Kerran kaudessa rinteeseen - kuvia viikolta 15

Huhtikuun puolessa välissä vietettiin Jyväskylässä laskettelukeskus Laajarissa kauden päättäjäiset, joiden jälkeen hissit pyörisivät vielä viikon ennen kesätaukoa. Niinpä serkkumme lasten juhlista kotiutumisen jälkeen soittelin vanhemmilleni, että mitäs jos tultaisiin kyläilemään, että päästäisiin edes kerran kaudessa rinteeseen.


Alkuviikko oli kuitenkin aivan tavallinen päiväkotiviikko. Kumisaappaat osoittautuivat oikeaksi kenkävalinnaksi kevään ensimmäiseen aamupuistoiluun matkalla päiväkodilta kotiin. Ja kokeiltiin taas miten pyöräily sujuu ilman apurenkaita. Innoissaan testauksen aloittanut neitokainen pyysi kuitenkin apupyörät takaisin ja testaillaan niiden irrotusta sitten kesän mittaan uudestaan. 

Alkuviikkoon mahtui myös väsynyt äiti ja liian lyhyet päiväunet. Eikö vain silloin myös se joka ei enää nuku päiväunia nukahda yks kaks, kun se jonka pitäisi nukkua monen tunnin päiväunet ei nukukaan kuin tunnin ja itsellä särkee päätä ja haluaisi vain hautautua peittoihin. Tämä päivä päättyikin siihen, että vihdoin ruokakauppaan päästyämme unohtelimme osan ostoksista.


Reissuun valmistautumiseen kuuluu tietenkin keittiön suursiivous ja paljon pyykkiä, että matkaan saadaan puhtaita vaatteita. Torstain kohdalle olen merkannut 6 pyykkikoneellista. Ja siinä samalla kun aloin viikata vaatteita, päätin ensin imuroida olohuoneen. Ihmettelin hetken mikä kiiltää tv-tason edessä ja samalla kun imuroin sen tajusin, että sehän on minun kaulakoru, kolmas jonka olen puoliskoltani saanut ja ainoa joka on enää tallessa. Onneksi se tosiaan oli se, kun tuhosin imurimme pölypussin kaivaakseni tuon korun sieltä 

Eikä se perjantaiaamun lähtökään ihan putkeen mennyt. Kuvittelin herääväni aikaisin, pakkaavani, lähteväni lasten kanssa muskariin valmiiksi ladatun auton kanssa ja suoraan muskarista Jyväskylään. Aamu meni pieleen jo siinä, että viikkaaminen illalla venyi liian myöhään enkä jaksanut herätä pakkaamaan. Lopulta pakkasin kuitenkin lasten sisävaatteet valmiiksi, että muskarin jälkeen kerään vain ulkovaatteet ja lähdetään. Mutta eikö veikeä Ukkomme käynyt puristamassa pillimehunsa sinne matkalaukkuun, jonne olin juuri laittanut kaikki vaatteet jotka suunnittelin Elpulle mukaan otettavaksi. Noh, ei ehditty muskariin, sen voin paljastaa. 


Kyllä se perjantaikin iloksi muuttui, kunhan päästiin lähtemään. Perille päästyämme lähdettiin melkein heti mummulan viereisen koulun pihalle leikkimään ja sieltä löytyikin saman ikäisiä leikkikavereita useampia molemmille lapsille. Tytöillä oli makoisat kuraleikit, eikä Elpua meinnannut saada lähtemään. Mummun takapihalla neiti sai perinteisen lumipesun, joskaan ei siinä tarkoituksessa, missä minä olen joskus lumipesun saanut. Vaan ihan todellakin pesimme suurimmat mudat haalarista ja rukkasista lumella. 

Lauantai oli se eniten odotettu ja toiminnan täyteinen päivä Laajavuorella. Aloitettiin tietenkin lasten rinteestä Elpun kanssa. Jekun piti nukkua päiväunet sillä aikaa kun olisimme rinteessä, mutta hän olikin heireillä rattaissaan jo kun tulimme väline vuokraamosta ulos. Ninpä vaari oli aluksi Jekun kanssa pulkkamäessä ja minä Elpun kanssa lasten rinteessä. Seuraavaksi tehtiin vaihto, jolloin minä pääsin laskettelemaan isosiskoni kanssa ja mummu ja vaari viettivät laatuaikaa lasten kanssa. Lounaaksi mummu paistoi meille HotDogeja laavulla. Jekku lähti vaarin perässä ja kasteli itsensä lätäkössä kokonaan, juuri ennen kuin sain hänet kiinni. 


Vaikka Jekulle ei nyt vielä vuokrattukaan omia välineitä, pääsi hänkin hissin kyytiin ja mäkeä alas muutenkin kuin pulkalla. Perinteisesti ollaan aina menty mummun ja vaarin kanssa uimaan. Ja niin myös tälläkin reissulla. Lapset tietenkin odottivat uintireissua enemmän kuin laskettelua, mutta ihmekös tuo. Elpu on ollut aikaisemmin rinteessä ehkä kolme kertaa jos muistain oikein ja Jekku oli nyt ensimmäistä kertaa. 

Uimassa taas näytti vahvasti siltä, että meillä on tänä kesänä uimaan oppiva neljävuotias. Siitähän ollaan saatu vain lisää intoa uintikäynteihimme. Jekkukin on alkanut välillä pyytää uimalaseja ja puhuu aurinkolaisesta myös uimalaseina.


Sunnuntaina vietettiin leppoisaa aikaa mummun, vaarin ja isosiskoni kanssa. Kollaasin kuvat on muuten Elpun ottamia. Ja nämä pienet nukkekodit ovat minun ja isosiskoni vanhoja. Nuket niistä on tainneet kadota, mutta hauskaa että nyt niillä leikkii omat lapseni. 


Viikko 15
9. - 15.4.2018

Lähetä kommentti

Ihana yllätys, kiitos kommentista !