Viherpeukalot not

Meidän kodissa on puu nimeltään Jörö. Jörö asui ensin kasvatus kodissa, Ikeassa josta sen nappasin heräteostoksena tvtasoa hakiessani. Huolella valitsin mieluisimman puun rivistä ja sille sopivan ruukun. 

Jörö löysi paikkansa ensin meidän yksiössä jossa se ilmeisesti paleltui ja koki tulvan. Kaksioon muuton jälkeen keräsin kaikki ruskeat lehdet pois ja näky oli aika karu. Jörö kuitenkin jatkoi kasvuaan ja teki uusia oksiakin. Seuraavan muuton yhteydessä kävi taas hassusti.Kukathan tykkää auringosta, joten ihan hyvin Jörö voi olla parvekkeella sen aikaa kun maalataan seinät, suorassa auringon valossa viime heinäkuun helteet..... jaa hups mutta se onkin vahalehtinen ja paloi auringossa. Tästäkin tapaturmaisesta kohtalosta Jörö on selvinnyt säikähdyksellä ja edelleen tuo vihreää raikkauttaan meidän olohuoneeseen.


Vaikka muista katastrofeista ja liiasta kastelusta Jörö onkin selvinnyt, niin Tuhinan käsittelyä se ei kestä. Näinpä yksi Jörön oksa koristaa makkarissa kirjahyllyä. Ja Jörökin on evakossa makkarissa ettei Tuhina syö enempää multaa. Lasiruukku on aika pieni, onneksi on olohuoneen väreihin sopiva vähän isompi ruukku (jossa sain kukkakimpun työkaverilta). Minijörö on kasvattanut jo aika kivasti juurta ja se pääsee olohuoneeseen koristamaan puoliskoni tietokone pöytää, kunhan ostan multaa.


Olohuoneen hyllyn päältä paikkansa löytänyt kasvi ilmestyi sillä aikaa kun oltiin kesällä sairaalassa. Anoppi toi meille tällaisen kaunokaisen, joka on voinut hyvin koko meillä elonsa ajan! Ihme ja kumma, kun ottaa huomioon nämä mun kasvinhoitotaidot, ei odotettu elinikä pääse liian korkeaksi.

Meillä oli myös rahapuu, vihkiäislahjaksi saatu, mutta sen kohtalo ei toivottavasti ennusta meidän liiton kohtaloa. Itseasiassa alunperin aloitin tämän kirjoittamisen jo syksyllä. Tästä piti tulla rahapuun pelastuskertomus vaan toisin kävi. 

Rahapuu tuli meille tammikuussa isona ja hyvä vointisena. Se pudotti lehtensä kevään mittaan ja luulin sen olevan ahtaasti ruukussa joten ostin isomman ruukun vielä isomahaisena, edellisessä kodissa asuessamme. Tuli muutto ja vauva. 

Rahapuu jäi parvekkeelle ja kun avasin sen säkkikangas ruukustaan tajusin että sillä oli valtaisa tulva, joka levisi parvekkeelle. Uuttamultaa lähdin ostamaan vaunuillen Tuhinan kanssa, kun rahapuu oli ollut jo hyvän aikaa parvekkeella kuivumassa. Enkä koskaan ehtinyt laittaa sitä uuteen ruukkuun, se ehti kuolla. Vaikka viimeisissä kuvissa se kasvatti vielä pieniä lehdykäisiä, mutta roskikseen mennessä ei niitäkään ollut enää yhtään jäljellä.

Lähetä kommentti

Ihana yllätys, kiitos kommentista !