Syntymäpäiväsuunnitelmia

Kun muistelen viime kesää ja Elpun 2v synttäreitä, mieleen tulee lähinnä itselleni jäänyt pahamieli siitä, ettei kukaan Elpun vauvakaveri päässyt paikalle. Osittain tästä vieraskadosta johtuen, osittain siksi, että sukulaisilla on pitkä matka ja osittain siksi, että Elpulla ja Jekulla on samat kaverit ollaan nyt päätetty juhlia yhdet isot juhlat, jonne siis kutsutaan kaikki lähimmät sukulaiset ja äitikaverini lapsineen. Ja sitten toivotaan että mahdollisimman moni pääsee paikalle.

Olin jo melkein varma, että heinäkuun viimeinen viikonloppu on juhlaviikonloppu. Sille lauantaille on nyt kuitenkin päällekkäisyyksiä ja heinäkuussa meidän elämä muuttuu ainakin vähäksi aikaa isosti. Joten juhlat on sittenkin elokuun ensimmäisenä tai toisena viikonloppuna, pitää vielä varmistella sitten heinäkuussa, että saadaan varmasti koko perhe koolle juhliin.

Ensimmäistä kertaa olen ajatellut jopa teemaa juhlille.


LAPSELLISET GRILLIJUHLAT

TILA & KORISTELU & ASTIAT

Tänä vuonna juhlitaan meillä kotona, nyt kun meille mahtuu porukkaa. Ja toivotaan tietysti kaunista tai ainakin vähäsateista päivää, jotta saadaan hyödynnettyä terassia sekä  meidän taloyhtiön pihapiiriä ja grilliä. Päätyasunnon pihasta on helppo sännätä keinuille sekä grillille ja lapsista on varmaan kiva syödä myös mustikoita tuosta, jos niitä on silloin jo kypsinä.

Sikäli kuin keli on kohdallaan, voitaisiin koristella synttärialue ilmapalloilla, sitomalla niitä ulos puihin, pyykkitelineeseen ja meidän terassin rakenteisiin. Löydettiin Tigerista jätti-ilmapalloja joita päätettiin jo hankkia juhliin sitten pari pakettia.

Katuliiduilla kirjoitan oven eteen "tervetuloa" ja koristellaan se tietysti. Jos heittäydytään oikein villeiksi askartelijoiksi lippuviirin voisi ripustaa terassille ja sisälle ja jopa etuoven katoksellekin. Astioiksi kertakäyttöiset, niiden helppouden takia varsinkin, kun meillä ei ole muuten tarpeeksi astioita.


TARJOILUT

Lapsellisissa grillibileissä tarjoillaan tietenkin molempien lapsien syntymäpäiväkakut, joista toisen teen minä ja toisen puoliskoni. Tilasin 12 erilaista tyllaa, pursotinpusseja ja muita leipomisen lisävarusteita jo huhtikuussa, ihan vaan syntymäpäiviä ajatellen. Instagramissa on seurannassa useampi leivontablogi, joista käyn myös kurkkimassa ajoittain kakkureseptejä ja pursotusohjeita.

Oma ajatukseni on toteuttaa kakku sellaisista raaka-aineista, joita kumpainenkin synttärisankari voi syödä, eli maidoton ja munaton täytekakku. Aikomukseni on tehdä moussetäyte, jonka ohjeet löysin Annin Uunisa blogista. Sormet syhyää jo päästä testaamaan sekä kakkuja, että pursotuksia. Voin linkata nuo Annin ohjeet jahka testikakku on tehty.

Suolaisena päätarjoiluna olisi minivartaita, eli grillattuja coctailtikkuja nakki + lihapulla + kirsikkatomaatti - täyttein. Pitää vielä miettiä voisiko osaan tikuista grillata perinteisen juustokuutionkin ja tomaatin lisäksi vaikka tuoretta ananasta tai jotain muuta raikasta. Ja kuka tietää jos grillattujen minivartaiden lisäksi tarjoittaisiin myös kylmiä coctailtikkuja, joissa täytteinä perinteiset nakki + tomaatti + viinirypäle + juustokuutio, tai kesänkunniaksi mansikoita!

Tai ehkä otetaankin minivartaat myös säävarauksella. Jos paistaa grillataan, jos sataa syödään kylmiltään. Coctailtikut kylmilläkin nakeilla maistuvat kuitenkin aina! Lisäksi nämä tarjoilut sopivat kaiken ikäisille ja lähes kaikille erityisdieteille. Paitsi kakut sokerittomille.


OHJELMA

Ihastuin lasten vappubileissä Nean tekemään piñataan, terassin kattoparruihin sellainen olisi hyvä kiinnittää. Se voisi olla yksi vaihtoehto, joskaan en ole tätä vielä ääneen ehdottanut puoliskolleni. Sen verran pieniä lapset vielä ovat, että leikkeihiin riittänee ilmapallot ja saippuakuplat. Varsinkin jos kuplat toteutetaan ämpärillä ja sulkapallomailalla.

ASUT

Lasten asuja kannattaa miettiä vasta viikko tai pari ennen juhlaa. He kuitenkin ehtivät kasvaa vielä näiden parin kuukauden aikana, eikä voi tietää myöskään säästä. Sen sijaan oma juhla-asu mulla jo on. Kiitos puoliskoni joka antoi minun tilata äitienpäivän kunniaksi kaksi Noshin tunikaa. Jos sataa laitan pidemmän ja jos paistaa laitan lyhemmän. Niin yksinkertaista!

Kyllä vihdoin taisi minustakin kuoritua sellainen äiti joka haluaakin ja jaksaa panostaa lasten juhliin. Ihanaa kun Elpukin on jo niin iso, että ymmärtää juhlien päälle. Tässä keväällä kun on oltu niin puoliskoni sisarusten kuin vauvakavereidenkin synttäreillä.

Oi synttärit tulkaa jo! 

Lähetä kommentti

Ihana yllätys, kiitos kommentista !