Meidän vaunut: Chipolino Etro matkarattaat

*Kaupallinen yhteistyö: MiniSkidi


"Meille ei sitten hankita uusia vaunuja tai rattaita," tuumasi puoliskoni syksyllä 2018 tajutessaan, että meille oli tulossa vauva. Vaan niin siinä kuitenkin kävi, että pari viikkoa sairaalasta kotiutumisen jälkeen lähikaupan myyjä auttoi minua tunkemaan ensimmäisen valtavan paketin automme etupenkille, koska takakontti oli jumissa. Valtavassa paketissa oli meidän uudet vaunut: Chipolino Etro 3 in 1. Rattaat ja vaunut, joista haaveilin jo ennen Jekun syntymää.


Chipolino, minun merkki-ihastukseni


Törmäsin Chipolinoon ensimmäistä kertaa kevät-talvella 2015 etsiessäni Nupulle kaukalosta seuraavaa istuinta. Ostettiin hänelle Chipolino Giro turvaistuin, joka on edelleen Jekulla käytössä. Ostaessamme tuplarattaita keväällä 2016 olisin halunnut Chipolino Twix tuplarattaat, mutta niitä ei enää ollut, sitten kun olisin ne voinut ostaa. Googletellessani noita Twixejä päädyin ensimmäistä kertaa Chipolinon valmistajan nettisivuille ja ihastuin Etro rattaisiin.

Ennen vauvan syntymää ajateltiin pärjätä tuplarattaiden kantopussilla ja Jekun rattailla, mutta heti ensimmäisen ulkoilun jälkeen aloin etsimään matkarattaita, joissa olisi vaunukoppa. Vaunut oli saatava ja mielelään kevyet. Meidän pitää kantaa niitä yhdet rappuset kotiin ja sohvan yli, jos mielimme saada vauvan parvekepäikkäreille. Ja helposti säilytettettävät eteisen koko huomioiden. Siinä olivat kriteerini ja huvikseni googletin kolmen vuoden tauon jälkeen "Chipolino Etro".Yllätyksekseni sain eteeni Kempeleläisen lastentarvikeliike MiniSkidin, joka on tuonut Chipolinoa Suomeen vuodesta 2017. Otin MiniSkidiin heti yhteyttä ja sain vastauksen jo samana päivänä. Täytyy sanoa, että yhteydenpito MiniSkidin kanssa on ollut koko ajan nopeaa ja vaivatonta. Myös hieman ikävämmän yllätyksen sattuessa, kun toisessa paketissa ollut turvakaukalo katosi kuljetuksessa, viestit kulki sujuvasti molemmin puolin. Lopulta turvakaukalo löytyi ja pääsi perille viisi viikkoa myöhemmin.


Mikä Chipolino Etro 3 in 1 rattaissa on parasta?


Valkoinen runko ja renkaat, kopan harmaat kankaat yhdistettynä valkoiseen kuomuun ja raikkaat korostusvärit kuomun lipassa ja tekstiileissä. Meidän rattaiden väri on Burgundy ja värivaihtoehtoja on yhteensä neljä. Lime ja varsinkin se limen turvakaukalo on ihana, siihen mie silloin kolme vuotta sitten ihastuin! Keltaisen & harmaan sekä turkoosin & harmaan yhdistelmät ovat myös tosi söpöjä. Mutta ulkonäön ja värien lisäksi se 3 in 1 juttu!Pakettiin kuuluu runko ja vaunukoppa, joka muuttuu klipseillä ratasistuimeksi eli 2 in 1 sekä turvakaukalo ja adapterit rattaisiin eli koko setti 3 in 1. Ja jalkapeite, tärkeä lisäosa, jota minulla ei ole missään aikaisemmissa vaunuissa ollut. Itseasiassa mie olen käyttänyt tuota vaunujen jalkapeitettä myös turvakaukalon kanssa, en tiedä onko se suunniteltu niin vai ei, mutta se toimii!

Rungon ominaisuuksista pitää nyt heti mainita kolmeen asentoon säädettävä työntökorkeus. Itse työnnän kävellen keskikorkeudella ja rullaluistellen korkeimmalla. Jarru on luotettava ja kääntyvien etupyörien lukitseminen ja vapauttaminen on helppoa. Renkaiden irrotus käy myös kätevästi. Itse irrottelen niitä hyvin satunnaisesti pesun ajaksi tai autoon pakatessa, jos lainataan jonkun muun autoa ja rattaat on mukana.Runko on tosi nopea ja yksinkertainen kasata ja avata uudelleen. Koko setin voi laittaa kasaan, kun koppa on istuimena yläasennossa kasvot menosuuntaan päin. Me ei vielä käytetä rattaita kasvot menosuuntaan päin, tai oikeastaan rattaita ollenkaan, joten irrotan kopan aina kasatessani rattaat autoon tai eteiseen.

Vaunukopan muuttaminen rattaiksi käy kolmen klipsin avulla. Ohjekirjassa suositellaan rattaisiin vaihtamista noin puolenvuoden iässä, kun vauva osaa kääntyä ja nousta istumaan tai konttaamaan. Me ollaan kokeiltu rattaita ihan muutamia kertoja vain. Kesällä autettiin pölyisissä ulkoremonttihommissa eikä vauvaa voinut ihan koko ajan pitää sylissä, joten kokeiltiin miten parikuinen viihtyisi sitterimäisessä asennossa rattaissa. Ja nyt olen laittanut pari kertaa vauvan rattaisiin hereillä ja ulos päästyämme avannut klipsit ja laskenut vauvan nukkumaan mukavammin vaunuihin.


Me käytämme siis edelleen yhdeksänkuisen kanssa vaunuja, koska hän nukkuu suurimman osan siitä ajasta mitä vaunutellaan. Rattaisiin siirrytään varmasti keväämmällä, kun aletaan ihmetellä ympäristöä enemmän. Meillä ei ole aikasemmin ollut travelsystemiä, joten sitä on tullut nyt hyödynnettyä sitten kahden aikaisemman vauvavuoden edestä. Rattaat tulevat syrjäyttämään travelsystemin, kun vauva siirtyy kaukalosta istuimeen. Ensin tosin pitää hankkia se istuin. Chipolinon istuimet ovat jälleen suurennuslasini alla.

Me ollaan vaunuteltu rullaluistellen, juosten, kävellen, asfaltilla, hiekalla, metsässä ja no lumessa sen mitä nyt on tälle talvelle lunta saatu. Vaunuja on ollut mukava työntää joka vauhdissa, paitsi metsässä. Ongelma ei niinkään ollut vaunuissa, vaan kannoissa ja kivenmurikoissa, joita sattui olemaan turhan tiheästi rengasväliin nähden, mutta pysytellään jatkossa vähintään maisemapolun levyisessä maastossa pienten mustikkametsäpolkujen sijaan. Loskaa en kuitenkaan suosittele, mutta tuskin kukaan muukaan täyskumipyörillä kärryttelevä.
Chipolino Etron plussat ja miinukset ominaisuuksista:


+ 5 pistevaljaat rattaissa
+ kolme asentoa rattaille ja helppo säätönappi kuomun alla
+ säädettävä kuomu
+ kuomun kurkistusikkuna
+ pestävät pehmusteet
+ jalkapeite
+ aukeava & irrotettava turvakaari
+ helppo kopan irrotusmekanismi
+ travelsystem ja turvakaukalon selkeät punaiset ompeleet nappien pakoista

- pehmusteiden tiukka irrottaminen
- renkaat, ilmakumeilla olisi täydelliset
? kuomun jatko-osan tuuletusverkko joka on yhdistetty muovikalvoon

- turvakaukalon kuomu on ehdoton plussa ja sen nappikiinnitys on helppo, mutta miinus tulee siitä ettei se ole säädettävä/ syrjään työnnettävä.Mikä tekee näistä 3 in 1 yhdistelmävaunuista myös matkarattaat?


Ehkäpä se on travelsystem, tai nopea kasaaminen ja avaaminen, tai täyskumirenkaat ilmakumien sijasta. Chipolinon kehittelijöille voisi vinkata ilmakumirenkaista, jospa sillä saisivat vallattua lisää pohjoisen markkinoita.

Niin taikka näin, kaikkein parasta näissä rattaissa on kuitenkin se, että ne ovat minun ensimmäiset jotka olen todella halunnut. Ei kenenkään vanhat, tai olosuhteiden pakon sanelemat, vaan minun vaunuihastus. Uskallan väittää, että tässä tapahtui jo jotain todella hyvää tuuria tai kohtaloa suurempaa. Varsinkin turvakaukalon kanssa, mutta sen seikkailu onkin jo oma tarina.


Onko Chipolino teille tuttu merkki? Mitkä on teidän vaunuissa ne ihan must ominaisuudet?

8 kommenttia

 1. Ei ole lainkaan tuttu merkki. Meillä vaunujen hankinta oli sikäli helppoa, että sain ne hankittua kaverilta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. vaunujen kierrättäminen onkin kannattavaa! :) meillä oli esikoisella miehen veljenpojalta perityt vaunut, tuplat ostettiin ja sitten mies osti mulle yllätyksenä yhdet rattaat ja nyt on nämä mun unelmat :D Enpä oo ajatellu et on näitä meilläkin aika monet ollut :'D

   Poista
 2. Tänä päivänä vaunut ovat todella monikäyttöiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niin on! ja ulkonäöllisestikin löytyy vaihtoehtoja joista varmasti löytyy jokaisen silmään miellyttävä ja omia tarpeita vastaavat :)

   Poista
 3. Ei ole tuttu merkki. Omien lasten vaunuaika on ohi. Oli parit Briot ja parit matkarattaat.
  Hoitolapsia työnnän miehen lähes 40 vuotta vanhoissa Emmaljungan rattaissa. Ja jos on kaksi pientä hoidossa, niin vanhoissa kaverilta saaduissa Emmaljungan tuplissa. Nekin taitaa olla jo yli 10 vuotta vanhat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oi mitkä klassikko vaunut teillä on käytössä! :D emmaljungat kyllä kestää :) saa nähdä mikä näiden vaunujen kohtaloksi tulee kun meidän perheen kärryaika päättyy. Siskonpojan vanhat yhdistelmät on nyt mummulassa ja ne meidän edelliset rattaat on siellä siskolla :D

   Poista
 4. Onpa tosiaan näppärän oloiset rattaat, kiva kun saa pieneen tilaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. meillä vaunujen säilytys on ollut joka kodissa vähän haastavaa, onneksi siitä on otettu oppia :D

   Poista

Ihana yllätys, kiitos kommentista !