Lasten jaettu vaatekaappi

Löysin tällaisen luonnoksen öhöm 2020 kesältä. Ja kun nyt kerta vahingossa löysin kuvatkin kyseisestä kaapista, ja pyykit ja vaatekaapit ovat muutenkin tämän kevään teema blogissani niin miksi pantata tätä luonnoksissa?

Tuolloisesta puhelimestani on näköjään ollut kamera rikki ja siksi selkeä kuva on mustavalkoinen. Minun ja Ässän vaatekaappi näyttää siltä, että kuva on otettu tyyliin juuri ennen vaatteiden pakkaamista muuttolaatikoihin. Joka tapauksessa, täältä pesee muistelu ajalta, kun vaatekaapit piti jakaa.


Mainitsin viimeksi tuosssa lastenhuoneen esittelyssä (KLIK), että minulla ja taaperolla on yhteinen vaatekaappi ja samoin Nuppu ja Jekku jakavat myös yhden kaapin. Helpoin tapa jakaa kaappi on toki antaa kolme hyllyä molemmille ja näin olenkin jakanut minun ja taaperon kaapin. 

Vauva-aikaan taaperolle riitti vielä kaksi hyllyä, mutta nyt 74cm kokoista vaatetta oli niin paljon, että tyhjensin itseltäni yhden hyllyn lisää taaperolle. 

Mutta mitäs sitten, kun jaettavaa kaappia käyttää kaksi lasta joista kumpikaan ei yletä kaapin ylimmille hyllyille itse?


Minä jaoin kaapin puoliksi pituus suunnassa. Jokaisella hyllyllä oli neljä pinoa kaksi vasemmalla ja kaksi oikealla, etupinot ja takapinot. Vasen laita oli Jekun vaatteille ja oikea laita Nupun vaatteille. Alunperin molempien sukat olivat paperisissa lahjakasseissa. Mutta ne kassit on nyt menneet. 

Alimmalla hyllyllä siis sukkakassit. Sitten housuhylly: edessä legginsit takana kollarit, pitkähihaiset paidat: edessä trikoot takana hupparit, kolmannella edessä t-paidat ja takana sortsit ja ylimmällä hyllyllä Nupun pinossa tunikat ja Jekulla edessä kirkkovaatteet ja niiden takana yöpuvut.

Päästiin yllättävän kauan tällä järjestelyllä myös ilman puhtaita vaatteita lattialla. Nykyään lapset ovat hienosti omatoimisia pukemisessaan, mutta se tietää ajoittain sitä että kaikki t-paidat tai ohuet pitkähihaiset on saattanut olla sikin sokin pitkin lastenhuoneen lattiaa. 

8 kommenttia

 1. Aika hyvä hei! Enpä oo tollasta tullu ees ajatelleeks! Tosi kätevää!

  Ihanaa kevättä!💚

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kertoo vaan et teil on ollu tarpeeks kaappitilaa 😊 meidän edellisessä kodissa ei ollut 😅

   Poista
 2. Vaikuttaa toimivan hyvin tämä järjestely. Meillä pojalla on oma kaappi ja kaikki vaatteet aina sikinsokin ja kaikki aina kadoksissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa kovin tutulta! Meilläkin nykyään yhdellä lapsella on enemmän vaatteita lattialla kuin kaapissa.... Mutta onneksi nyt on jo 2vuotta ollut jokaisella oma kaappi 🤩

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Joo tää toimi sen pari vuotta tosi hyvin! Mut oon kyllä onnellinen et kaikilla on nykyään omat kaapit 😊

   Poista
 4. Onpas varmasti kätevää :)

  VastaaPoista

Ihana yllätys, kiitos kommentista !