Kukkaruukku


Haluatko kuulla, mitä tapahtui mullalle ja rahapuu paran uudelle ruukulle? 

Multa tuli tarpeeseen kuitenkin ja ruukussa on kuin onkin uusi asukas kun ihan itse istutin Avocadon!

Liotin kolmea siementä vedessä. Tämä ehkä kuuluisi tehdä hammastikkujen kanssa, niinkuin mun sisko, mutta mulla ei ollut tikkuja joten uppeluksissa olivat melkein kaksi kuukautta vaikka sanoivat että viisi viikkoa riittää ja sitten multaan.

Mun siemenistä lähti sellaista valkoista ohutta seittiä, ei puhettakaan juuren aluista ja kun nostin ne multaan seitti tuntui irtoavan joten olin ihan varma ettei näistä kyllä tule yhtään mitään.Ruukku oli olohuoneessa tietokonepöydän vieressä ja silloin tällön samalla kun muutkin kasvit sai vettä kastelin myös avocadoa, ihan vaan keskelle ruukkua, puolihuolimattomasti. Ja mullan päälle ilmestyi jotain vaaleaa pilkkua joten tuumailin että se varmaan homehtui koko ruukku ja siirsin sen pois näkyvistä patterin ja sohvan väliin, josta se päätyisi seuraavaksi roskiin.

Mutta arvatkaa kuinka paljon säikähdin kun kerran etsin kastelukannua myös sohvan takaa ja ihmettelin mikä tikku sojottaa mun ruukussa! Voit arvata riemun kun tajusin että sehän kasvaa! Varsinkin kun olin jo nähnyt miten siskoni siemen teki juurta ja vartta, edelleen niiden hammastikkujen varassa.

Istutus tapahtui joulukuun toinen päivä ja helmikuussa huomasin tuon tikun ja pian oli toinenkin! 2/3 ei ollenkaan huono suoritus näin tumpelolta viherpeukalolta! 

Vaan kuinkas ollakaan niin se vain puski mullasta läpi se kolmaskin! Vaaaaaau vaikka itse sanonkin!

2 kommenttia

  1. :D toi on oikeesti niin riemukasta ku saa jotain ite istutettua kasvamaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! Varsinkin kun todennäköisyys on nolla :D

      Poista

Ihana yllätys, kiitos kommentista !