Kaikki yritysideani

Soitin toukokuun lopussa ystävälle, jonka kanssa ei olla oltu yhteyksissä vuosiin. Ja juuri sen takia tulikin juteltua lyhyesti läpileikkaus nykyhetkestä. Kerroin hänellekin unelmastani kolmepäiväisestä työviikosta. Noh, sellaista työtä ei työkkärin kautta ole löytynyt ja kun yrittäjyys on kiinnostanut jo monta vuotta niin yrittäjyys on vähän niinkuin ainoa vaihtoehto. Johon myös työkkärin "täti" minua kannustaa.

Mutta minua kalvaa samalla myös pula itseluottamuksesta ja ehkä huijarisyndrooma ja moni muukin päänsisäinen lukko, minkä takia en mukamas olisi tarpeeksi pätevä yrittäjä jo nyt, vaan ensin pitäisi ostaa useita tuhansien eurojen koulutuksia. 


Yritysideoita ei ehkä ole fiksua kertoa julkisesti, mutta toisaalta taas, kaikki ideani ovat jotakuinkin tai ehkä täysin kopioitavissa tai olemassa jo jokatapauksessa. Ja olen tainnut osaa näistä pohtia täällä blogissakin jo aiemmin. Paitsi yksi idea tästä puuttuu - mutta se ei olekaan vielä mitenkään realistinen, joten nämä on ne yritysideat, joilla voisin työllistää itseni mahdollisimman nopeasti - muttei helposti.

Joten viisasta tai ei, kerronpa lisää tai uudestaan ajatuksistani ja saatanpa vahingossa auttaa jotakuta toistakin omissa ideoissaan. Joten eipä tässä nyt muuta kuin kaikkki liikeideat auki. Mulla on jo idea nimestäkin jonka alle voin tunkea samaan aikaan vaikka nämä kaikki. :D 


BLOGI

No tottakai, tämä olemassa oleva Sängyn alla blogi (ja sen mahdollinen brändi) olisi ajatuksena helppoa lähteä muuttamaan tulovirraksi, kunhan kirjoitan säännöllisesti, jaan somessa ja alan kysellä yhteistyökumppaneita. Mutta mikään ei koskaan ole oikeasti helppoa.

Minun pitäisi ensimmäisenä saada postaustahti vähintään useampaan postaukseen viikossa, mikä vaatisi sitä, että minulla pitäisi olla säännöllisesti riittävän pitkä työrauha, jotta saisin jopa useammin postauksia ja kuvia valmiiksi. Joo, eihän blogissa ole pakko olla kuvia, mutta mä haluan että on.

Toisaalta, koulu- ja päiväkotiarki ovat alkaneet ja ensimmäisen viikon aikana julkaisin 6 postausta joten... Ehkä sekin voisi olla ihan realistinen tavoite blogin kanssa. Mutta taas noh, harmi että nykyään some on iso osa blogimaailmaa. En mielestäni tykkää instagramista tarpeeksi, jotta se olisi järkevä työväline. Mutta elättelen silti toiveita blogini kasvattamisesta ja työskentelen säännöllisen postaustahdin eteen. 


VALOKUVAUS

Tämä olisi oikeasti helppo aloittaa. Mulla on kamera, laskutuspalvelun kautta voi hoitaa maksuliikenteen. Itseluottamus puuttuu. Valokuvaus kuitenkin oli se millä ajattelin lähteväni liikkeelle. Jopa niin, että Minustako yrittäjä? -valmennuksessa esittelin jo hinnastoa sekä toimintamalliani valokuvaajana - miten erottuisin muista kuvaajista.

Olen kuvannut muutamat lapset ja pari tapahtumaa. Näiden jälkeen uskallan luovuttaa tästä ajatuksesta. Vaikka ajatuksena, olla valokuvaamassa niitä hetkiä, kun perhe tulee vastasyntyneen kanssa kotiin ja isosisarukset tapaavat vauvan ensikertaa, tai  lemmikin kanssa ensikohtaaminen... Ne olisivat ainutlaatuisia ja ihania kuvamuistoja asiakkaalle ja varmasti mahtavia myös kuvaajalle.

Ongelma ei niinkään ole kuvaamisessa. Vaan jälkikäsittelyssä. Mulla ei ole motivaatiota eikä taitoa eikä intoa motivoitua opettelemaan. Paperilla tämä olikin tosi hyvä idea, mutta nyt olen luopunut siitä. Vai kelpaisiko valokuvaajaksi joku, joka antaa kuvat suoraan muistikortilta? Epäilen.


RYHMÄLIIKUNNANOHJAUS

Olen ohjannut paikalliselle seuralle kehonhuoltojumppaa kerran viikossa illalla. Viime syksynä saatiin Kirpun kanssa kokeilla äiti-vauvajumpan ohjaamista aamulla. Jotenkin arkea ajatellen haluaisin ohjata mieluummin aamulla tai aamupäivällä, kuin illalla. Varsinkin lasten iltapala aikaan olisi oikeasti ihan kiva olla kotona.

Olen Liikuntaneuvoja - minulla on pätevyys suunnitella ja ohjata ryhmäliikuntaa, vaikka muisti voi olla vähän hatara ja ideoita pitää kaivella vanhoista koulupapereista ja netistä. Mutta joka tapauksessa, olen pätevä myös ilman lisäkoulutusta. Liikunnanohjauksen lisäkoulutukset silti houkuttelevat.

Olen katsonut äitiysliikunta-akatemian opintoja useamman kerran, ja kyllä Äitiysliikuntavalmentajan työ kiinnostaisi, mutta sen hintalappu on aika kova työttömälle kotiäidille. Niinpä haaveissani on joskus tulevaisuudessa ostaa Äitiysliikunta-akatemian 2babyohjaajan paketti, äiti-vauvajumpan ohjaamisesta. Katsotaan niitä muita koulutuksia sitten mahdollisen kysynnän mukaan. 


Nyt kävi nimittäin niin, että löysin unelma-ammattini!

Joo olisi tosi tylsää, jos en paljastaisi tässä mitään. Joten kerron, että unelmayrityksessäni teen töitä äitien ja vauvojen hyvinvoinnin parissa. Ja itseasiassa, kun hahmottelin viikkoani unelmayrityksessäni, huomasin tekeväni lukujärjestyksen vahingossa viidelle päivälle kolmen sijaan.

Kerron, kun on lisää kerrottavaa! :) 

2 kommenttia

  1. Yrittäjyys on varsin monipuolinen puuha, ja vaikka kaikki yritysideat ovat jo keksitty (tavallaan) ja kopioitukin useasti, se ei nyt vaan käy käden käänteessä, että kopioidun idean pääsee toteuttamaan. Minusta perhehyvinvoinnin parissa (tai vauva-ja-äiti simbo, kuten vaan) työskennelly vaatii silti sitä jotai: ominaisuuksia, joita ei ihan jokaiselta löytyy. Jos tunnet, että se on sun juttu, - niin se varmaan onkin. Yrittäjyydessä yksi tärkein asia on se, että yritysidea tuntuu heti omalta. Vain sellainen yritys onnistuu, jossa on sydäntä pelissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joo oot ihan oikeessa, vauvan ja äidin hyvinvointi on kyllä yhtäkuin koko perheen hyvinvointi. :D Tuolla perhevapaalta työelämään valmennuksessa sanoin monta kertaa, että tää tulee jostain mun sisältä - mikä onkin ollut ehkä se isoin ongelma noidan suoramyyntiyritysten kanssa. Ne on olleet hyviä, tuotteet on olleet hyviä, mutta en oo löytänyt mun motivaattoria. Mutta nyt tiedän miksi haluan tehdä juuri tätä työtä, ja uskon tähän itse täysillä! peukut pystyyn että homma lähtee hyvin käyntiin! :)

      Poista

Ihana yllätys, kiitos kommentista !