Pari rakettia ja Jouluruokaa

Me arvottiin meidän uudenvuoden suunnittelmia aika pitkälle, koska odotettiin kutsua ultraan. Oletettiin että se olisi tullut ihan joulukuun loppuun, mutta se tulikin vuoden alkuun. Mietittiin jo että oltaisi vuodenvaihde oltu kokonaan Jyväskylässä, mun vanhempieni luona, ja mummon ja papan kanssa sovittiin jouluruokailu sunnuntaille, siis 3.1.2016. Meistä siskoksista kukaan ei ollut jouluna kotona, me oltiin täällä ja siskoni olivat isoäidin ja isoisän luona.

Joulun yökyläilystä tuli jonkin verran pyykkiä ja halusin pyykätä myös nuo kaikki taas ennen reissuun lähtöä ja olin rehellisesti aika laiska niiden kanssa. Sitten vielä kun appivanhemmat kyselivät meidän uudenvuoden suunnitelmia ja kutsuivat jälleen yökylään niin lykättiin meidän reissua muutamalla päivällä.

Puoliskoni oli pakko saada ostaa muutama raketti eikä mulla ollut mitään sitä vastaan kun oli ihan kohtuullinen budjettikin, valitsin myös yhden paukun josta ajattelin Tuhinan pitävän. Tehtiin rakettiostokset heti maanataina, ihan vaan että varmasti saadaan valita koko valikoimasta. Uudenvuodenaattona käytiin päivällä mummin ja papan kanssa ostamassa tinat ja mummi löysi Tuhinalle hienon uuden toppapuvun.

Ensimmäiset pikkuiset raketit ammuttiin heti kun kello löi kuusi. Tuhina yllättyi ja säikähti ensimmäistä ja ne loput näistä parista hän katsoi minun polvellani istuen. Myöhemmin puoliskoni kävi vielä ampussa yhden joka me katsottiin parvekkeelta.


Suurimmat raketit käytiin ampumassa ruokailun jälkeen ja appivanhempani tulivat myös pihalle ihmettelemään. Nyt Tuhina katsoi vieressäni ensimmäiset pari ja sen jälkeen hän jo potkutteli autolla ympäriinsä ja minä kantelin häntä ja autoa kauemmaksi isistä ja raketeista.

Ensivuonna jos ostetaan raketteja niin unohdetaan kyllä suosiolla kaikki nuo munakranaatit ja muut pikkupaukut ja ostetaan pari kunnollista tai joku patalajitelma, niistä on huomattavasti enemmän iloa, myös perheen isolle lapselle joka hieman pettyi saaliiseensa. Jos ei paras niin yksi parhaimpia oli se minun valitsema Väripatruuna. Tinat valettiin juuri ennen Tuhinan nukkumaan menoa.

Uuteen vuoteen herättiin Tuhinan kanssa vasta reilusti kymmenen jälkeen. Aamupalaksi saatiin pekonia ja munia (paitsi Tuhina). Päivällä syötiin papan tekemää pitsaa (paitsi Tuhina).

Matkustettiin Jyväskylään perjantai iltana. Iltapalaksi syötiin nakkeja ja perunasalaattia. Lauantaina lounaaksi (tai aamupalaksi) syötiin meidän perinteistä lauantairuokaa eli spaghettia ja jauhelihakastiketta. Lauantai ei ole lauantai jos isi ei kokkaa tuota, se on ollut kotona tapa niin kauan kuin muistan!


Mun siskot saapuivat sitten lauantaina iltapäivästä ja silloin syötiin lipeäkalaa. Kotona meillä on aina syöty lipeäkalaa sunnuntaina ennen joulua-aattoa. (muistelen, nyt äiti kertoi että lipeäkalaa syödään joka sunnuntaina joulukuussa) Jokatapauksessa tätä herkkua en itse ole koskaan tehnyt, eikä puoliskoni ole mitenkään innoissaan siitä, joten tilattiin se siskojeni kanssa lauantain päivälliseksi. Lisukkeeksi sekä Länsi-Suomen että Keski-Suomen herkut sekaisin.

Sunnuntaina kirkon ja välipalan jälkeen ahkerammat siivoilivat olohuonetta ja keittiötä ja auttoivat äitiä ruoan kanssa. Juustoa ja sekahedelmäsoppaa syötyäni minä vein päiväuniaan nukkuvan Tuhinan alakertaan, missä puoliskonikin nukkui ja kas kummaa nukahdin itsekin vähän pidemmäksi hetkeksi. Heräsin kuitenkin reilusti ennen kuin mummo ja pappa ja Ankitäti tulivat ja herätin puoliskonikin. Tuhina herätettiin vasta kun puoliskoni oli syönyt, neiti veteli kevyet kolmen tunnin päikkärit.

Joulupyödässä oli alkupaloina rosollia, sienisalaattia, kraavilohta ja suutarin lohta ja keitettyjä perunoita. Lämpimäisinä kinkun kanssa oli peruna- ja lanttulaatikkoa sekä keitettyjä porkkanoita korvaamassa porkkanalaatikkoa ja keitettyjä perunoita. Tuli taas syötyä niin että napa paukkui. Mummo oli tehnyt Tuhinalle oman vehnättömän ja maidottoman lanttulaatikon jota neiti hieman maisteli, mutten osaa sanoa tykkäsikö hän vai ei.


Minä en ainakaan tehny tuota, sitäpaitsi se oli jo halki.
Mummon ja papan lähdettyä me kaivettiin vielä lautapelikaapista muutama peli. Aloitettiin tyttöjen kanssa kolmestaan DaVinci Codella, saatiin myös puoliskoni mukaan pelaamaan Ghost:ia ja Modern Art oli puoliskoni mielestä hitti! Oli se meidän tyttöjenkin mielestä. Viimeiseksi pelattiin Salaisuuksien saarta ja tylsistyttiin ja sitten lähdettiin nukkumaan.

Kotiin lähdettiin maanantaina Tuhinan päikkäriaikaan. Tuumattiin että on ehkä Tuhinan yöunien ja nukahtamisen kannalta parempi jos neiti nukkuu päikkärinsä autossa ja lähdetään päivällä kuin että oltaisiin lähdetty vasta iltapäivästä ja neiti olisi nukkunut autossa ja ajettu suoraan mummolle. Ja no lopun te jo tiedättekin :)


Ja joo ajattelin illalla että jes huomenna vaan kuvat tähän ja valmista tulee ja nyt tajusin että enhän mie ole edes ottanut mitään kunnon kuvia koko reissusta... Tuhina uudessa haalarissakin on siksi kuvattu torstaina aamupäivällä puistossa.

2 kommenttia

  1. Hihii hyvältä kuulostaa :) Toi vedenkeitin :'D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. unohin ottaa siitä kuvan seuraavana päivänä.... en ollut ainoo joka siihen koski :'D

      Poista

Ihana yllätys, kiitos kommentista !