4h ilman viikon ikäistä vauvaa

Kerroinkin, että rohkenin olla heti viikon ikäisestä vauvasta erossa neljätuntia, Mary Kay Nordicin Urakonfferenssin ajan. Samoin kun viime syksyn digitaalisen seminaarin, myös urakonfferenssin kävin katsomassa yhdessä sisarkonsulttienkanssa Kuusankoskella Studio123 elokuvateatterissa.

Alunperin suunnittelin ottavani vauvan mukaani, niin että meidän äiti tai joku muu, olisi voinut olla vauvan kanssa teatterin naapurissa olevassa kirjastossa tai ulkoilemassa tapahtuman ajan ja sitten tarvittaessa tulla teatterin aulaan tai minä kirjastoon syöttämään vauvaa. Näin olisin ajatellut osallistuvani koko klo 10-1630 kestävään tapahtumaan.


Noh, meidän äiti oli tuon viikonlopun tietenkin siskon poikien synttäreillä Rovaniemelle, joten se siitä, enkä sitten edes keksinyt kuka se "joku muu" olisi voinut olla. Mutta kun otin asian puheeksi puoliskoni kanssa, hän ihmetteli mihin sitä mummua tarvitaan, senkus menet vaan.  

Konfferenssin Digitaalinen osuus oli klo 11-13 sekä 14-1630, mutta meidän kouluttajat järjestivät meille Studiolle saapuneille ihonhoitokonsulteille ohjelmaa myös klo 10-11. Sovittiin puoliskoni kanssa, että olen vain tuon 10-13 pätkän ja muiden lähtiessä luonaalle, minä tulen takaisin kotiin.

Ei siksi ettenkö olisi halunnut mennä muiden kanssa syömään, tai että olisin epäillyt vauvan pärjäämistä isän ja sisarusten kanssa. Maitoa oli pakastimessa jo useamman annoksen verran ja Nuppu on ollut alusta saakka todella innokas ja hoivaava isosisko! Sellainen josta on oikeasti omatoimista apua vauvan kanssa.


Epäilin etten itse selviä neljää tuntia ilman vauvaa. Maidon noustessa ruoka-aikaan nimittäin "tissit räjähtää". Oli minulla pumppukin varmuuden vuoksi mukana, mutta en viitsinyt pumpata leffasalissa. Maidon nousun kannalta tuo neljä tuntia oli juuri sopiva aika palata kotiin ja toisaalta, se oli myös juuri sopiva aika olla hereillä.

Täytyy myöntää, vaikka synnytys meni hyvin ja vauva on ollut alusta asti tyytyväinen tapaus, niin omat opettelunsa kuitenkin on vauva-arjessakin, joten oli oikein hyvä valinta palata takaisin kotiin ajoissa myös oman jaksamisen kannalta, kyllä viikon ikäisen vauvan äiti tarvitsee päiväunensa. Okei myönnetään tarvitsen myös kolmeviikkoisen vauvan äitinä päiväunet. :D

Kotimatkalla sain soiton omalta senior konsultiltani ja kotona minua odotti iloiset lapset ja nukkuva vauva. Maitopussissa luki n. 50ml, pullo oli tyhjä ja vauva oli nukkunut isin sylissä koko neljä tuntia. Olisi ehkä nukkunut vähän pidempäänkin, mutta herätin hänet syömään pumpun kaveriksi, ihan oman tukalan oloni takia. Vähän ennen kahta kaivoin sähköpostista oman osallistumislinkin ja katsoin konfferenssin toisen osan vauvan kanssa. 

Suurin ihmetyksen aihe koko päivässä olikin se, että minä ihan oikeasti raaskin lähteä vauvan luota, koska olin päättänyt osallistua Urakonffaan. Minähän olen aina ollut se äiti jolle lapset on kaikki kaikessa ja varsinkaan vauvaa en jättäisi kenellekään koskaan (vaikka se tekisi joskus ihan hyvää). Joten pientä kasvua äitiydessäni on ehkä tapahtunut.

Kolmannen kohdalla oivalsin, että meidän perheessä lapset ovat niin paljon äidin vastuulla, koska en oikeastaan ole edes antanut puoliskolleni mahdollisuutta olla isä vauvoille. Olen halunnut olla niin 100% ja enemmänkin omistautunut äiti, etten ole varma olenko antanut edes vaippaa vaihtaa, ellei ole erikseen kysytty. Joten oli aika hauskakin huomata, että oikeasti jätin vain viikon ikäisen vauvan kotiin isin hoiviin! 

Toistaiseksi tuo onkin ollut ensimmäinen ja viimeinen yli 15min hetki erossa vauvasta. Eikä ole kiire saada omaa-aikaa uudestaan. Toivoin kampaamokäyntiä äitienpäivälahjaksi,  mutta hiusten leikkuuseen voin ottaa vauvan mukaan.

Kuinka pian sinä olet raaskinut olla erossa vauvasta?

8 kommenttia

 1. Eipä ole, lapsettomana, aiheesta kokemusta, mutta siskon lapsia aikoinaan vahtiessani hän taisi minulle "opettaa" sääntöä, että sen mukaan montako vuotta lapsi on, niin niin moneksi minuutiksi voi lapsen huoneessa jättää kovin tarkkaan seuraamatta. Vai olisiko ollut, että miten monen metrin päähän lapsen voi vahtimatta päästää :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie olen kuullut sellaisen version, että yhtä monta tuntia kuin lapsella on kuukausia voi olla erossa. Vahtia tarvii kyllä kokoajan, kolmevuotias ehtii keksiä ties mitä kolmessa minuutissa! :D

   Poista
 2. Mullakaan ei ole lapsettomana kokemusta, mutta jos saisin vauvan, niin uskoisin myös, etten haluaisi olla hänestä tuntiakaan erossa :D

  VastaaPoista
 3. Erot on kauheita, oma esikoinen kun syntyi lähetettiin tyttö synnäristä suoraan toiseen sairaalaan, kun happikaappia ei ollut synnärillä. Kävin kyllä pari kertaa vuorokaudessa vauvaa syöttämässä, mutta muuten olin yksin toisessa sairaalassa ja vauva toisessa. Ja siis aluksi syötin vauvaa tuttipullosta kun oli siellä kaapissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ero heti synnytyksen jälkeen on varmasti aivan kamala! tällainen omaehtoinen lyhyt ero teki hyvää, mutta en voi edes kuvitella kuinka suuri huoli ja epävarmuus ovat tehneet tuosta teidän erosta kamalan!

   Poista
 4. on varmasti hyvä saada myös omaa aikaa - vaikka se olisikin vain tunti tai pari :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. juurikin näin, ja ihan hyvä poistua paikalta, että saa myös isä olla isä hetken aikaa.... :D

   Poista

Ihana yllätys, kiitos kommentista !