Pohjaton moussekakku


No nyt tuli testattua ensimmäinen versio kakkua, jonka aion tehdä lasten synttäreille. Ihastuin jo huhtikuussa tähän kuvaan  @anninuunissa instagramissa ja päätin tehdä maidottoman ja munattoman moussekakun lasten synttäreille. Annin Uunissa blogista selasin myös vadelmamousselle kaveriksi suklaamoussen. Tähän ensimmäiseen versioon tein mousset ihan tavallisilla maitotuotteilla suoraan Annin ohjeilla: Helppo Marjamousse ja Täydellinen Suklaamousse. Sooloilin sen verran, että tein suklaamoussen puolikkaana.

Koska kauratuotteiden pitäisi korvata maitotuotteet ihan helposti, tässä kohtaa säästin rahaa ja tarkoitus oli testata nimenomaan kananmunatonta kakkupohjaa. Sitä varten kyselin kokeneemmilta leipurikavereilta neuvoja, googlettelin ja pyysin vinkkejä myös Facebookissa Allergialasten vertaistuki ryhmässä. Lopulta katsoin kahta ohjetta ja sovelsin niistä yhden, koska ne olivat lähestulkoon samanlaiset. Toinen oli Kinuskikissan leipomoista ja toinen Pirppunen - blogista.


Halusin käyttää tuttuun tapaan perunajauhoja, vehnäjauhojen tai gluteenittomien erikoisjauhojen sijasta. Kinuskileipomon ohjeen mukaan tämän olisi pitänyt toimia ihan oikein. Juoksevaa rasvaa meiltä löytyikin kaapista ja ostoslistalle laitoin omenasoseen ja vishyn sekä moussetarvikkeet. En kuitenkaan löytänyt omenasosetta, joten ostin päärynäsosetta.

Kakkutaikinan teko oli ihan helppo homma. Kuivat aineet sekaisin ja sitten joukkoon rasva ja päärynäsose. Tässä vaiheessa taikina näytti ihan taikinalta ja sekä puoliskoni että Elpu maistoivat mielellään taikinaa. Ohjeessa luki, että vishy pitää lisätä varovasti ja kannattaa kiirehtiä kakun uuniin saamista heti kun kuplavesi on taikinassa.


Vaihdoin sähkövatkaimen vispilään, laitoin vuoan valmiiksi ja sekoitin vähän kerrallaan vishyn taikinan joukkoon. Kaadoin sen myös vuokaan heti. Mutta lopputulos oli lähempänä kengänpohjaa tai kumiankkaa kuin kakkua. Ehkä lopputulos olisi voinut olla parempi, jos olisin vuorannut venyneen irtopohjavuokamme leivinpaperilla tiiviksi. Tällä kertaa kun puolet taikinasta valui ulos pohjan raosta.

No jos, seuraava kakku epäonnistuu vielä pohjan tiivistämisen jälkeenkin, pitää kokeilla vähentää vichyn määrää. Kuitenkin ennen vichyä taikina oli täydellinen. Siispä tarjoilin vierailleni pohjatonta moussekakkua. Mousset sentään onnistui täydellisesti, ehkä siksi ku niiden tekemisestä en ehtinyt ottaa kuvia. Niiden ohjeisiin pääset klikkaamalla pinkkiä tekstiä ensimmäisessä kappaleessa.


Lähetä kommentti

Ihana yllätys, kiitos kommentista !