Ihan sairas talvi

Huh hei. Blogi on ollut paljon hiljaisempi mitä minun tavoitteenani on ollut. Sanon sen nyt ääneen, että tavoitteeni oli blogata säännöllisesti 2-3 kertaa viikossa, ja postaustahti 10 postausta kuussa - vähintään. Ja kuten huomaatte, se ei todellakaan ole toteunut. Meillä on nyt kiertänyt jos mitä tautia, ettei tässä ole aikaa jäänyt mihinkään mihin pitäisi pystyä keskittymään ja koko arkipakka on ihan sekaisin.

Voisin kirjoittaa koko meidän perheen sairashistorian, mutta jos nyt vain aloitetaan siitä että ensimmäiset yskät alkoi marraskuussa. Lapset taisi olla kaksiviikkoa kotona ja niiden aikana päiväkotiin oli ilmestynyt lappu "hinkuyskää päiväkodissa" siinä se marraskuu sitten jo olikin.


Joulukuussa minä itse olin aivan totaalisen tukossa ja kuumekin nousi ensimmäistä kertaa vuosiin - ilman rintatulehdusta. Sen verran tervehdyttiin, että joulua pystyttiin viettämään isolla perheelle mummin ja papan luona ja kyläiltiin siellä myös välipäivinä. Pitkän joululoman jälkeen oli ihanaa päästä aloittamaan päiväkotiarkea, luulin.

Meidän lapset ovat olleet kaiketi jokatoinen viikko kotona kipeänä. Kummityttöni syntymäpäiväkin piti jättää väliin, koska perheessämme podettiin ensimmäistä kertaa koskaan influenssaa. Potilaita oli vain yksi, mutta lääkekuuri tuli kaikille.

Kun siitä päästiin aloittamaan taas normaalia arkea, oli päiväkodin seinälle ilmestynyt "influenssaa päiväkodissa" lappu. Seuraavana päivänä tuli oli tullut "vatsatautia päiväkodissa, kotona oltava kaksi oireetonta päivää". No niin. Tämmöistähän tämä arki lasten kanssa on. Ei pöpöiltä pakoon pääse ja se on aika tuuria kuka aivastaa ja ketä kohti ja kuka pistää sen lelun seuraavaksi suuhunsa.

Kävin kuun vaihteessa viikonlopun Rovaniemellä pikkusiskoni polttareissa, mukaani otin vauvan ja äidin. Kotiuduin vasta maanantaina, joten pidettiin lapset kotona sen päivän. Kuuntelimme yskiviä lapsia ja lopulta päädyimme pitämään jälleen kotiviikkoa. Vaikka onneks tällä kertaa lapsilla oli vain yskää ja tavallista nuhaa. Eikä ollenkaan huono idea olla kotona, kun päiväkodissa on kerta se vatsatauti lappukin, ajateltiin.


H A H   H A H   H A H   H A H   H A A A A A A ! Kävi se vatsatauti silti meilläkin, vaikka ei tainnut tulla päiväkodista. Oksennus potilaita oli kaksi viidestä ja heilläkin tauti kesti yhden päivän. Lakanat piti pestä vain yhdestä sängystä. Eli päästiin aika vähällä. Ja sopivasti viikonloppu oltiin  jo kokonaan oireettomia, joten päästiin takaisin kohti tavallista arkea.

No ei päästy. Kävin sunnuntaina vauvan kanssa päivystyksessä, olihan lastenpolin lääkäri kehottanut meitä tarkistamaan vauvan korvat jos tulee kuumetta. En löytänyt mittaria, mutta vauva oli mielestäni kuuma jo lauantaina aamu yöstä. Kun taas sunnuntaita kohti valvottiin ja vauva tuntui kuumalta, lähdettiin tarkistamassa korvat. Päästiin tunnissa pois, korvat siistit, kuumetta 38,4 ja burana resepti vauvalle. Käskettiin tulla uudelleen, jos kuume jatkuu vielä kaksi päivää.

Keskiviikkona mitattiin aamuyöllä 39 astetta kuumetta ja lasten ollessa päiväkodissa lähdin vauvan kanssa lääkärin. Hoitaja otti pika CRP:n ja lääkäri kuunteli keuhkot. Kotiin lähdettiin antibioottikuurin ja yskänlääkkeen kanssa. Tai siis niiden reseptien kanssa. Keuhkoputkentulehdus oli arvio. Jos antibiotit eivät laske kuumetta heti yhdessä yössä ne pitäisi lopettaa ja mennä taas päivystykseen.

Onneksi tuo kuuri on nyt yli puolivälin ja lapset olivat koko viimeviikon päiväkodissa. Ja nyt sitten isosti vaan KOPKOPKOPKOPKOP että tämä oli tässä ja nyt me ollaan terveitä. Olisi nimittäin ensi lauantaina yhdet häät joihin olisi ihan kiva päästä ja silleen. "Terveellisiä kotiin" toivotti seurakunnanjohtaja tänään perinteisten terveisten sijasta, kun päästiin taas pitkästä aikaa kirkkoon.

Iloista ja terveempää uutta viikkoa kaikille teille sinne ruutujen toiselle puolelle! :) 

4 kommenttia

 1. Oijjoi! Onpa inhottavaa.. Kunpa jo riittäis teillä sairastelut. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä on kai lumeton talvi 😅 vois olla hyötyä niistä vastustuskykyä tukevista öljyistä 🙈 maitohappobakteerit haettiin kun ensimmäinen oksu tuli 😅 kyllä se tästä 😊

   Poista
  2. Kyllä! Meillä pääsi angiina niskan päälle, muuten ollaan oltu melkolailla terveenä koko "talvi".

   Poista
  3. joo varmaan tää talvenpuute onkin syynä pöpöpaljouteen :D me raissataan nyt viikonlopuksi kohti pakkasta tai ainakin kohti lunta :D

   Poista

Ihana yllätys, kiitos kommentista !