Kuka haluaa mun vaatteet?


Meidän makkari oli melko pitkään pois käytöstä, mikä tarkoitti käytännössä sitä, että kaikki minun ja puoliskoni vaatteet löytyivät saunasta, sänky olohuoneesta ja koti oli koko talven enemmän kaaos, kuin koti. Nyt ollaan saatu makuuhuone remontin jälkeen takaisin käyttöön ja oman vaatekaappini ja liinavaatekaapin olen täyttänyt jo kokonaan. Saunaan ei silti vieläkään päästä, ensin pitäisi marittaa "muutama" puoliskoni paita kankaiksi ja kierrätykseen.

Erään hyvin nukutun yön jälkeen päätin olla reipas ja hakea kaikki vaatteeni saunasta kaappiin. Sillä hetkellä kaapissa oli vain sukkakopat, huppari, pari t-paitaa ja lastenvaatehuoneen nurkasta haetut äitiysvaatteet ylähyllyllä. Sulloin kaikki vaatteeni matkalaukkuun ja matkalaukku päätyi pyörimään meidän huoneeseen viikoksi. Alkoi nimittäin ahdistaa.

Olisi pitänyt viikata kaappiin paikoilleen kassillinen vaatteita, joita en puoleen vuoteen tarvinnut kertaakaan tai lähes kertaakaan, joita en edes etsinyt tai kaivannut. En halunnut laittaa kaikkia vaatteita takaisin kaapin täytteeksi ja tukkimaan muutenkin kaoottista pyykkirumbaa. Tiedättehän te sen, kun puolipitoiset vaatteet päätyvät lattialle ja lattialta "likaisina" pyykkiin. Todellisuudessa se oli vain huonosti säilytetty eilisen t-paita, jota en tänään halunnutkaan päälleni, ihan käyttökelpoinen lattialle joutuessaan.


Konmarista apua karsimisen opetteluun ja aloittamiseen


Toisaalta olisi kiva, jos vaatteista saisi edes euron sukanvarteen tai suklaaseen, mutta toisaalta ajatus FB ja nettikirppareiden kuvaus / mittaus / hinnoittelu / lataa-ei laataa / yv / av / jono / noudan / tuotko / postitatko - rallista tuntuu työläältä sen euron takia. Toisaalta taas uskon ja pelkään, että kirpparilta en saisi edes pöytävuokraa takaisin, enkä nyt jaksaisi maksaa omien vaatteideni myymisestä.

Kun luin pari vuotta sitten Konmarin ensimmäistä kertaa, pääsin aika hyvin eroon pienistä lastenvaatteista. Varsinkaan Elpun vauvavaatteista en ollut osannut luopua. Jekulle ei ole juuri tarvinnut ostaa mitään, koska ollaan saatu perhetutulta valtavat määrät aina heille pieneksi jääneitä vaatteita. Jekun vaatteita ei myöskään jää odottamaan varastoon myymistä tai pikkusisarusta, koska kaikki pieneksi jäävät poikien vaatteet, pääsevät suoraan seuraavalle kierrokselle toiselle perhetutulle.

Elpun pieniä vaatteita minulla on kassillinen. En vaan ikinä muista ottaa sitä kassia mukaan, kun nähdään kummityttöäni, mutta minun puolestani he saavat sieltä valita mieleisensä ja jättää loput meille ja minä sitten koitan keksiä niille jotain. Kun ei ole seuraavaa kohdetta tiedossa, niin en viitsi laittaa "vahinkoa kiertämään".


Parittomat sukat vaatemyymälän keräykseen


Kaikille puhkikulutetuille ja parittomille sukille sekä reikäisille vaatteille löysin paikan Konmari suomen FBryhmästä ja olen vienyt niitä pari pussillista H&M:n vaatekeräykseen. Kävin myös omaa kaappiani läpi silloin lastenvaatteiden läpikäynnin jälkeen ja jonkin verran sain karsittua vähälle käytölle jääneitä jo silloin. Mutta mitä teen noille lopuille omille vaatteilleni? 

Mulla ei ole mitään "merkkiä". Osa vaatteista on helposti yli 10 vuotta vanhoja, jossain on maalitahraa ja toinen taas on pysynyt tosi hyvänä. Että heitänkö kaikki vain Uffin keltaiseen mööpeliin vai pitäisikö nyt kuitenkin nähdä se vaiva, että kuvaa ne vaikka paikalliselle FB roskalavalle tai tori.fi vai kokeilisiko Zadaa appia? Tutkin taas tänään Zadaa appia ja taidan antaa sille mahdollisuuden, ainakin yhden paidan osalta. Jos teillä on kokemuksia niin kertokaa, kaikki vinkit on tervetulleita!

Niin joo, ja kyllä mie vaan sitten kuitenkin viikkasin melkein kaikki vaatteet (toistaiseksi) tuonne kaappiin, kun en keksinyt missä muuallakaan niitä voisin säilyttää puhtaina, siihen saakka että pääsen niistä eroon. Pari puhkikulutettua toppia ja pilalle venytetyt urheilukerraston housut pääsivät kierrätyspussiin.

Mitä  te teette vaatteille, joita ette enää käytä?

Lähetä kommentti

Ihana yllätys, kiitos kommentista !