Avokadovauva

Ah niin ihana alkuraskaus, pahoinvoinnin selätys, keskenmenoriskin hidas hälveneminen, piinalliset ensimmäiset kaksitoistaraskausviikkoa kuluvat ja vihdoin on ensimmäinen ultra! Kutsua ultraan odottelin tietenkin jännityksellä. Tuhinan np ultra aikanaan oli uudenvuoden aattona, aamulla aikaisin, mahtava lopetus vuodelle 2013. Nyt jännitin saataisiinko ultrakutsu vielä viime vuodelle, onhan laskettu aikakin kaksi päivää Tuhinan la:ta aiemmin. Neuvolasta kuitenkin kerrottiin systeemin taas muuttuneen, kun ennen np ultra oli viikkoon 12 mennessä niin nyt se on viikon 12 aikoihin. 

Uutta vuotta, ultraa ja unta odotellessa jouluaaton puolella, aloin listaamaan muistiin miten tämä ensimmäinen kolmannes on sujunut. Tajusin tuolloin että sehän on kohta loppu. Tai siis, tästä piinallisesta keskenmenoriskin ajastahan meni puolet ohi että heilahti, ennen kuin edes tein testin viikolla kuusi, tarkalleen ottaen rv 5+5.


Huomiot olen kirjannut rv 10+6
- kommentit taas ovat rv 13+4
+ kommentit rv 15+3

En voi väittää säästyneeni pahoinvoinnilta, mutta oksentaa ei ole tarvinnut kuin kahdesti. Vatsa mulla taas tuntuu olevan sekaisin melkein koko ajan.

- Tai siis, niinhän mie luulin  silloin jouluaattona. Nyt on kyllä ollut vähän enemmän huono olo kuin alku antoi ymmärtää, siitäkin huolimatta huomattavasti helpommalla olen päässyt kuin Tuhinaa odottaessa.

- Pidempi aikainen läppärin tai puhelimen käsittely on selvästi yksi pahoinvoinnin aiheuttaja ja tätä peilaan taas Tuhinan odotukseen, ei ihme että mulla oli silloin töissä paha olo pitihän mun tuijottaa kahta näyttöä työkseni.

+ Salmiakki! Se oli hyvä apu pahoinvointiin Tuhinaa odottaessani, mutta nyt huomaan että siitäkin tulee yllättävän nopeasti pahaolo,

Nälkä on koko ajan. Vedestäkin tulee paha olo, eikä lihatkaan maistu niin hyvin, mutta avokadosalaatti nam! Avokado on ehdottomasti tämän hetken paras lääke pahoinvointiin! Nälkä on myös syypää pahoinvointiin, koko ajan tekisi mieli syödä jotakin.

- Nälkä mulla on edelleen koko ajan, enkä usko sen tästä mihinkään katoavan raskauden edetessä. Vesi ei enää provosoi pahaa oloa vaikka joisinkin tyhjään mahaan. Toivotan edelleen jokaisen raskauskilon tervetulleeksi, niin kuin toivotin Tuhinastakin. Silti tällä hetkellä salaatti vaan maistuu super hyvältä, varsinkin kun saatin joululahjaksi meidän mummon tekemää salaatinkastiketta, en voi vastustaa sitä!

- Tuhina on makaronivauva, koska silloin söin joka päivä makaronia; tai nuudeleita tai spaghettia ja naapurin pitseriastakin tilattiin mulle aina pasta blognese. Sen takia tämä on nyt sitten avokado vauva koska syön joka päivä avokadoa.

Muutamat hajut ottaa koville, nuuska, roskat, tiskit, puoliskoni kuivashampoo ja suihkutettava dödö. Hyi.

- tämä alkaa nyt helpottaa. Suihkutettavatkin jutut  ottaa vaan henkeen.


Maha turpoaa aina iltaisin ja aamulla se on taas olematon. Mun puolesta se voisi olla jo vähän pallomaisempi, mutta kaikki aikanaan.

- Maha alkaa olla turvonneena kova, edelleen odotan että sen huomaa kunnolla ja että pallon syy on sanomattakin selvä kaikille. Hitaasti ja varmasti pallo alkaa olla turvonnut jo aamusta.

+ En millään malttaisi odottaa että maha kasvaisi ja näkyisi jo selvästi! Et varmaan arvannut kuvista....

Ja väsymys, se nyt ei varmaan ole mikään yllätys.

- Nyt kun meillä on nukuttu vähän paremmin tai jopa hyvin niin en välttämättä nuku päikkäreitäkään, vaikka kyllä kannattaisi.

+ Nyt kun meillä ei enää nukutakaan öisin niin meillä nukkuu päivisin kaikki, aina.

Mutta hengästyminen, nyt jo! Iltasadun lukeminen Tuhinalle jossain muussa kuin täysin selkäsuorassa ryhdissä istuen on todella työlästä!

- Kävellessä hengästyttää myös tosi nopeasti.

+ Ehkä tähän vaikuttaa sittenkin myös tämä mun ikuinen räkätauti...

Samanlaisia poskiontelontulehdus oireitakin mulla on, mutten ole jaksanut edes ajatella lääkäriin menoa, en halua syödä yhtäkään antibioottikuuria raskausaikana. Enää ikinä.

- Tuhinaa odottaessa juuri näihin aikoihin söin kaksi antibioottikuuria poskionteloihin, eikä ne edes auttaneet. Mun on siis ilmeisesti määrä olla puolikipeä/kipeä niin kauan kuin lunta on maassa.

+ Vähän harmittaa että pitää öisin herätä omaan kuorsaukseen ja "suussani on sahara" tunteeseen, silloin kun Tuhina nukkuisi.


Nyt np-ultra oli rv 12+4, kaikki näytti siltä miltä pitikin näyttää. Kooltaan vauveli oli vähän pienempi ja koko vastasi tuolloin rv 12+0. Viiden päivän heitosta laskettua-aikaa olisi siirretty, nyt ei tarvinnut. Ihan yhtä ihmeellistä oli taas nähdä vauveli siellä ruudulla. Vauveli suuttui kun hoitaja käski mun yskäistä että saataisiin vauvaan vähän liikettä. Tai ainakin tosi vinhasti alkoi kaikki raajat viuhumaan ja vauva kääntyi ympäri sen yskäisyn jälkeen.

Viikko ultran jälkeen oli mun toinen neuvolakäynti. Ensin mun piti mennä yksin, sitten muistin että puoliskoni piti tulla sinne myös, mutta lopulta päädyin Tuhinan kanssa kaksin. Edeltävä yö oli taas sen verran kurja että puoliskoni jäi nukkumaan.

Ensin ei meinattu saada sykettä kuulumaan, mutta sitten terkkari kysyi että rasvaanko vatsaa paljon. Toisella yrityksellä, kun vatsa oli pyyhkäisty vähemmän rasvaiseksi, sykkeet löytyi heti. Rasvaaminen taitaa olla syy siihenkin ettei kotona oltu saatu doplerilla kertaakaan ääniä kuulumaan. Rasva jotenkin häiritsi ainakin neuvolan dopleria. Ehkä se häiritsee myös kotidopleria. Seuraavan kerran neuvola on helmikuussa ja rakenne ultrankin kutsu tuli, se on sitten maaliskuussa. Tähän mennessä aika tuntuu menneen hurjan nopeasti.

6 kommenttia

 1. Raskauspostauksia on aina niin ihana lukea. Hurjasti tsemppiä odotukseen! -maitoviiksi

  VastaaPoista
 2. Jään seuraamaan :) Meillä poika 10/14.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiva :) kävin kurkkaamassa sinunkin blogiisi :)

   Poista

Ihana yllätys, kiitos kommentista !