Kuukauden Top 3 - 3/2022

Maaliskuun viimeinen päivä ja aika listata kuukauden Top 3!

Ei varmaan tarvitse sanoa mikä on kuukauden ykkönen. Itseasiassa aloin katsomaan kalenterista, että mitä edes tapahtui ennen vauvaa.... No ei yhtään mitään. Tai siis, oltiin ne maaliskuun kaksi ensimmäistä viikkoa ihan vaan kotona.

Maaliskuun ensimmäinen viikko, eli kalenteri viikko 9, joka muuten oli myös meidän hiihtolomaviikko, sairastettiin koronaa (jep olin kuumeessa rv39+0 vähän alkoi synnytys jännittää). 
Viikko 10 vietettiin poikien kanssa kotona. Vauva syntyi lauantaina. 
Viikon 11 maanantaina päästiin kotiin ja heti tiistaina pojat menivät päiväkotiin.
Viikolla 12 pojat olivat päiväkodissa vain torstain ja perjantain. 
Viikolla 13 pidettiin poikien kanssa kotipäiviä maanantaina ja tiistaina, ajatus oli kyllä viedä pojat keskiviikkona taas hoitoon, mutta meillepä rantautui vatsatauti, joten myös koululainen oli loppuviikon kotona. Ilmeisesti ei nyt kuitenkaan onneksi ollut noroa, kun kukaan lapsista ei oksentanut enää torstaina, eikä me aikuiset aloitetukaan.


Lienee siis sanomattakin selvää, ettei olla vielä kävelty poikien kanssa vaunuillen kertaakaan päiväkodille. Tällä viikolla arki kuitenkin muuttuu taas pikkuisen, kun puoliskoni palaa töihin. Kuinka outoa se sitten tuleekaan olemaan, kun ollaan kuitenkin tammikuusta saakka oltu molemmat kotona! Ihanaa aloittaa normaali arki - vauva-, päiväkoti-, koulu- ja työarki. Mutta ne on jo huhtikuun juttuja.  

Synnytys ja vauva on heittämällä maaliskuun parhaimmat jutut, niiden listaaminen olisi ehkä vähän epäreilua, siispä maaliskuun Top 3 näyttää tältä:


PULKKAMÄKI

Kyllä, me ehdittiin kuin ehdittiinkin lasten kanssa pulkkamäkeen! Onneksi pulkkamäki löytyy ihan läheltä. Tämä oli myös muuten vauvan ensimmäinen ulkoilu! Haettiin pienet eväät kaupasta ja laitettiin vauva turvakaulossa pulkan kyytiin ja kiivettiin mäen päälle. Otin lampaantaljan istuinalustaksi, kun ajattelin vain ottavani kuvia ja hengailevani vauvan kanssa.

Uskaltauduin sitten kuitenkin laskemaan Ässän kanssa pari kertaa pulkalla ja kokeiltiin miten hänellä sujuisi rattikelkan kanssa "puolesta välistä mäkeä". Ässä hoksasi jarruttamisen heti, eikä tarvinnut pelätä puuhun törmäämistäkään, vaikkei nyt vielä aivan mäen päältä asti annettukaan hänen laskea yksin. Pulkkamäestä päästiin puhtaaseen kotiin ja valmiin ruoan ääreen.

Mistä päästäänkin aasin sillalla seuraavaan maaliskuun parhauteen.... 


PERHE & LÄHEISET

Maaliskuuhun mahtui käynti mummin ja papsun luona ja siellä nähtiin myös puoliskoni siskojen perheet. Edellisen kerran siellä käydessämme tehtiin autokaupat puhelimitse, nyt sitten ensimmäistä kertaa vauvan kanssa. Mummi oli neulonut meidän tytöille kauniit villasukat.

Meidän varamummo tuli meille siivoamaan ja hän oli valmistellut ruoankin. Niinpä pulkkamäestä tultiin puhtaaseen kotiin jossa meitä odotti lihamureke lisukkeineen ja vispipuuro! Sain taas yhden ruokaidean, olen tehnyt viimeksi mureketta kun asuin yksiössäni Rovaniemellä, en edes halua laskea kuinka kauan sitten! :D  

Mummu kävi meillä myös katsomassa vauvaa ja lapsia, siksi pojat pitivät myös ekstrapäivän päiväkodista vapaata. Ja saatiin vihdoin Ässän kaappiin sopivan kokoista vaatetta! Meillähän kiertää poikien vaatteet kätevästi minun siskoni kanssa, Jekun vaatteet menee siskon isommalle pojalle ja tulee takaisin Ässälle ja kierää takaisin siskon pienemmälle pojalle.

Tai siis kiertäisi jos ottaisi oikean kassin mukaansa! Viimeksi Jyväskylässä käydessämmä olinkin napannut mukaani sellaiset vaatteet, jotka olin loppukesästä poistanut Jekun kaapista. HUPS. Nyt äiti toi monta kassillista tullessaan ja vei myös yhtämonta mennessään, kun vaihdettiin käytännössä lähes suoraan kaikki Ässän vaatteet seuraavaan kokoon.

Mummun sylissä mummin neulomissa sukissa.

RoboTOTTI aka DONITSI

Tämä on muuten nyt aika samalla sijalla vauvan kanssa! :D Syksystä asti haaveilemani Robotti-imuri, moppaava sellainen, on ollut meillä nyt 31.3. postausta kirjoittaessani reilun viikon (postauksen julkaisun aikaan 2viikkoa). Se tuli meille tiistaina ja oli ollut meillä siis alle vuorokauden, kun mummu tuli meille ja ihmeteltiin sitä sitten yhdessä. Siis seurattiin oikeasti puhelimella miltä kartta näyttää robotin ollessa töissä ja kuljettiin sen perässä arvioimassa työjälkeä.

Ja näinkin lyhyellä kokemuksella uskalletaan olla yhtämieltä siitä, että tällä on valtavan positiivinen vaikutus meidän kodin yleiseen siisteyteen ja myös mahdollisesti lasten siivousintoa kohottava! Itsehän olisin nimennyt Robotin Totiksi, mutta Nuppu ehti kysyä voiko sen nimi olla Donitsi, kun se vähän näyttää siltä, reikä vaan puuttuu keskeltä. Totti Donitsista ole yhtään kuvaa. 

Huhtikuulta toivon, että oltaisiin terveitä ja elettäisiin onnellista arkea.

Mikä oli parasta sun maaliskuussa? :) 

8 kommenttia

 1. Aivan ihanaa! Onnea uudesta perheenjäsenestä! Nauti vauva-ajasta!

  Sais jo lumi sulaa pois, ja kevät tulla!⛅

  https://jasukuvaa.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, nautimme ❤️✨ tää menee kuitenkin ohi niin hujauksessa! Haha, kai takatalvi huhtikuussa on kuitenki kivempi ku vasta toukokuussa....😂 Jospa saatais nyt sit lämmin vappu 🤭🤷🏻‍♀️

   Poista
 2. Itsellä on ollut koko alkuvuosi niin hirvittävä, että on vaikea löytää niistä mitään kivoja asioita. Toki maaliskuussa alkoi taas kerhot olla täysiä, kun monet lapset olivat jo sairastaneet koronan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti kerhot saavat nyt toimia normaalisti! :)

   Poista
 3. Lämpimät onnittelut vauvasta! Aivan ihana! Ja seesteiseltä kuulostaa vauva-arkesi monen lapsen kanssa. Kaikkea hyvää kevääseesi! (tuo robotti-imuri on harkinnassa itselläkin. Tutut on kovasti kehuneet:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos! vauva-arki on kyllä just nyt parasta mitä tiedän! Ja robotti-imuri on mainio kotiapulainen, minäkin suosittelen :D

   Poista

Ihana yllätys, kiitos kommentista !