Yhdeksänkuinen

Mihinkäs me ollaankaan jääty vauvan kuulumisissa... Tarkalleen kahdeksankuisen mitat jäi nyt saamatta, koska tuo 8kk ikä tuli täyteen juuri joulun välipäivinä. Alunperin 8kk neuvolalääkäri piti olla jo joulukuun alkupuolella, mutta jouduttiin siirtämään aikaa oman lääkärini takia ja uusi aika tuli sitten lähemmäs tammikuun puoltaväliä ja 8,5kk ikää, kun lääkäri oli taas paikalla.

Omaan silmääni ja varsinkin käsivarsiini vauva tuntuu kasvaneen tasaisesti ja enemmän ja enemmän siirrän 62cm vaatteita pois 68cm vaatteiden tieltä. Muutamia 74cm vaatteita on myös kaapissa, vaikka pituutta ei vielä ole edes 70cm. Pituuskasvusta narahdettiinkin tuolla neuvolalääkärillä ja saatiin lastenpolille lääkäriaika tarkalleen 9kk ikäisellemme. Vaikka pituus laahaa käyriin katsottaessa, niin vaippa koossa ollaan taas menty yksi ylöspäin ja nyt on jo kutosen housuvaipat! Tämä jaksaa naurattaa joka kerta vaippa ostoksilla.


8kk neuvolalääkärissä siis mitattiin ja punnittiin ja sitten lääkäri katsoi läpi koko vauvan. Korvat ja silmät katsottiin lampulla ja kuulo testattiin piipparin kanssa. Pinsettiote testattiin helmellä ja mie niin olen mukamas sormiruokaillessa kytännyt, että joko se tulee, mutta silti vauva pääsi yllättämään kun helmi jäi pieniin sormiin. Ja sitten tuttuun tapaan katsottiin ihoa ja heijasteet ja miten vauva liikkuu. Neuvolassa hän alkoi vetää toispuoleista karhukävelykonttausta vaikka kotona aina konttaa ihan kunnolla kahdella jalalla. Jos siis ei seiso tai ole kyykyssä. Tai istu risti-istunnassa.

Pituudessa ollaan nyt menty jo pidemmän aikaa -2 käyrän alapuolella. Siksi meille laitettiin lähete lastenlääkärille ja verikokeisiin. Verikokeissa katsottiin kaikkea mahdollista kasvuun vaikuttavaa mitä näin pieneltä voidaan tarkistaa. Allergiatestiä ei oltu edes purettu, koska se oli jäänyt kokonaisuudessaan alle viitearvojen. Vihdoin vauva jolla ei ole allergiaa! Atooppista ihottumaa on  joo vähäsen, mutta ei allergioita! Ja ihottumatkin on saatu hienosti hallintaan ihan vaan olemassa oleville rasvoilla, ilman uusia reseptejä.


Yhdeksän kuinen vauva on ollut iloinen kuten aina ennekin, jos vaan on saatu unirytmi pidettyä isompien sairasteluista ja kotoilusta huolimatta. Mitään uutta ja ihmeellistä ei ole tähän hetkeen opittu vaikka vähän odotin uusi hampaita tai lähtisikö hän jo kävelemään. Ei vielä 9kk ikään mennessä lähtenyt. Taitaa keräillä hieman rohkeutta ja ilman tukea seisomisessa tehdäänkin uusia ennätyksiä joka päivä.

Pieni seikkailija tutkii usein lastenhuonetta, tiskikonetta ja keittiön alimpaa laatikkoa. Sieltä löytyykin tuttipullot ja rintapumput, joten saa rauhassa kaivella. Ripustettiin voimistelurenkaat taas ja niitäkin vauva kokeilisi mielellään. Keinuminen on hurjan hauskaa, vielä kun keksittäisiin jokin kunnon keinu hänelle. Harmittaa ettei olla päästy uimaan pitkään aikaan. Haluaisin nähdä mitä vauva tuumaisi lastenaltaan rappusilla konttaamisesta.


9kk päivänä käytiin lastenpolilla ja neuvolassa käydään mitoilla taas 10kk iässä. Neuvolaohjelman mukaan 8kk jälkeen seuraava olisi kai vasta 1v neuvola, mutta mie haluan käydä vauvavuoden aikana joka kuussa, nyt vain tämä 9kk neuvola korvattiin lastenpolilla. Katsotaan tuleeko 1v neuvolan jälkeen uusi kutsu sinne.

Verikokeisiin tuli jo uusi lähete. Ja nyt ihmettelen, että mitähän tarkoittaa vauvan verikokeet saatesanoin "kokeisiin tullaan ravinnotta." Eli öö kuinka monta tuntia syömättä ennen sitä? Koko yö ilman tissiä? Odotan jo kauhulla sitä yötä. Nupun kanssa tuli ravattua lääkärissä ja labrassa, mutta allergiatesteihin ei koskaan tarvinnut mennä syömättä.

Oletteko te käyneet vauvojen kanssa verikokeissa? 

Lähetä kommentti

Ihana yllätys, kiitos kommentista !