Täydellinen äitienpäivä


KOPS. Herätys. Au. Mun nenään sattuu. Pieni iloinen pörröpää höpöttää omiaan naama kiinni nenässäni. Höpötys jatkuu ja tietämättä mikä päivä tänään on Tuhina laulaa. Laulu on lyhyt ja iloinen: "ihhahhaaaa ihhahhaaa!".

Hammaspesun jälkeen huomaan meidän nukkuneen pommiin. Kello on jo puoli kymmenen, eikä me ehditä enää syödä, pukea ja lähteä ja vielä ajaa viidentoista minuutin matkaa kirkkoon. Kaivelen jääkaapista meille aamupalaa. Sain illalla kukkakimpun ja siirrän kukat maljakossaan parvekkeen pöydälle. Avaan lasitukset ja syödään aamupala ulkona.

Piirretyt pyörivät olohuoneessa. Viikkaan pyykkejä parvekkeella. Puoliskoni havahtuu hetkeksi hereille ja köllitään hetki kolmestaan. Lämmitän Tuhinalle lounaan jonka hän syö kokonaan itse omalla lusikalla! Puoliskoni jatkaa uniaan. Imuroin nopeasti keittiön ja eteisen sekä olohuoneen maton.

Hetkisen yritän keskittyä blogiin ja viihdyttää Tuhinaa, samalla auringosta nauttien parvekkeella. Totean tehtävän mahdottomaksi. Käyn herättämässä puoliskoni - ei minkäänlaista reaktiota. Nappaan Tuhinan ja pyöräilykypärät sekä anopin äitienpäivälahjan Tuhinan reppuun. Pyöräillään puistoon.

Yritän epätoivoisesti herättää puoliskoani monella puhelulla jotka kaikki menee vastaajaan. Lähetän monta viestiäkin. Tuhina laskee iloisesti liukumäkeä kun soitan pikkusiskolleni. Kello on jo yli kaksi ja lähden polkemaan kohti mummilaa. Valitsen reitin jolla on vähiten ylämäkiä.


Soitan puoliskolleni ennen hiekkatietä - vastaaja. Soitan puoliskolleni lintubongareiden lätäköiden kohdalta. "Haloo?". Vihdoin saan huokaista helpotuksesta kun puoliskoni herää ja tulee autolla perästä kunhan on valmis. Turhaan murehdin, kun ilmoittamatta lähdettiin toisen  nukkuessa.

Pihalla pappa on jo grillaamassa ja jäädään ulos aurinkoon. Tänään ollaan vain koko päivä. Syödään kun kaikki ovat paikalla. Ensimmäisellä kierroksella lihat grillistä ja toisella kierroksella vanhimman kälyni tekemää täytekakkua ja juustokakkua.

Annetaan lahjaksi Tuhinan kerhokuvamagneetti. Minä valitsin kuvan joka annettiin meidän äidille ja puoliskoni valitsi kuvan omalle äidilleen. Luulin että lahjat eivät kerkeäisi, mutta ne tulivat perjantainpostissa.

Kotiin lähdetään kun pienin nukahtaa isin syliin. Kotona mua odottaa nuupahtanut kukkakimppu parvekkeella. Onneksi otin kuvan siitä jo aamulla. Kukkien lisäksi sain lahjaksi paidan. Puoliskoni ajatteli sen vartavasten erääseen tulevaan tapahtumaan.

Vaikka mun mielestä on jo melkoinen ihme ja hemmottelua, että olen todella osallistumassa. Jännittää, mutta päivän asu on ainakin jo selvä. Ja matkaliput ostettu.

4 kommenttia

Ihana yllätys, kiitos kommentista !