotimme autossa.
 • Ja viimeisenä mut ei vähäisimpänä: tyytyväinen vauva, joka selvästikin nukkuu pisimmät päikkärinsä iholla tai vähintään vieressä.


Nämä kaikkein positiivissimmat asiat on niitä, jotka saavat hymyn huulille pelkkinä muistoinakin ja ne on niitä hetkiä, kun kaikesta huolimatta uskon olevani hyvä äiti. Ja kun siisteystasapaino alkaa olla saavutettu ja siskonmakkarakeitostakin tuli super hyvää, uskallan sanoa myös olevani hyvä vaimo.

Tällä viikolla yritän muistaa, että ihan pian tulee aika, kun lapset eivät enää halua apua tai pusuja tai haleja. Ei mene kauaa, kun minua ei enää kaivata laulamaan unilauluja tai tarkistamaan hampaita pesun jälkeen. Pistän oman ärstykseni syrjään ja vastaan heille kaikella lempeydelläni ja kärsivällisyydelläni.  Täytyy osoittaa rakkautta ja arvostusta sanoilla ja erityisesti teoilla nyt, kun se on vielä helppoa. Ja kyllä kannatti kirjoittaa tämä lista valmiiksi jo lauantaina, nimittäin sunnuntai ja maanantai oli jo paljon parempia päiviä! 

Mitkä on teidän viikon viisi positiivista?

Blogihaasteen laitan eteenpäin Julia Ericalle, Tusinakodin Reetalle ja Nutturalla Klaralle

6 kommenttia

 1. Ihania positiivisia juttuja ❤ Tekee välillä hyvää pysähtyä ja miettiä niitä menneen hetken positiivisuuksia ❤ Kaikkea ihanaa ei meinaa arjen keskellä aina edes tajuta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! tätä pitäis harrastaa ihan päivittäin, että muistais paremmin niitä hyviä juttuja :)

   Poista
 2. Tuo on mahtava tunne, kun saa tekemättömiä asioita hoidetuksi. Monesti mietin myös tuota samaa, että joskus tulee aika jolloin lapset on isoja eikä enää välttämättä kaipaa samanlailla haleja ja pusuja. Nyt pitääkin nauttia vielä näistä hetkistä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tuo aloittamisen vaikeus on kyllä olevinaan ylitsepääsemätön mutta todellakin jälkeen päin on hyvä olla! :) arjen iloja ja haleja teidän viikkoon!<3

   Poista
 3. Hyviä juttua ollut viikossasi!
  Mun positiivisimmat jutut viime viikolta oli 8.hääpäivä, lapsivapaa, matka Tallinnaan, hyvät ruoat ja monen sukulaisen näkeminen.

  VastaaPoista
 4. Mukavan positiivinen js hyväntuulinen postaus. Aivan liian harvoin tulee mietittyä sitä kaikkeahyvää mitä ympärillä on

  VastaaPoista

Ihana yllätys, kiitos kommentista !