65 neliötä - part 4

Neljäntenä vuorossa on kurkistus meidän keittiöön. Parasta keittiössä on tiskikone, iso tiskipöytä, tasot ylipäätän ja sijainti. Siis kaikki mitä edellisessä keittiössä ei ollut. Nyt onkin sitten haastavaa löytää uusi koti jossa on vähintäänkin yhtä toimiva keittiö.

Ihanaa kun ei tarvitse olla yksinään toisella puolella taloa, kun kokkaa tai laittaa tiskejä. Toisaalta taas seinä olohuoneen ja keittiön välissä rajaa juuri sen verran, että yllätysruoka pysyy yllätyksenä ja ajoittainen kaaos ei ole heti kaikkien silmillä.

Täältä löytyy yleensä kulhoja ja rasioita pitkin lattioita. Tuhina tykkää kiivetä kaikkii kaappeihin ja laatikoihin ja laatikoita pitkin tasoillekin jo. Niin ja meidän vauvavapaavyöhyke, ruokapöytä nimittäin, on sekin menetetty tälle pienelle apinalapselle joka keksi ennen ystävänpäivää kuinka noille tuoleille kiivetään. Hyvästi vaan viimeisetkin näppäimet, kun läppärin turvapaikka on mennyttä.

Tämä on neljäs asunto jossa puoliskoni kanssa asutaan, mutta ensimmäinen jossa mun muumilautaset ovat päässeet seinälle asti! Kolme näistä mulla on ollut ihan pienestä saakka ja neljännen isosiskoni osti mulle kirpputorilta jokunen vuosi sitten.


Keittiön jatkona meillä on lasitettu parveke. Oltiin reilu viikko ilman ruokapöytää muuton jälkeen ja silloin syötiin parvekkeella. Tuo pöytäryhmä on vuokraisännän, meillä ei ollut omia parvekekalusteita eikä heillä sille varastoa, joten se jäi tänne. Ja hyvä niin, parveke oli kovassa käytössä Tuhinan synttäreillä ja kesällä se oli ehdottomasti mun lempipaikka.

Pöytäryhmän ja kukkalaatikon lisäksi parvekkeelle mahtuu pyykit kuivumaan ja vielä Tuhina vaunupäikkäreillekin, kaikki yhtä aikaa! Ja mullekin jäi tilaa syödä tai lukea samalla kun Tuhina nukkui ja pyykit kuivui ja aurinko se vaan hemmotteli! Ihan parasta, vaikka päikkärit vaihtuivatkin vaunuista sänkyyn kesällä. Parvekkeella oli ihan liian kuuma nukkua vaikka koko lasitus oli auki.

Talvella parvekeella tuli lähinnä tuuletettua petivaatteita ja säilytettyä vatsapenkkiä. Kukkalaatikossakin oli vain pelkät mullat. Kesäksi sinne pääsee tomaatit.

6 kommenttia

 1. Keittiö vaikutti toimivalta ja kivalta! :)

  VastaaPoista
 2. Siis miten valoisa ja avaran oloinen keittiö, tykkään! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valoisa ja avara on kyllä ihan oikeat sanat! :)

   Poista
 3. Kivan tilava keittiö ja parveke. Mukava varmasti kesällä välillä istuskella sielläkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kyllä! Ja aurinko paistaa parvekkeelle ainakin aamu kuudesta iltapäivä neljään :)

   Poista

Ihana yllätys, kiitos kommentista !