76neliötä - part 4

Tervetuloa jatkamaan kotikierrosta! Nyt kun eletään toukokuuta 2020 olemme asuneet tässä asunnossa vuoden ja 9 kuukautta. Ja täytyy myöntää, että nyt alkaa hiljalleen mietityttää ehdinkö esitellä tätä kotia kokonaan niin, että me vielä ihan tosissaan asumme täällä. Pienoinen muuttokuume nostaa päätään. Ja aikasempien asuntoesittelyjen kanssa on käynyt juuri niin, että viimeiset huoneet olen esitellyt joko muuton keskellä tai avaintenluovutussiivouksen aikaan. 

Kuten yleensä aina, se alkoi puoliskostani ja nyt se on siirtynyt minulle. Puoliskoni on vielä realistinen ja katselee vain vuokra-asuntoja. Mutta minuun kuume iski astetta kovempaa ja löysin jo aivan valloittavan myyntikohteen. Joskin se on huoneluvultaan liian pieni. Taloa pitäisi siis käydä katsomassa huonejaon, kuivausrummun ja tiskikoneen mahtumisen ja säilytys- sekä asunnon pohjaratkaisujen hahmottamiseksi ja sitten vasta voisi edes miettiä kannattaako kyseisestä tai vastaavasta kohteesta edes haaveilla.


Todellisuudessa ostohaaveet on suunniteltu vähintään 3-5vuoden päähän aikaan, kun minullakin on työ. Joten se siitä talokuumeesta. Mutta muuttokuumetta tosiaan pukkaa, kun nykyisestä kodistamme on esittelemättä vielä molemmat makuuhuoneet ja vessa. Meidän makkarista on jo kuvat, ihan vaan kaiken varalta, jos tuleekin äkkimuutto.

Jääköön ne vielä ensi kertaan ja tällä kertaa pääsette kurkistamaan meidän perheen kodinhoitohuoneeseen & kylpyhuoneeseen eli tervetuloa meidän vessaan! Tämäkin vessa on sitä sorttia, joka mahtuisi varmaan yhteen, mutta ainakin kahteen kuvaan. Vessan ovelta katsottuna vasemmalla on meidän pyykkiseinä ja pesutorni ja oikealla puolella sitten vessa ja suihku.


Pyykkiseinä on näkynyt blogissa aiemminkin. Muuttaessamme halusin tuollaisen kaksi hyllyisen kuivastelineen pyykkikoneen päälle, mutta nyt ylähyllystä on tullut kylpyammeen säilytyspaikka. Sattuneista syistä teline ei ollutkaan niin kätevä ja puoliskoni osti meille kuivausrummun,

Tehtiin muuttaessamme parikin reissua ikeaan, pääasiassa vessan säilytyskalusteiden takia, mutta samalla ostettiin pieniä juttuja myös keittiöön. Eteisen kenkäkaapit vaativat sitten kolmannen reissun, eli nämä pyykkikopathan ovat oikeasti kenkälaatikoita ja laitettiin niitä eteiseen kuusi.


Tämä pöntön päälle sijoitettava hylly on ihan mun lemppari! Alkuun hyllyllä oli puhtaiden pyyhkeiden lisäksi kivoja koreja joissa oli kaikkea silloin tällöin tarvittaa sekä avaamattomia suuvesiä ja hammastahnoja. Mutta vessassa ei kierrä ilma tarpeeksi ja heitin korit suosiolla pois homepilkkuineen. Samoin kun pyykkikorien päällä asunut pieni viherkasvi mätäni ruukkuunsa. Joten vessa ei ole enää niin kiva ja sisustetun näköinen kuin se oli vielä muuttaessamme. Mutta ainakin pyykkihuolto toimii.

Meidän edellisen kodin vessassa oli muuten nätit kukkatapetit. Miten teillä on panostettu vessan viihtyvyteen ja toimivuuteen? Kaikki vinkit kostean tilan somistamiseen on tervetulleita!
Follow my blog with Bloglovin

4 kommenttia

 1. Onpas super mielenkiintoista nähdä tein vessa! Oikeesti! :D Näkee, että pieneenkin tilaan saa monenlaista mahtumaan, kun oikein sijoittaa. Meillä kun on tilaaaaa vaikka muille jakaa, niin jotenkin sitä hämärtyy ajatus siitä, että monenlaista sais sijoitettua pienempäänkin. Eli siis ehkä meidän kodinhoitohuone+kotieteinen ei ookaan välttämättä ihan surkean pieni, vaan siellä vois tehdä toisenlaisia ratkaisuja... Meillä vessan toimivuuteen ja viihtyvyyteen ei oo panostettu sen enempää, kuin että siellä on pönttö ja pöytä, sekä kaapit, johon saa vessapaperit, veskin pesuvermeet ja hammasharjat jemmaan. Viihtyvyyden ratkaisee se, onko siistiä vaiko ei. Ei siis oo tullu laitettua mitään esiin mihinkään sinne. Toisinaan pohdinkin, et onkohan mein veski vähän kolkko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tän vessan laittaminen oli kyllä mun ykkösprioriteetti silloin tänne muutettaessa. Ei ole ihan koko perheen suihkuja / kylpyjä varten tämä, mut taloyhtiön saunassa on onneksi tilaa :D (tosin ei olla nyt koronahässääkän aikana käyty kertaakaan siellä saunassa) Edellisessä kodissa oli käytävän muotoinen kylpyhuone ja siinä oli kaappitilaa ja pieni taso ja lampun päällä söpö peili, niin oli vähän totuttelua tämmöseen "pelkkään vessaan" kun oli tottunut kunnon pyykkitilaan, itseasiassa myös edllistä edeltävässä kodissa oli fiksu kylppäri ja siellä oli myös kuivauskaappi. :D Tässä kun muuttaa miljoona kertaa oppii aika hyvin tietämään mistä tykkää ja mitä tarvii sitten joskus kun ostetaan ja rempataan (tai rakennetaan, mies ei kyllä ole vielä lämmennyt ajatukselle) sitä omaa unelmaa, johon muuten kuuluu pyykkihuone ja kuraeteinen :D esim ite en tykkää enää yhtään että lavuaarin alla olis taso tai kaappi, koska se olis koko ajan märkä. Mutta muuten hyllyjä tai kaappeja vessassa tarvitaan kyllä. ja sitten taas tää avohylly pyyhkeille on muuten tosi kätevä ja nättikin, mutta jos lapset ehtii innostua kylvyssä leikkimään hanalla ja käsisuihkulla, niin sitten on vessapaperit ja puhtaat pyyhkeet kaikki märkinä... :D

   Poista
  2. Toi on kyllä totta, et todella tietää mitä tahtoo, ku kokeilee monenlaista. Itse asuin ensin rivari kaksiossa, sit muutettiin väliaikaisesti rintamamiestaloon ja sit rakennettiin itselle oma talo. Jälkeen on just pohtinu, et ehkä tekis yhtä ja toista toisin, jos olis kokeillu enemmän vaihtoehtoja.

   Poista
  3. mutta toisaalta, meilläkin ne ihan ikioman talon haaveet ulottuu kuitenkin sen verran monen vuoden päähän, että jos nyt haaveilen valtavasti kurasyöpöstä ja vaunujen omasta paikasta ja kodinhoitohuoneesta, niin veunujen säilytystilalle ei kuitenkaan ehkä ole tarvetta enää sitten kun sen saisin :D Mutta onneksi aina saa haaveilla :D

   Poista

Ihana yllätys, kiitos kommentista !