Kevät tuli -viikko!

Edelliset viikko kuulumiset oli varsin laiskoja mutta selvää parannusta tapahtui! Viime viikolla oli ohjelmaa melkein useammankin viikon edestä. Kummasti piristää myö kun kevät on selvästi täällä, katuja harjattiin ja mun takki oli aivan liian lämmin. En koe olevani selkeästi kevät tai kesäihmisiä, tykkään myös talvesta ja rakastan lunta, rakastan myös loskaisia kumpparikelejä keväisin ja syksyisin, mutta keväässä parasta on herääminen.


Maanantaina käytiin hellissä perhepuiston kerhossa. Naistenpäivän jälkimerkeissä yksi äiti oli tekemässä kaikille käsi- ja huulikuorinnan, myös miehille. Meidän tulostimesta on muste loppunut joten kerhon jälkeen hain välipalaa kaupasta ja suuntasin kirjastoon tulostamaan Tuhinan nukkuessa päikkäreitään.

Päätin odottaa puoliskoani koulusta kotiin ulkona, kävelin ympyrää ja söin eväätkin pihakeinussa kun odottelin häntä kotiin. Lopulta Tuhinakin heräsi ja päätin piipahtaa äkkiä kotona ja palata takaisin odotamaan, vain huomatakseni että täällähän tuo istuskeli jo tietokoneen äärellä.


Tiistaina käytiin MLLn perhekahvilassa heti aamusta ja sieltä suuntasin etsimään sellaista jännää moniulotteista purulelua. Ei ollut Prismassa eikä Cittarissa lopulta vastaava löytyi Lastentarvikkeesta. Tuhina nukkui vain pätkiä autossa ja Prismassa. Mukaan tarttui purulelun lisäksi riisipuurojauhe.

Illalla käytiin kuuntelemassa aloeinfoa josta karattiin hieman etukäteen kun Tuhina alkoi olla aivan väsynyt. Ajoin pihaan kun puoliskoni huikkasi parvekkeelta että lähdetään käymään heillä. Puoliskoni isosisko, yksi Tuhinan kummitädeistä, tuli käymään kihlattunsa kanssa joten löhdettiin heti heitä moikkaamaan.


Keskiviikkona kelloa uhmaten mentiin seurakunnan kerhoon ja aivan hyvin Tuhina jaksoi olla. Laskeskelin että hyvin ehditään nukkua vähintääm puolentoistatunnin päikkärit ennen neuvolaa. Sain Tuhinan valmiiksi päikkäreille ilman sen suurempaa kiukkua kun huomasin että neuvolasta oli tullut vartin yli 11 viesti. Miten mie aina onnistun möhlimään nämä neuvola-lääkäri kerrat! Onneksi asutaan lähellä, mutta neuvolakorttia en ehtinyt löytää. Tuhina jaksoi hienosti neuvolassakin siihen asti että alettiin pukea ulkovaatteita.

Neuvolan jälkeen päikkärit ja päikkäreiden jälkeen lähdettiin anoppilaan. Puoliskoni jäi sinne Tuhinan kanssa kun minä nappasin nuorimman kälyni ja lähdettiin hakemaan vielä yksi mun ystävä tyttöjen iltaan kauneusstudiolle. Tästä sovittiin maanantaina siellä hellissä käsihoidot tehneen äidin kanssa. Oli kyllä aivan ihana paikka ja mukava ilta, vaikka ystäväni ja kälyni olivat ennestään toisilleen aivan vieraat.


Torstaina meidän vauvaklubin piti kokoontua meillä, mutta peruin sen viime tipassa. Olin unohtanut vanhimman kälyni vierailun ja muutenkin onnistuin keksimään tekemistä ihan kiitettävästi, eli koti jäänyt taas kakkoseksi (tai rehellisesti varmaan lähempänä sijaa 10) ja aamu alkoi kaikin puolin huonosti kärjistyen pieneen sanaharkkaan juuri kun puoliskoni piti lähteä kouluun. Lopputuloksella että Tuhinan nukahtaessa uudelleen myös minä hautauduin pihisten peiton alle mutisemaan etten tee yhtään mitään koko päivänä. En sitten tehnytkään mitään. Vaatehuoneen totaali tyhjennystä ja ylähyllyjen siivoustahan ei lasketa?


Perjantaina valmistauduttiin muskariin mutta Tuhina oli totaalinen räkänokka niin jätettiin sittenkin välistä. Oli kuitenkin virkistävää nähdä hetki yhtä mammakaveria joka muskari reissullaan haki meiltä mannapuuron parempiin suihin. Kävin pitkästä aikaa ruokakaupassa yksin! Jätin Tuhinan parvekkeelle päikkäreille ja itkuhälyttimen puoliskolleni. Jonkin verran pyykkäsinkin heti aamusta ja muutenkin siivoilin vaatehuoneen kaaosta takaisin vaatehuoneeseen.

Iltapäivällä lähdin ajamaan Annitädille. Mentiin taas tervehtimään myös Annin vanhempia ja meillä oli ihana iltapäivä yhdessä. Ihasteltiin Tuhinan kasvua ja vauhtia ja taitoja kuin ja vaihdettiin myös ne tärkeimmät kuulumiset ja tietysti herkuteltiin, hyvällä ruoalla ja kuumalla mustaherukkamehulla ja tiikerikakulla.

Kesken kaiken puoliskoni soitti ja kyseli keilaamaan. Meillä oli kahden tunnin ratavaraus puoli yhdeksältä. Toin Tuhinan kotiin ja pojat otti erän änäriä niin että lopulta siirrettiin varausta puolellatunnilla eteenpäin, toisaalta se olikin parempi näin kun toinen kälyni tuli suoraan töistä. Olihan meillä ilta. Saatiin kaikki muutama kaato, vaikka voittaja oli aika selvä koko ajan. Itseleni tuo klo 21-23 ratavaraus oli kyllä pikkuisen liian myöhään kun väsymys iski heti kymmenen jälkeen.

Illan ainut häviäjä taisi olla nuorin käly joka oli Tuhinan kanssa kotona. Tuhina oli itkenyt koko ajan, lukuunottamatta sitä hetkeä joksi nukahti. Liekö eroahdistus alkanut vai olisiko se valkoinen piste ja punainen viiva yläikenessä puhkeava hammas? Kotiin tullessa puoliskoni antoi ensimmäisenä panadolia.


Lauantaina leikittiin taapero-vauva-arkea kun puoliskoni veljenpoika oli meillä hoidossa. Käytiin puistossa ja pienellä kävelyllä. Sisällä hän pakoili Tuhinaa, joka innoissaan seurasi serkkunsa puuhastelua, syötiin ja katsottiin Tuomas Veturia ja teletappeja ja ja.....


Sunnuntaina herättiin superaikaisin ja Tuhina yski ikävän kuuloisesti räkäpään lisäksi. Panadol rauhoitti yskän ja neiti oli virtaa täynnä joten epäröinnistäni huolimatta lähdettiin kirkkoon. Käytiin sunnuntai kävelyllä anoppilaan ja takaisin ihanassa auringon paisteessa.


Ostettiin Tuhinallekin omat arskat!

2 kommenttia

  1. Suostuuko neiti käyttämään laseja ilman tota syötävää lisäosaa? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tuota.... ei kyllä suostunut sen kanssakaan ja vaikka oli lapaset käsissä niin hän otti ne pois ennen kun päästiin kaupalta isolle tielle :D

      Poista

Ihana yllätys, kiitos kommentista !