Kesäkuu 2023

Kesäkuun alkaessa ostin uuden muistikortin kameraan, jotta sain kuvattua yhden tapahtuman. Arvokas oppikoulu ja kiitollinen mahdollisuudesta. Myöskin siitä, että vietettiin lapsivapaata melkein yhdessä tämän takia. 
Eskarin päättäjäisiä juhlittiin tietenkin myös. Tosin tälle eskarilaiselle ei ostettu ruusukimppua. Eikä kyllä ehditty muistaa opettajiakaan yhtään mitenkään. 

Maailmanmatkaaja siskoni kävi myös meillä heti Suomeen tultuaan ja käytiin uimassa ja tehtiin raparperipiirakkaa ja hän teki myös kiisselin. Saatoin ehkä liioitella piirakkaan tarvittavaa määrää. Ja kiisseliä laittaessaan siskoni kysyi onko meillä pakastimessa mansikoita. Mut eihän meillä ole täällä edes pakastinta. Ollaan kyllä mietitty jos ostettaisi pieni pakastin, mutta en tiedä vielä mistä sille löytyisi oikeasti hyvä paikka.

Jekku pääsi yökylään mummille ja papsulle ja me käytiin keräämässä kukkia terassille. Ja aika puska kerättiinkin! Siitä oli iloa reilun viikon. Reissusta otettiin myös paljon kuvia. Nuppu kulki sähköskootilla, siskollani oli skeitti, Ässä pyöräili ja minä rullaluistelin rattaiden kanssa. Tajusinkin olevani oikein reilu, kun lähdetään keräämään ojasta ja pientareelta kukkia, niin minä laitan jalkineet joilla ei edes voi mennä sinne ojaan.

Meidän pihalla kasvaa raparperi ja tehtiin parikin kertaa piirakkaa. Vieläköhän nuo loput varret voi käyttää?  Katkaisin kyllä sen kukkasen silloin heti.

Mun kummityttö tuli meille kolmeksi yöksi ihan itsekseen. Käytiin rannalla, Nupun futisreeneissä ja lapset leikkivät pihalla.

Mutta kesäkuun ja kesäloman alun yksi hauskimpia muistoja on iltaiset hammaspesut terassilla. Mökillä pestän hampaat aina rappusilla. Nyt pestiin pariin otteeseen kotonakin terassilla auringosta nauttien. Toki intoa lisäsi tottakai se, että saatiin puoliskoni veli tänne apuun ja he suoristivat ja lisäsivät tukiharkkoja meidän terasille. Se kun oli romahtanut lumen painosta ja silloin, kun käytiin tätä taloa tammikuussa katsomassa. Toivottavasti se nyt ensitalven kestää. 

Oli kiva että siskoni pääsi myös käymään mummin ja papsun luona. Paikasta on puhuttu paljon, kun vietetään siellä kuitenkin aika paljon aikaa. Kirpun ristiäiset juhlittiin siellä viime kesänä, joten oli kiva että nyt sisko tietää myös mistä paikasta puhutaan. Ihan samalla tavalla musta olisi kiva viettää jotkut juhlat myös pöllässä, että puoliskoni perhe näkisi millainen paikka se on. Kuitenkin peruskouluikäisestä asti Pöllä on ollut osa mun kesämuistoja. 

Olin varannut pojille hoitopäivät koko kesäkuulle. Pelkäsin että meillä leviää unirytmit ja ruutuajat niin pahasti että sekoan, niin päiväkodin piti turvata poikien päivärytmi. Lopulta Ässä halusi mennä päiväkotiin ainoastaan kolmena päivänä juhannusviikolla. Jekku taas ei käynyt kertaakaan. Eikä kukaan myöskään seonnut vaikka ruutuaikaa oli ehkä tavallista enemmän. Toisaalta taas ulkoiltuakin tuli päivittäin ja välillä oli päiviä kun ruutu ei auennut ollenkaan. 

Juhannusta vietettiin tietenkin mummin ja papsun luona, kuten viimeiset neljä vuotta.

Koulutulokkaalla oli terveydenhoitajan tarkastus ja sillä aikaa Nuppu ja Ässä leikkivät koulunpihalla. Kirppukin oli mukana, nukkui rattaissa.

Juhannuksen jälkeen saatiin sisko uudestaan meille kylään. Hän oli reissussa kolme vuotta, joten ehkä kuulostaa siltä, että hän ravasi meillä koko ajan, mutta kun ei aina voi tietää koska nähdään taas, niin piti ottaa iloirti joka mahdollisuudesta.

Vietettiin rantapäivää, mentiin meidän paikalliseen "yyteriin" ja siellä alkoi sataa vettä. Kotona olisi ollut lämpöisempää ja aurinkoisempaa eikä lapsetkaan jaksaneet rantaa jossa saa kahlata 100m ennen kuin on vettä napaan asti. Niinpä sadetta pakoon lähdettiin toiselle rannalle. Siellä oli ihan uusi laituri, ja hyppytornikin oli nyt valmis. Hyppytornista tuli Nupun ja Jekun kanssa hitti.

Jätkä hyppäsi tosta vaan pääedellä ja seuraavaksi heitti voltinkin "neljästä metristä". (mie kyllä luulin et se on 3m) Isommat lapset olivat ihmetelleet, että "eihän ton kokoinen osaa ees uida" kun Jekku kiipesi torniin ja pääedellä hypyn jälkeiset nimenhuudot kuului rannalle asti, voltin jälkeen kaikki hyppytornilla olevat tiesi kuka on Jekku.

Meidän rantapäivä oli kesän aktiivisin. Uimarannalta rynnättiin kotiin hakemaan futiskamat, siitä toiselle puolelle kaupunkia Jekun turnaukseen. Pelien jälkeen jäätiin vielä katsomaan toisella puolella ollutta pesäpallo-ottelua ja haettiin kiskalta makkarat ja limpparit. Ja kotiin ajettiin vielä uudelleen rannan kautta.

Oli jotenkin sympaattinen hetki ennen keskialoitusta, kun tuomari solmi pelaajalle nappuloiden nauhat uudestaan.
Kesäkuussa rannalla oli vielä hauska liukumäki. Tai oikeasti se oli kyllä ihan surkea, kun se oli pieniä lapsia varten matalassa rantavedessä. Iltauinnille mennessä joku oli kantanut sen laiturille ja se oli paras idea ikinä! Spoiler Alert, aamulla se oli taas siirtynyt rantaan ja kesän lopussa liukumäki oli kadonnut kokonaan.

Kesäkuun vika päivä alkoi aikaisin. Lähdettiin tyttöjen kesken viemään siskoani juna-asemalla ja käytiin hyppytornin kautta, tottakai. Kaiken uimisen perusteella aloin myös aktiivisesti puhua ääneen sekä lapsille että aikuisille, että tänä kesänä Ässä sitten oppii uimaan. Viime kesänä hän pystyi jo hyppäämään Pöllän laiturilta, nousta pintaan ja siitä sukeltaa tikkaille. Kesäkuun vahvan sukeltelun lisäksi ei paljoa vaadittaisi, että hänestä tulisi myös uimari, joten tavoite asetettu! 

Mikä oli parasta kesäkuussa? 

6 kommenttia

 1. Sinulla on aivan mahtavia kuvia katseltavana. Niiden kautta välittyi tänään tänne saakka aurinko,lämpö, yhdessä oleminen ja rakkaus. Tuli hyvä mieli itsellekin kun sai lukea kesäkuun kuulumisia.

  VastaaPoista
 2. Kesäkuussa parasta oli se kun laskeuduin 15m pystysuoraa kalliota alas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oooo kalliolaskeutuminen on kyllä tosi siistiä! Ihan liian pitkä aika siitä, kun ite on viimeks kokeillut sitä :)

   Poista
 3. Lempeä ja tapahtumarikas kesäkuu teillä oli. Näin ainakin kuvista voi päätellä :)
  Oma kesäkuumme oli rytmitetty koulun koejaksolla, joka oli toiseksi tärkein pojan koulu-urassaaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lempeä onkin hyvä sana! Ja sitä se myös oli. Lempeitä herätyksiä ja rauhassa vietettyjä päiviä. :) Millainen lukuvuosiaikataulu Maltalla oli?

   Poista

Ihana yllätys, kiitos kommentista !