Kuvia viikolta 14

Sairastelun jälkeen paluu arkeen. 


Sillä aikaa, kun meidän perhe nukkui kuumetta pääsiäisen ajan, aurinko paisttatteli ulkona miltei täydeltä terältä joka päivä. Niinpä kun viikolla 14 päästiin jatkamaan tavallista rytmitettyä arkea, saatiin heti ensimmäisenä  vaihtaa rattikelkka polkupyörään. Keskiviikkona lätäköt olivat aamulla vielä jäässä ja viikonloppua kohden aurinko vaihtu harmauteen ja tihkusateeseen.

Koska Elpu ei päässyt pääsiäisenä lainkaan päiväkotiin, saatiin hänen hieno tipu ja upea rairuoho vasta pääsiäisen jälkeen kotiin. Raukat ottivat hieman osumaa kuljetuksessaan ja lopuksi nostin purkin turvaan ylähyllylle ja unohdin kastella sitä. Huono äiti :(


Säänmukainen pukeminen meinasi tuottaa hieman päänvaivaa keskiviikkona. Päiväkodissa Elpua odotti tietysti kuravaatteet, mutta aamuisin pienessä pakkasessa kuomat tuntuivat hyvältävaihtoehdolta. Iltapäivän auringossa taas kumisaappaat olivat ainoaa järkevä kenkävalinta. Torstaina ja perjantaina ei tarvinnutkaan enää miettiä kumppareidem vaihtamista lenkkareihin. 

Päätin tehdä kerrankin jotain radikaalia ja lähdin Elpun kanssa kahdestaan kauppaan. Mietin hetken, etten muista koska oltaisi tehty jotain ihan oikeasti vain minä ja hän, ainakaan jos päiväkodista hakuja ei lasketa.. Toki kauppaan pääsi mukaan myös pikkuinen barbie, vieläkö sen nimi on Shelly? 

Perjantai oli mahtava sadepäivä, ei sateen takia, vaan lasten ja muskarin, mutta siitä ei ole yhtään kuvaa. Lasten serkku oli meillä yökylässä ja pyysin hänelle fillarin ja kypärän mukaan, niin että perjantaina Elpu ja serkku saivat pyöräillä muskariin. Matkat menivät yllättävän hyvin! Mennessä oli tietenkin niin kiire, ettei käynyt mielessäkään alkaa kuvailemaan yhtään mitään, mutta lopulta oltiin vain alle kymmenisen minuuttia myöhässä. 

Muskarin loputtua taas satoi vettä siihen malliin, ettei haluttanut kaivaa kameraa kastumaan. Ja sen kerran kun serkun pyörä jäi apupyöristä jumiin lätäkön päälle, niin että takarenkaasta lensi komea suihku, ajattelin että tästä on pakko ottaa kuva... "Akku tyhjä" vai "Lataa akku" mitä tahansa siihen kameran näyttöön nyt lukemaan tulekaan niin tiedätte varmaan tunteen. Eipä tarvinnut paljoa kuvata sitten. 


Sunnuntaina oli tavallista aikaisempi lähtö, kun suunnattiin kirkkoon Espooseen pikkuserkkujen nimenantoon ja synttäreille. Aamulla Jekku jatkoi autossa uniaan ja juhlissa viivyttiin miltei uniaikaan saakka niin, että kotiin tullessa sain kantaa nukkuvat lapset vessan kautta sänkyihinsä jatkamaan unia. Tuo vihreä keinu oli muuten aivan huippu.

Lähetä kommentti

Ihana yllätys, kiitos kommentista !