Pubun suloiset lastenvaatteet sis. alekoodin

Kaupallinen yhteistyö Pubu & KidSpot

Tämä onkin hei minun ensimmäinen lastenvaatteita käsittelevä postaus! Neljän vuoden aikana olen tainnut esitellä nopeasti ainoastaan Elpun ensimmäisen mekon. Omassa ja lasten pukeutumisessa tärkeintä on mukavuus ja käytännöllisyys ja omaa silmääni miellyttää erityisesti selkeät ja kirkkaat värit sekä kuviot. Ennen tätä yhteistyötä en ollut kuullut Pubusta, mutta kun toivottiin yhteistyöbloggaajan pitävän värikkäistä lastenvaatteista oli minun heti kurkistettava millaisista vaatteista puhutaan.


Pubu valmistaa värikkäitä ja turvallisia lastenvaatteita aina vastasyntyneistä kouluikäisille lapsille. Yksivuotiaan verkkokaupan takaa löytyy  kymmenien vuosien ammattitaito ompelusta ja kaikki Pubun tuotteet valmistetaan käsityönä Lohjalla pienessä ompelimossa. Eri kuoseja löytyy hempeästä hauskaan ja värejä neutraaleista räväköihin. Vaatteiden lisäksi valikoimasta löytyy myös pehmoiset vauvan tumput ja peitot sekä kaksinkertaisesta trikoosta ommellut pipot. Sain molemmille lapsille kaksi vaatetta esiteltäväksi ja näiden postauksessa nähtävien lisäksi Pubun valikoimaan kuuluvat liivimekot, legginsit ja bodyt.

Meidän lapset on mitattu viimeksi tammikuun lopussa. Silloin Elpu oli 96.2cm pitkä. Hänen kaapissaan on vaatteita 92-116 väliltä, suurin osa kuitenkin 98. Housun punttien perusteella neiti on kevään aikana venähtänyt jonkin verran, joten valitsin varmuuden vuoksi seuraavan koon eli 104, jotta vaatteet ovat varmasti sopivia vielä syksylläkin eikä vain tänä kesänä. Jekku puolestaan oli tammikuussa 80.3cm pitkä ja hän käyttää sekä 80 että 86 kokoja. Hänellekin valitsin nyt näistä sen isomman koon eli 86.


Tämä pandakuosi oli helppo ja varma valinta. Elpu rakastaa kaikkea mikä on vihreää ja kaikkia vihreän sävyjä. Eikä voi söpöydestä moittia näitä pandoja. Tunikan kuvauksessa luvataan kankaan sekä mallin sopivan arkeen ja leikkeihin. Se on jo päässyt Elpun päällä keinumaan ja kiipeilemään. 104 on pituudeltaan Elpulle ehkä enemmän mekko kuin tunika, mutta ei kuitenkaan liian iso. Malli sopii varmasti myös rakenteiltaan eri mallisille lapsille ja pyörähdellessä helma "lennähtää" pikkuisen. Kysyttäessä mitä tykkäät sun pandamekosta käyttäjä nyökkää leveästi hymyillen ja vastaa "Tosi paljon!"

Tunikaa on tällä hetkellä Pubun verkkokaupassa neljässä eri kuosissa ja se löytyy "mekot" välilehdeltä.


Toisena vaatteena molemmilla on Pubun trikoopaita. Elpun paidan kuosi on nimeltään sarvipäät ja tätä samaa kuosia on myös pinkkinä. Jekun paidan kuosi on nimeltään lentävät koirat, se oli myös selvä ja helppo valinta meidän pojalle.

Soitin jo innoissani pikkusiskollekin että "hei eikö tän tämmöisen hihan nimi ole raclanhiha! - ei mulla turhaan ole peruskoulun käsityö 10". Puhelun jälkeen huomasin että tosiaan, lukihan tuo Raglanhiha myös siellä paidan esittelyssä. Kivana yksityiskohtana paidassa on paksut resorit hihansuissa. Resori on myös sen verran tiukka, että meidän kapearanteisilla lapsilla hiha pysyy ranteen puolella. Mutta jos pidempi hiha valu sormille kesken leikkien, niin resoria kääntämällä saa helposti pituutta hieman pois.  (Lasten yhteisestä kuvasta muuten huomaa tuon Elpun lyhentyneen puntin pituuden 😅)

Paitaa löytyy useassa eri värissä ja kuviossa ja nämä meidän lasten paidat taitaa olla sieltä neutraalin ja räväkän puolivälistä. 


Housumalleja Pubulla on kahdet: alkuun mainitsemani Legginsit ja nämä Jekun jalassa olevat haaremimalliset collegehousut. Huosujen sisäpuoli on harjattua ja ai että se on pehmeää. Housuissa on leveät resorit lahkeensuussa ja vyötäröllä. Tällaiselle 10kiloiselle vyötärö on juuri hyvä. 86 koon housussa on aavistuksen liikaa pituutta Jekulle, joten kokeilin myös miltä housut näyttävät, jos ottaa pituutta vähän pois kääntämällä nilkkojen resorit kaksin kerroin. (alin kuva) Mutta en enää seuraavilla kerroilla muistanut koko kääntämistä. Jälleen napakka resori pitää huolen, että housut pysyy jalassa ja lahje ei valu kantapään alle.

Jekun housun väri on meleerattu harmaa ja ne on saatavilla myös meleerattuna vaaleanpunaisena. Molemmat värit löytyvät Pubun verkkokaupasta "housut" välilehdeltä.

Ensimmäisen pesun jälkeen en huomaa vaatteissa mitään, joten luotan näidän kestävän myös useamman kierroksen seuraavilla lapsilla, joille meidän lasten pienet vaatteet sitten aikanaa päätyvät. Toistaiseksi meidän lasten vaatekaapeissa on todella vähän kotimaisia vaatemerkkejä, mutta mitä enemmän näihin tutustuu, sitä enemmän myös haluaisin oikeasti panostaa lasten kaappien sisältöön.


Pubu tarjoaa teille 15% alennuksen tilauksesta koodilla "panda" 
Koodi on voimassa heinäkuun loppuun saakka.


Onko Pubu ennestään tuttu? Mikä on suosikkinne kotimaisista lastenvaatevalmistajista?

2 kommenttia

  1. Pubut on meidän perheen ehdoton suosikki! Näitä löytyy myös Lelu- ja askartelupuoti PikkuLeppiksestä Karkkilasta! <3

    VastaaPoista

Ihana yllätys, kiitos kommentista !