Vastaukset - osa 1


Miten kuvailisit itseäsi?
Jos nyt kuvitellaan, että mut pitäisi tunnistaa vaikka lentokentältä hakiessa, niin olen se jolla on päällä mukavan näköiset vaatteet ja jotain värikästä, hiukset huolettomasti nutturalla tai auki ja määrätietoinen hymy. 

Mikä on sun lempi kirja? 
Harry Potterit

Ootko matkustanut, missä, onko joku paikka missä haluaisit vielä käydä?
Olen käynyt Ruotsissa, useamman kerran Tukholmassa ja kertaalleen Haaparannalla. Kaliforniassa San Mateossa ja San Fransiskossa, käytiin sedän luona kun olin "almost fifteen", oltiin siellä kesäkuu ja täytin 15 lokakuussa. :D Ja olen käynyt myös Japanissa ja Tanskassa. Andorra oli joskus unelma ja Norja, mutta nyt perheen kanssa lähtisin varmaan jonnekin rantalomalle.

Mistä vuodenajasta nautit eniten, miksi?
En osaa valita vain yhtä. Lasten kanssa tietty kesä on helpoin, kun riittää että avaa oven ja voi mennä ulos vaikka vaippasillaan, jos siltä tuntuu. Mutta nautin kyllä niin lumimyräköistä, kaatosateista ja pienemmästä sateesta, pakkasen nipistämistä poskista kuin auringon palvomisesta hiekkalaatikon reunallakin. Että kaikki vuodenajat ja säätilat on kivoja.

Jos luet sanomalehtiä, minkä osan luet ensimmäisenä?
Meille ei kotiin tule sanomalehtiä, jos luen, niin luen Jyväskylässä äidin kanssa: siitä mikä aukeama äidillä sattuu olemaan auki ja yleensä äiti sitten luovuttaa sen osan mulle. Aika monesti ne on varmaan jotain kulttuurijuttuja, tai henkilöjuttuja. Tai sarjakuvia.

Onko sulla tälle kesälle jotain lemppari biisiä?
Rakastuin Irinan versioon Petran laulusta Kiitos kaikesta. Ja toinen mulle uusi kappale löytyi edelliseltä Vain Elämää kaudelta Anna Puun versio Suvi Teräsniskan Uusi Aamunkoi:sta, se on semmonen mitä voisin kuunnella uudelleen ja uudelleen, ja laulaa täysillä mukana tottakai. Ei nyt ehkä just tän kesän hittejä, mutta mun tän kesan lempparit.

Pidätkö enemmän sateesta vai auringosta?
Auringosta, koska se ei kastele mun ulos kuivumaan ripustettuja pyykkejä :D


Mikä on sun lempi vaate, miksi?
Mun uusi Noshin Kiva tunika. Voisin melkein luopua kaikista muista mun vaatteista, koska nykyään mulla on lähes poikkeuksetta se raita tunika päällä :D Se on helppo, mukava ja nätti ja siinä on isot taskut! Toki se on imetyksen kannalta hieman hankala.

Onko jotain ruokaa mitä oot aina halunnut maistaa?
Ei. Tykkään syödä tuttaja ja turvallisia juttuja. Kerran puoliskoni käski mun tilata kiinalaisessa jotain muuta, kuin kanaa ananaksella. Tilasin sitten mustekalaa, ei olis pitänyt.

Minkä elokuvan katsoisit uudestaan ja uudestaan? Mitkä on parhaat leffa herkut?
Mulan! se on ihan paras, ylipäätään Disneyn piirretyt ja animaatiot tulee katsottua uudestaan aina säännöllisen epäsäännöllisesti, uudemmista Big Hero 6 ja Inside out. Ja Hayao Miyasakin ne mitä oon nähnyt, katson myös toistamiseen. Parhaat leffaherkut on popparit ja dippivihannekset.

Soitatko jotain soitinta?
Nykyään lähinnä pimputan pianoa omaksi iloksi. Mutta oon käynyt pienenä pianotunneilla, sitä ennen viulutunneilla.

Mikä on sun paras lomamuisto?
Paras lomamuisto on varmaan Pöllämuisto tai mökkimuisto. Kaikki parhaat lomamuistot liittyy aina jotenkin Raumaan, mereen, ja isoäitiin ja isoisään ja serkkuihin, yleensä saaressa tai pölläkarissa. Tai sitten mummon ja papan kanssa mökille. Ja kyllä meillä on ollut hyviä automatkojakin. En varmasti ikinä unohda sitä, kun matkustettiin uikkarit vaatteitten alla ja pysähdyttiin matkan varrella uimaan, koska muuten autossa olisi tullut liian kuuma. Tietty toi allaoleva kuva mun unelma-auton kanssa, on otettu hauskan tyttöjen viikonlopun päätteeksi kesällä 2012.

Kuinka paljon käytät aikaa somessa?
Vähän riippuu päivästä. Jos ollaan kotona koko päivä, tulee helposti notkuttua puhelimen kanssaa instassa ja facebookissa vähän väliä. Facebook on myös sellanen missä tulee varsinkin nukkumaan mennessä notkuttua päämäärättömästi toisten puutarhoja tai virkkuutöitä ihmetellen ihan liikaa.


Jos saisit lahjaksi minkä tahansa auton minkä valitsisit?
Ennen lapsia se olisi ollut Audi A4, niillä hienoilla ledivaloilla. Mut nykyään kallistuisin vaniin, mieluiten seitsemän paikkaiseen, mut silti isolla pakettiautomaisella takakontilla.

Mikä on sun lempi juhla?
Synttärit! Ihan sama onko omat vai jonkun muun, mutta synttärit on ihania. Juhlat joihin saa pukeutua just niin prinsessaksi tai arkisesti kun vaan itestä tuntuu hyvältä ja rentoa yhdessä oloa tärkeiden ihmisten kanssa.

Miten sä rentoudut, kun meette ja tuutte ja teidän elämässä tapahtuu aika paljon kaikkea?
Hyvä kysymys. :D Ehkä rentoudun saunassa kuorinnan ja kasvonaamion kanssa. Toisaalta rentoutuminen tai ylipäätään ajattelu on tosi helppoa, jos kotona on siistiä, edes suurimmaksi osaksi. Jos makuuhuone ja keittiö on siistit ja kylpyhuone ja vessa puhtaat, riittää rentoutumiseen hiljaisuus, kirjoittaminen, lukeminen tai musiikki, vähän tilanteesta ja kellon ajasta riippuen.

Pidätkö yllätyksistä? Mikä on ollut paras yllätys?
Tottakai tykkään yllätyksistä! Jos kosintaa ei lasketa, paras yllätys oli kun Elpu syntyi ja meidän ollessa toisessa kaupungissa sairaalassa anoppi ja appiukko olivat käyneet siivoamassa ja laittamassa meidän koko kodin järjestykseen sillä aikaa. Oltiin siis muutettu heinäkuun alussa ja revitty makkarin tapetit alas, meillä oli kaikki tavarat vielä aika pitkälti laatikoissa ja matkalaukuissa. Vauvan kanssa kotiin tullessa pestyjen lattioiden lisäksi kaikki vaatteet oli viikattuina kaapeissa.

Oletko mielestäsi hyvä kokki?
Haha en ole :D Kyllä multa perus kokkailut onnistuu, mutta ehei. Sen jälkeen kun puoliskoni otti kokkailut vähän niinkuin omalle vastuulleen, musta on tullut ihan surkea kokki. 

Miten kirjottaminen on vaikuttanu sinuun ja ootko oppinu itsestäsi jotain uutta?
Tää oli yks ensimmäisiä kysymyksiä ja mietin jo silloin että pahan pistit! Kirjoittaminen on vähän niinkuin sanoisi asiat ääneen. Ja joskus kirjoittaminen on helpompaa kuin puhuminen. Miehän siis kirjoitan myös vihaisena kirjeitä puoliskolleni, jos musta tuntuu ettei hän tajua mitä mie nyt yritän sille raivota. Mutta en oikeastaan tiedä miten tämä on vaikuttanut muhun ihmisenä. Toivottavasti ei ainakaan negativiisesti. Meidän elämään blogin kirjoittaminen on tuonut uusia ystäviä ja kokemuksia. Ja olenko oppinut itsestäni jotain uutta? Apua! Itsensäarvioinnit ei koskaan ole olleet se mun juttu. En tiedä olenko oppinut jotain uutta itsestäni. Mutta oon ehkä rohkaistunut jonkin verran.

Mikä motivoi blogin kirjoittamisessa?
Tämä on hyvä tapa rentoutua ja muistaa asioita. Toki tämä on kivaa ja rentouttavaa vain niin kauan kun muistaa pitää stressin loitolla. On kiva kirjoittaa muistiin meidän elämää, ja on kiva huomata, että muitakin kiinnostaa mitä meille kuuluu. Joskus ei motivoi mikään ja sillon on hiljaista, joskus taas kerrottavaa piisaa niin ettei aika meinaa riittää, se on välillä ärsyttävää.

4 kommenttia

 1. Hyvä kirjoitus ja ihanat aidot vastaukset kaikkiin kysymyksiin 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos! :) näitä tulee vielä lisää :D

   Poista
 2. Ooo toi tunika on ihana ja sopii tosi hyvin sulle! 👌👌

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos 😍 sie varmaan osaat tehä samanlaisen itekin 😊

   Poista

Ihana yllätys, kiitos kommentista !