24 äitiä + lapset Naurusaaressa


Suurinosa ehti kirjoittaa meidän verkostolaisten muksutreffeistä heti seuraavalla viikolla. Itse huutelen täältä jälkijunasta "hei mekin oltiin siellä!" Ja meilläkin oli tosi hauskaa. Joten superiso kiitos Nea (Kädenjälkiä Sydämessä), Jenni (Hutimeni) ja Matu (10plussan äiti) tapahtuman järjestämisestä.

Meidän perheen osalta treffipäivä alkoi aamulla tavaroiden pakkaamisella ja 0823 junaan hyppäämisellä. Vähän meinasi jännittää ehditäänkö nyt varmasti junaan. Lapset ei tietänkään malttaneet nukkua junassa ja tunnin matka meni nopeasti leikkivaunussa. Kiitos Tarulle muuten hyvistä reittiohjeista, ehdittiin täydellisesti bussiin ja päästiin pienen korttelikierroksen kautta sisälle Flamingoon.

Me oltiin reippaasti ajoissa paikalla ja odoteltiin eväitä syöden Naurusaaren ulkopuolella. Elpu oli aivan täpinöissään odotellessaan, että pääsee itsekin leikkimään. Heiluriovista sisään, kengät hyllyyn. Vaunut jätettiin lasiseinän viereen, Naurusaaren sisäpuolelle. Ja takit ja reput otettiin synttärihuoneeseen, jonne meille oli katettu monipuolinen tarjoilu.


Jekku viihtyi lattialla aivan mainiosti kontaten ja etsien kaikkea mitä vasten voisi seistä. Elpu taas aloitti tietenkin pomppulinnasta ja kiipeilemisestä. Itse kiipesin myös auttamaan Elpua sekä muita pienimpiä kiipeilijöitä ja kylläpä siitä tulikin kotoinen olo. Se riemu mitä näin Elpun ja muiden lasten kasvoilla on vain aivan parasta! Yritin myös saada napattua puhelimeen kuvia kiipeilyputkien leikeistä, mutta niin vauhdikkaassa menossa kamera ei kyllä pysynyt mukana.

Elpu meni hienosti myös itsekseen kiipeilytasoilla, sillä aikaa kun itse kävin syömässä ja olin Jekun kanssa lattialla. Siinä missä isot ja pienet hurjapäät saivat kuluttaa kaiken energiansa kiipeilemässä ja putkissa seikkaillessa oli tarjolla myös muita aktiviteetteja niin isoille kuin pienemmillekin. Pomppulinna oli yksi meidän lasten hitti juttu ja sen takaa löyty pallopelialue, jolla tosin ei tullut käytyä tällä kertaa.

Istuskeltiin synttärihuoneen laitamalla vähän hengähtämässä äitien kesken ja kuulin jostain todella tuttua musiikkia ja ohjeistusta. Katseeni kohottamalla huomasin tuttuakin tutumman numeroa alustan maassa ja valtavan sinisen musiikkikaaren, se on Sona. Interaktiivinen Sona liikuttaa ja opettaa samalla kun se viihdyttää. Elpu oli niin innoissaan kiipeilemässä, ettei me testattu Sonaa ollenkaan, mutta suosittelen sitä jokatapauksessa, lapsiparkki ohjaajan kokemuksella opiskeluajoilta.


Sonan vieressä on se toinen interaktiivinen juttu ja nyt mua hävettää etten muista sen nimeä, eikä lappsetin sivukaan paljasta sitä. Samainen tanssimattotyylinen - peli nimittäin löytyi myös sieltä mun työpaikalta sekä kauppakeskuksen leikkipaikalta ja Elpukin on siitä ajoittain kiinnostunut. Joka tapauksessa siitäkin riittää virikettä myös aikuisille. Ja löytyy sieltä myös xbox, jos et muuta keksi houkuttimeksi miehellesi. Itse en kyllä ehtinyt sinnekään kurkistaa tämän parituntisen aikana.

Jekku onnistui nukkumaan rattaissa reilun tunnin päikkärit, kaikesta ympäröivästä hälinästä ja vauhdista piittaamatta. Ja sillä aikaa laskettiin Elpun kanssa putkiliukumäet alas. Ne olivat meidän pikkuseikkailijalle hieman pelottavia yksin lähestyttäviksi. Ilmeisesti hän ei edes harkinnut niitä yksinään ja minunkin kanssani halusi laskea vain sylikkäin.

Naurusaaressa on kioski, josta sai matkamuistoja ja pientä välipalaa. Aikuiten levähdyshetkiin liukumäkien alta löytyy myös pyötiä ja tuoleja. Pieni pöytä värikynineen ja papereineen tarjosivat pienen tauon myös rauhallista hetkeä kaipaaville lapsille.


Päivä oli yllättäen uuvuttava ja itku tuli kun lähtökoitti. Elpu rauhottui kuitenkin rattaisiin ja nukahtikin samantien kun annoin luvan. Meidän juna takaisin lähti vasta kuuden aikaan, joten meillä oli hyvin aikaa kierrellä Jumbossa ennen bussipysäkille siirtymistä.  Sen kiertelyn verran Elpu sitten nukkuikin ja junamatka taas leikittiin.

Kotiin päästyämme ensimmäinen teko oli goodiebagin purkaminen - sillä sekunnilla keskelle eteistä - ja sieltä paljastui vaikka ja mitä ylläreitä, niin lapsille kuin äidillekin. Omat lempparini olivat Ecotoolsin meikki siveltimet, luonnonkosmetiikka tuotteet, oot niin ihanan neuvolakorttikotelo ja minionesilta beatrix newyorkin pillimuki. Noista kosmetiikka jutuista laitan kuvia sitten sitä mukaa, kun ne pääsevät käyttöön.

Elpun ja Jekun suosikkeja taas ovat selväti kaikki Ainun tuoteet: pupu pääsi Jekun sänkyyn, lusikat taas on Elpun mielestä rumpupalikat ja kotelo avaruusalus - äiti on vähän erimieltä käyttötarkoituksesta... ja ihan lempparit Bob the turtle ja Max the frog pureskelulelut sekä lelupuun helistin. Isin suosikki taas oli Kiddown vaalean punainen tupsulippis.


Jos haluat vielä tutustua tarkemmin kuvien muodossa Naurusaareen ja kartoittaa olisiko se hyvä kohde myös teidän perheelle, niin suosittelen kurkistamaan vähintäänkin kuvat myös Jennin Hutimeni, Hannan Yli Pyykkivuorten, Piritan Pandamama ja Janinan JaninaCharlotta -blogeista.


NAURUSAARI | PIKKUNORSU | KIDDOW | LUSH | BATISTE | ECOTOOLS | HIGHPEAK

2 kommenttia

  1. Olipa ihana nähdä siellä! Ihanat lapset sulla! Kiitos linkityksestä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos sulle, kun jaksoit viettää aikaa Jekun kanssa :)

      Poista

Ihana yllätys, kiitos kommentista !