65 neliötä - part 5
Nyt saatte kurkistaa meidän perheen unihuoneeseen. Makkarin huonekalut eli sängyt hakivat paikkojaan parikin kertaa. Pinnasänky mahtui hienosti ikkunoiden myötäisesti tuonne ikkunoiden eteen ja silloin kun muutettiin meillä oli matalampi ja 20cm kapeampi sänky. Pariviikkoa meidän muuton ja anoppilan muuton jälkeen hankittiin meille puolivahingossa (ja puoli-ilmaiseksi) 160cm leveä jenkkisänky.

Hetkeä myöhemmin hankittiin Tuhinalle jatkettava lastensänky, vaihdettiin meidän sänky niin, että nukuttiin päät ikkunoihin päin ja Tuhinan sänky oli meidän jalkopäädyssä. Silloin Tuhina pääsi kätevästi kömpimään meidän viereen sängyn laidan yli. Sitten mummu hankki Tuhinalle leluhyllyn, joka haki hieman paikkaansa. Lopulta päädyttiin tähän nykyiseen järjestykseen.

Jos siis meidän sängynpääty hylly ei ole symmetrisesti keskellä sängyn kanssa, johtuu se siitä että se on porattu sen 140cm leveän sängyn päätyyn, silloin kun Tuhinallakin oli vielä pinnasänky. Olisi pitänyt keskittää sänky ja hylly ikkunan ja nurkan väliin eikä nurkasta nurkkaan.
Tässä kodissa on yksi miinus ja se on makkarin koko. Tänne tuntuu lähestulkoon mahdottomalta sijoittaa kahta lastensänkyä. Tietysti me voitaisi porata kattoon koukut sille korikehdolle jossa Tuhinakin ensimmäiset unensa kotona nukkui, mutta sitten puuttuu edelleen paikka vauvan vaatteilta. Plus meillä on kyllä supersöpö pieni pinnasänky.

Eikä välttämättä huoneen kokokaan olisi ongelma, jos nuo vaatekaapit olisi toisinpäin tai jossain muualla, tai pois kokonaan. Meillähän on kaksi vaatehuonetta joista toisesta tulee vielä oma lyhykäinen esittely. Vaaterekin välttämättömyydelle löytyy selitys sitten sieltä.

Kaikin puolin muuten tämä asunto on vaan niin paras ja toimiva, niin ajatus että jouduttaan muuttamaan yhden pienen sängyn (ja lipaston tai hoitopöydän) takia tuntuu aika haikealta. Sovittiin puoliskoni kanssa heti plussan jälkeenn, että tästä asunnosta ei muuteta pois, ennen kuin löydetään oikeasti hyvä uusi asunto. Sen verran tuosta edellisestä oppineena. Tällä hetkellä muutto tuntuu aika kaukaiselta, ainakin asuntotarjonnan perusteella.

Lähetä kommentti

Ihana yllätys, kiitos kommentista !