Päiväkoti vaihtuu, arki muuttuu

Meillä koittaa nyt aika jännittävä ensi viikko. Kun muutimme syyskuussa, Nupun päiväkoti jäi 5km päähän kodistamme. Aiemmin kävellen kuljettu 700m muuttui joka päiväiseksi autoiluiksi. Aika nopeasti päiväkoti matka alkoi tuntua minusta rasitteelta, vaikka aiemmin kävelin mielelläni ja kotimatkalla jäimme vielä ulkoilemaan tunniksi tai pariksi Nupun ja Jekun kanssa.

Alunperin päiväkotia ei vaihdettu heti syksyllä, koska en halunnut. Ajattelin, että yksi muutos syksylle riittää lapsille hyvin. Ja toisekseen lähipäiväkotimme oli jo tuolloin täynnä. Lähipäiväkoti, johon on matkaa 400m, vaikka mennessä onkin pelkkää ylämäkeä ja kotimatka taas pelkkää alamäkeä.

Vauvauutisten myötä mietin myös muita vaihtoehtoja päiväkodin vaihtamisen sijaan, mutta loppuvuodesta tehtiin päätös ja heti tammikuussa päiväkotihaun alkaessa hain Nupulle siirtoa ja Jekulle paikkaa meidän lähipäiväkotiin. Toki tähän 5km säteelle mahtuu useampia päiväkoteja, mutta kotimme sijainnin puolesta tämä lähipäiväkoti on ainoa johon kulkeminen lasten kanssa ei vaadi autoa.


Lisäksi suuri etu lähipäiväkodilla on se, että Nupun ruoka tulisi samasta keittiöstä kuin vanhaankin päiväkotiin. Vaikka allergiat ovatkin nyt hyvin hoidossa, niin ajatus siitä että Nupun ruoka tulee tutusta keittiöstä ja kaikki todistukset ja tiedot on siellä valmiina on aika helpottavaa. Varsinkin kun kyseisen keittiön kanssa ei ole koskaan ollut mitään ongelmaa.

Vielä tammikuussa päiväkoti oli täynnä ja laitoin sinne helmikuussa vielä viestiä perään, että toivoisin lasten aloittavan uudessa päiväkodissa ennen vauvan syntymää toukokuussa, mutta otamme ilolla paikat vastaan jos ne vapautuvat vasta kesäkuussa lomansa aloittavien lasten myötä tai vasta elokuussa koulunsa aloittavien eskareiden myötä.

Toiseen viestiini en koskaan saanut sähköpostivastausta. Mutta tiistaina puhelimeni soidessa näyttöön ilmestyi uuden päiväkodin nimi. Nyt 3-4 vuotiaiden ryhmään olikin vapautunut paikka ja se odottaa Nuppua, jos haluamme. Innoissani kysyinkin heti, koska voidaan tulla tutustumaan. Onhan tätä pohdittu jo puoli vuotta, myös päiväkodin hoitajien kanssa ja päätös tehty sekin jo aikaa sitten. Muuten olisin saattanutkin vahingossa kieltäytyä, koska olen ehkä hieman kiintynyt Nupun päiväkotiin.


Keskiviikkona kerroin heti Nuppua viedessäni hoitajalle sekä päiväkodin johtajalle, että nyt se puhelu tuli ja perjantaina mennään tutustumaan. Nämä kaksi päiväkotia ovat samaa säätiötä ja päiväkotien johtajat ehtivätkin jo keskustella kokouksessa myös miten Nupun siirto olisi käytännössä parasta hoitaa. Näinpä siis maanantaina vien Nupun vanhaan päiväkotiin viimeistä kertaa ja heti tiistaina alkaa arki uudessa päiväkodissa.

Aikataulullisia muutoksia tulee sen verran, että Nupun aiempi hoitoaika ma-to klo 8.30-12.30  muuttuu uudessa päiväkodissa ma-to klo 8-12. Minulle tämä tietää aikaisempaa herätystä, mutta sen vastapainoksi nyt Nuppu  saa aamupalan päiväkodissa, mikä tietyllä tapaa helpottaa aamuja.

Nuppu itse on uudesta päiväkodista innoissaan. Eniten sen takia, että hän tietää nyt saavansa pyöräillä päiväkotiin "ilman apuapyöriä, koska osaan!" Vaikka meillä ei ole tällä hetkellä keväästä saatika pyöräily keleistä tietoakaan. Uuden päiväkodin pihasta ja aamupalasta uusien kavereiden kanssa on myös puhuttu.


Puhelimessa sain hieman tietoja pienempien ryhmän tilanteesta ja sekin on nyt varmaa, että Jekku aloittaa samassa päiväkodissa viimeistään elokuussa 3 vuotiaana, aikasemmin jos mahdollista.

Päätös pitää ja laittaa lapset päiväkotiin vaikka vauva on tulossa ei ollut minulle itsestään selvää ja ajatuksiani siitä saatte lukea myöhemmin. Nyt odotan innolla, haikeudella ja jännityksellä tulevaa viikkoa. Tutustumisen perusteella uusi päiväkoti oli nimittäin ihana ja molemmat lapset kävivät heti leikkeihin toisten lasten kanssa.  

Aamukävely ja keskivpäivän ulkoilut, oi miten olenkaan teitä kaivannut! (ainakin ajatuksissani ja ilman liitoskipuja.)
15.3.2019

Lähetä kommentti

Ihana yllätys, kiitos kommentista !