76neliötä - part 1


Tervetuloa meidän uuteen kotiin! Tai no, uuteen vai nykyiseen. Ollaan nimittäin asuttu täällä nyt aika tarkalleen puolivuotta. Tavallaan olen pantannut tämän kodin esittelyä, koska kaikissa huoneissa on vähän niinkuin jotain kesken, vaikka toisaalta ei olekaan. Poikkeuksena eteinen, koska sen järjestämistä varten meillä on jo syksystä saakka ollut ostoslista Ikeaan. 

Syksyllä iski kisaväsymys Ikean suhteen, kun käytiin viikon sisällä useamman kerran, heti avaimet tänne saatuamme. Ja nyt on vaan arki vienyt mennessään ja koko juttu "unohtunut". Todellisuudessa jokainen kenkien ja rukkasten etsintä on muistuttanut, että pitäisi lähteä käymään siellä.

Mutta tähän itse  kotikierrokseen! Kotimme on 76 neliöinen vuokrakolmio ja tervetuloa meidän eteiseen!


Edelliseen kotiimme verrattuna tämä eteinen on ihana! Tykkäsin edellisestä kodistamme todella paljon, mutta sen heikkous oli ehdottomasta epäkäytännöllinen tuulikaappi. Sen jälkeen tällainen eteisaula-muotoinen ratkaisu on todella kätevä. Tässä on tilaa pyöriä, pelata palloa, pukea - ja levittää kolmen lapset toppavermeet pukemisvalmiuteen ja säilyttää rattaita. Virallisesti rattaiden paikka on tosin olohuoneessa. Mutta välillä rattaat nyt tilapäisesti ovat eteisessä eikä niihin kuitenkaan törmää ihan koko ajan.

Naulakon vieressä on perinteisesti siivouskaappi ja yläkaappeihin olen sullonut seuraavan kauden ulkovaatteet. Ai että, naulakosta tulee siisti, kun saan tunkea kaikki toppavermeet tuonne ylös! Naulakonalus on se minkä siistimiseen ja järjestämiseen tarvitsen Ikeaa. Tarkoitus on saada lasten pipo & huivi ja villasukka & käsine laatikot sekä kaikki lasten kengät kokonaan pois naulakon alta. Ja tottakai niin, että lapsilla on omat laatikkonsa nykyisten yhteisen sijaan.


Kerkesin luoda edelliseen kotiin aika vahvan tunnesiteen, enkä aluksi suostunut näkemään tässä nykyisessä kodissamme mitään hyvää. Mutta nyt minun on tunnustettava, että tämän asunnon pohjaratkaisu on paljon parempi. 

Kätevän tilan lisäksi aamupäivän aurinko pääsee valaisemaan eteistä, jos vaan makkareiden ovet (ja pimennysverho) ovat auki. Lisäksi eteisestä on käynti kaikkiin muihin huoneisiin. Kulman takana on vaatehuone, mikä on puoliskoni valtakunta. Vierekkäiset ovet vievät makuuhuoneisiin ja vessa on vaatehuonetta vastapäätä, peilin vieressä.


On aika ihanaa, että lastenhuone on heti meidän huoneen vieressä, eikä toisella puolella asuntoa.  Erityisesti silloin kun jollain on vessahätä tai joku haluaa vettä tai näkee pahaa unta tai muuten vain haluaa äidin tai isin viereen, monta kertaa yössä. Toisella puolen eteistä on taas olohuone ja keittiö & ruokailutila.

Kuvittelin jostain syystä että esittelisin kotimme teille tavallaan myötäpäivään pyörien, koska niin olen esitellyt kaikki kotimme jolloinka vuorossa olisi vaatehuone tai makuuhuone. Tajusin että oikeasti olen tainnut esitellä myötäpäivään järjestyksessä ainoastaan Nupun ensimmäisen kodin ja kaikki muut hieman sekalaisessa järjestyksessä. Joten saattaa hyvinkin olla, että kierretään sittenkin vastapäivään ja seuraavaksi napsin kuvia meidän olohuoneesta.

Seuraavaa huonetta odotellessa, meidän edelliset kodit voi käydä kurkkaamassa omien tagiensa alta: 56neliötä - kaksio joka oli kotimme Nupun vauvavuoden. 65neliötä - kaksio jossa asuimme vielä kun Jekku syntyi  ja 79neliötä ensimmäinen asuttamamme kolmio, rivarin päätyasunto. 
18.3.2019

8 kommenttia

 1. Itsellänikin on jäänyt meidän kotimme esittely, vaikka se mielessä on ollut useammankin kerran :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kotiesittelyt on kivoja :) Mulla on näitä kohta varmaan joku ennätysmäärä :'D Ja vieläkin jaksaa harmittaa etten tehnyt esittelyä heti siitä kodista jossa aloitin bloggaamisen kesällä 2014 :D

   Poista
 2. Kuulostaa tutulta tuo tunnesiteen vaikutus vanhaan kotiin, kun uuteen muutto on edessä ja vielä tovin jo siellä uudessa kodissa asuessakin. Kodista tulee sellainen turvapaikka ja sieltä on kertynyt muistoja, jotka jotenkin muka menetän, kun muutan :) Olin samassa tilanteessa silloin, kun muutimme tähän nykyiseen asuntoon reilu viisi vuotta sitten :) Nyt olen todella tyytyväinen, että muutimme tähän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen että tähän uusimpaan muuttohaluttomuuteen vaikutti eniten se että aiemmin ollaan asuttu tarkalleen vuosi ja muutettu pois. Nyt asuttiin vähän reilu kaksivuotta, oli ihanat vuokranantajat ja kivat naapurit ja sitten vielä se päiväkodin vaihto pelotti. Tehän olette sitten löytäneet oikein hyvän kodin jos se on jo 5 vuotta toiminut! :)

   Poista
 3. Rakastan kotien esittely -postauksia ❤️ jään innolla odottamaan seuraavaa osaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä on kyllä kiva tehdä ja kiva nähdä muidenkin koteihin. :) Seuraava osa tulee ihan pian! :D

   Poista
 4. Kotien esittelyt on aina kivoja, hauska kurkistaa muiden koteihin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustakin se on hauskaa ja samalla tutustuu vähän eritavalla bloggaajaan :)

   Poista

Ihana yllätys, kiitos kommentista !