Kahdeksankuinen

Vauva alkaa pikkuhiljaa muistuttaa paljon enemmän pientä taaperoa kuin vauvaa. Pariviikkoa sitten Jekku täytti kahdeksan kuukautta. Sitä edeltävänä sunnuntaina huomasin yläikenissä ensimmäisen valkoisen pienin piikin. Kahdeksankuinen on nyt siis kolmihampainen! Luultavasti, ainakin lisääntyneen kuolan perusteella, hampaita on tulossa lähiaikoina lisää.

Motorinenkehitys on viimeisen kuukauden aikana jälleen ottanut huimia harppauksia kohti kävelevää taaperoa. Sohva, tvtaso, sängynlaidat, keittiön tuolit jopa seinät ja ovetkin kelpaavat oikein hyvin kävelytueksi. Välillä mennään yhdellä kädellä tukea pitäen. Pysyypä hän myös ilman tukea pystyssä koko ajan pidempiä aikoja, kun hänet laittaa seisomaan ja irrottaa otteen hitaasti. Pari kertaa hän on selvästi lähtenyt ottamaan askeleen eteepäin, mutta laskeutunut konttaamaan heti sen jälkeen.

Koska pystyasennossa eteneminen on selvästi pojalle mieleen, päätettiin hankkia hänelle kävelykärry. Elpun vauva-aikana meillä oli kävelytuoli. Annettiin se eteenpäin, kun Elpu oli vuoden vanha. Brion taaperokärry löydettiin tori.fistä ja se on nyt pyörinyt Elpun leikeissä viikon verran. Kyllä vain, Jekku sai lahjan 8kk syntymäpäivänään, mutta isosisko on ominut sen itselleen, nukenrattaista huolimatta.


Kontaten vilistetään huoneesta toiseen jo sellaisella vauhdilla, että välillä pitää tarkastaa missä pieni poika oikein kiljuu ja kolistelee iloisena. Keittiön laatikot aukee nyt myös vauvan ansiosta. Kaikkea tutkitaan, maistetaan ja paukutetaan. Kaikkialla on niin paljon uutta ihmeteltävää, että Jekku viihtyy itsekseen oikein mielellään.

Elpu on viime kertoina jäänyt mieluummin askartelemaan kerhossa. Pieni tutkimusmatkailija ei ole ollut moksiskaan, että äiti on jäänyt auttamaan isosiskoa saksien ja liiman kanssa. Jekku menee omia teitään, sinne missä on leluja ja muitakin samankokoisia leikkijöitä. Hän osaa myös hakeutua seuraan, kun Elpun ja kavereiden leikit kiinnostavat.

8kk neuvolalääkärissä juteltiin lähinnä kasvusta ja ihottumista. Kerhossa ja äitiryhmässä sain suosituksia parista rasvasta, joten saatiin reseptillä testiin Dermalog Skin Cure (harmaa tuubi) ja CeraDerm rasvat. Pituutta mitattiin lisää vain puoli senttiä ja painoakin pari sataa grammaa. Muuten kaikki oli kunnossa.


Lääkäri sanoi kysyvänsä lastenpolilta mielipidettä kasvusta ja samana päivänä jo saatiin aika samalle viikolle. Polilla taas mitattiin ja punnittiin. Pituutta tuli nyt 7mm enemmän kuin nevolassa. Ihottumat olivat hyvässä kunnossa. Tehtiin myös syöttöpunnitus, mutta Jekku viihtyi tissillä ehkä viisi minuuttia. 65g painon nousu ei siis ollut mitenkään imarteleva.

Saatiin mukaan kaksi purkkia maitoallergisen korvikejauhetta varmuudenvuoksi. Tarkoitus saada soseita ruokavalioon lisää ja puuroja rasvalisällä. Mehän ei olla vielä annettu juuri lainkaan viljoja tai perunaa. Muutama kerran ollaan annettu makaroniruokaa ja enemmän sormiruokaa kuin soseita. Näin ollaan pyritty pitämään poskien iho ehjänä aika onnistuneesti, vähillä hydrokortisoneilla. Mutta kasvun turvaamiseksi, katsotaan nyt mitä iho tykkää perunasta ja viljoista. Maidoton ja munaton imetysdiettini jatkuu.

9kk synttärit ja neuvola ovatkin jo parin viikon päästä, saas nähdä käveleekö tuo Jekku-ukko jo siihen mennessä! näin 8,5kk iässä ennuste on kyllä siihen suuntaan lupaava (;

Lähetä kommentti

Ihana yllätys, kiitos kommentista !