Missä lumi?

Viime perjantaina oli seurakunnan joulujuhla, laulettiin paljon joululauluja, leikittiin ja syötiin kinkkua ja riisipuuroa. Tunnelma oli erittäin jouluinen vaikka oma ja Tuhinan joulupukeutuminen oli olematonta, mulla oli kumpparitkin jalassa. Eikä siinä mitään, rakastan kumpparikeliä, ihan oikeasti kysykää vaikka puoliskoltani, mutta kyllä joulukuussa nyt saisi jo olla ihan kunnolla pakkasta ja maa valkoisena. Houkuttelin puoliskoani matkaan, juhlassa Tuhina näkisi ensimmäistä kertaa joulupukin. Synttäristressin hiipiessä puoliskoni jäikin tekemään kakkua ja Tuhina nukahti syliini sopivasti hetken ennen joulupukin saapumista, eli saadaan olla koko perhe läsnä kun Tuhina näkee joulupukin.

Lauantaina, viikko sitten, Suomi juhli itsenäisyyttä, me puoliskoni synttäreitä. Aamupäivällä alkoi sataa lunta ja luulin jo että nyt se tulisi pysyäkseen mutta väärässä olin. Taas.


Appivanhemmat toi pikkujoulujen ylijäämä tarjoilun syötäväksi ja puoliskoni teki mahtavan juustokakun. Resepti oli kyllä nimellä marmoroitujuustokakku, mutta haittaako tuo jos kaikki suklaat meni pohjaan eikä juuston sekaan niinkuin ohje sanoi. Olisin voinut syödä pelkkää kakkupohjaa ties kuinka paljon, jos se ei olisi ollut ihan noin makeaa. Vieraina kävi appivanhemmat ja puoliskoni eno puolisoineen sekä tietysti puoliskoni pikkuveli ja kaksi pikkusiskoa + kaveri.

Pojat pelasi änäriä, aikuiset jutteli ja tytöillä oli tytöjen juttuja, en oikein osaa päättää että mihin kastiin itse kuuluisin. Tuhinakin sai uuden mekon päällensä juhlan kunniaksi, tai no se on kyllä saatu lahjaksi silloin kun Tuhina oli 1kk ikäinen mutta mekko on kokoa 74cm niin nyt otin sen käyttöön vaikka vähän iso onkin vielä. Ja kyllä oli meidän neiti niin nätti! vaikka itse sanonkin. Kuvaa en ehtinyt ottaa, neiti kyllä nukkuikin melkein koko juhlat. Enkä ehtinyt kakustakaan ottaa kuvaa, lahopää ja sitten olikin jo vieraat herkuttelemassa, mutta viimeisestä palasesta kyllä otin kuvan. 


Otin nyt kuvan vielä vertailuksi tuosta kakun ohjeestakin, mutta todella maku oli hyvä ja ulkonäkökin vaikkei nyt kuvaan täsmääkään. Ehkä tuo valkoinen juusto-osa nyt sai näytellä sitä puuttuvaa lunta.

Lähetä kommentti

Ihana yllätys, kiitos kommentista !