Ensimmäistä kertaa pakohuoneessa

*Kaupallinen yhteistyö

#kpkesäparty18 

Juhlat kuvailtu edellisessä postauksessa, nyt  keskitytään pakohuoneeseen!


Muutamat verkoston tytöt järjestivät meille kesäjuhlat Helsingissä Game Over escaperoomilla.  Game Overin tilat ovat Mäkelänkadulla kerrostalon toisessa kerroksessa. Heti oven avauksen jälkeen tunnelma tavallisesta rappukäytävästä vaihtui jännitykselliseen ja hämärään aulaan ja teema jatkui myös asiakasvessojen yksityiskohtiin. Game Over on ollut Helsingissä vasta vähän vajaan vuoden, mutta samalla firmalla on pakohuoneita yhteensä 13 eri maassa.

Helsingin Game Overissa pelit ovat pelattavissa 2-6 hengen ryhmissä ja erilaisia huoneita on yhteensä kuusi. Me jakauduimme ryhmiin huoneittein nimien ja kuvauksien perusteella. Minulle pakohuone oli aivan uusi kokemus. Olen toki kuullut niistä jonkin verran, mutta ajatus oli silti hieman pelottava. Katselin huonevaihtoehtoja jo kotona ja huonejakoa tehdessä muistelin Lapin Lumilinnan olevan sellainen, jossa ei ehkä tarvitsisi pelätä.


Ennen huoneisiin menemistä nostettiin alkumaljat ja sitten Johanna kertoi meille säännöt: mitään ei tarvitsisi rikkoa ja jokaisessa huoneessa olisi tabletti, josta saataisiin tarvittaessa vihjeitä ja nappi, jolla saataisiin yhteys pelinvalvojiin sekä paniikkinappula, jos sattuisi niin että olisi aivan pakko keskeyttää peli. Sitten meidät ohjattiin peleihimme. Meitä lumilinnaan menijöitä oli viisi: minä,  Jerina (Eat hoop love) & Maria (Nyt heti) & Jenni (Ilopiikki) & Maria (Love beyond words). Me oltiin melkein ensikertalaisporukka, muistaakseni Maria (Lbw) oli meistä ainut, joka on ollut pakohuoneissa aiemminkin.

Ensireaktioni huoneeseen mennessä oli "ai onko tää tässä".  Saatiin pieni alkuohjeistus ja valvoja osoitti vielä missä tabletti ja yhteysnappi sekä paniikki nappi ovat. Aikaa oli 60minuuttia, enkä keksi missä muualla tuo tunti olisi ollut noin lyhyt aika. Tuhlattiin alkuun aikaa, kun etsittiin kaikkea mitä huoneesta löytyy ja meillä jäi ensimmäinen tehtävä kesken, kun alettiin jo selvittää seuraavaa tehtävää - ilman sitä vihjettä mikä sitten saatiin valvojan avulla ensimmäisestä tehtävästä.


Meillä oli hyvä porukka ja saatiin paljon ratkaistua yhdessä. Vihjeiden lisäksi tabletti kertoi myös paljonko aikaa on jäljellä ja kun se alkoi näyttää alle viittä minuuttia alkoi jännitys tiivistyä ja tehtävä tuntua aika mahdottomalta. Lopuksi meidät tultiin päästämään huoneesta ulos ja huoneessa kaikui ahaa elämyksen tuoma oivallus, kun kuultiin miten se kesken jäänyt tehtävä olisi pitänyt ratkaista. Noh, vain kaksi tehtävää jäi kokonaan tekemättä, joten eikö tuo ole ihan hyvä suoritus kuitenkin (suurimmaksi osaksi) ensikertalaisilta.

Lapin Lumilinna oli ensikertalaiselle oikein sopiva huone. Mikään mahdollinen pimeys ja kauhu ei houkutellut itseäni ja Lumilinnassa oli valoisaa, mutta silti jännittävää. Nyt kun on kerran käynyt kokeilemassa, saattaisin uskaltaa johonkin jännittävämpäänkin teemahuoneeseen. Jerina kerkesi karata juhlista, ennen kuin päästiin uudelleen huoneeseen ryhmäkuvaa varten, sieltä löytyi korvaaja kuvaan :D

Lähetä kommentti

Ihana yllätys, kiitos kommentista !