Viikon 17 kuvat


Huhtikuun lopussa aurinko alkoi jo lämmittää, niin että haravointitalkoissa pärjäsi pelkillä collegehousuilla ja trikoopaidalla, pipo päässä tietenkin. Päiväkodin risteyksessä oleva lumikasa oli vielä jossain kivikasan alla olemassa, ja siihen pysähdyttiin kotimatkoilla kiipeilemään. Avattiin Jekun kummitädin kanssa rullalauistelukausi ja sain viettää reilun tunnin aikaa hänen kanssaa ilman lapsia. Päätettiinkin ottaa rullailulenkistä joka viikkoinen tapa, välillä kaksin ja välillä lasten kanssa.


Perheen pienimpien pyöräily ja ulkoiluinto ei näe loppua, vaikka ilman apurenkaita ajamista ei ihan pian uudestaan testata. Piti myös etsiä Jekun pyöräilykypärä, kun Elpu keksi että voi kyytsätä ukkoa tarakallaan. Tavallisen arjen sekaan mahtui aamuisia puistoiluja Elpun päiväkotiin viemisen ja Jekun lounaan välillä ja yllätys yövieraita. En ole tehnyt sen suurempaa kevätsiivousta kotona, mutta samalla kun tein rullaluistimille kesähuollon päätin putsata myös terasilla talvehtineen polkupyöräni. Ja kun mietin mihin minä sen pesun jälkeen pistän talteen aloin raivata meidän varastoa johon ei mahtunut edes ovesta sisään kävelemään.

Nappasin kaikki tavarat ulos ja sen verran löytyi homepilkkuja kaikista tekstiileistä mitä siellä sattui olemaan, että sinne jäi ainoastaan pulkka, rattikelkka ja muut ulkolelut ja meidän koko perheen fillarit. On muuten aika ihana tunne avata varaston ovi ja nähdä varaston lattia ja pelkällä vilkaisulla ympärilleen näkee kaiken mitä varastossa on!


Jekku yritti vielä varastonsiivouksen aikaan päästä rattikelkkailemaan, ja oli muuten pikkuisen pettynyt ilme kun ei se kelkka asfaltilla mihinkään liikkunut. Perjantaina pidin taukoa siivoamisesta, kun muskarin jälkeen jäätiin kavereiden kanssa leikkipuistoon ja kotona olin itsekin ihan päikkäreiden tarpeessa. Lauantaina taas jatkoin raivaamista siivouskaapin ja keittiön paperilaatikoiden osalta. Ja itseasiassa, tämä on se lauantai kun vessaa pestessä päätin kuvata myös vessan kaapit postausta varten.

Viikolla 17 Jekku ei ollut ainoa joka nukkui päiväunia. Minä nukahdin parina päivänä ihan omassa sängyssä. Elpu kuitenkin onnistui valitsemaan persoonallisemman unipaikan. Eräspäivä hän halusi ajaa päiväkodilta suoraan keinuille. Annoin hänelle kovat vauhdit ja lähdin itse käymään vessassa. Ennen kenkien takaisin pukemista kurkistin ikkunasta keinuille ja hieman epäillen menin hakemaan vauvakeinuun nukahtaneen neidin sisälle. 

Viikko 17 23.-29.4.2018

Lähetä kommentti

Ihana yllätys, kiitos kommentista !