Ennen joulua

Blogi unohtui joululomalle. Ajattelin palata vähän ajassa taaksepäin, mutta tuota.... Mitä onkaan nämä muistiongelmat niin että mitä ihmettä tässä viimeset kaksi viikkoa oikein on tehty...? Yritin lukea myös meidän mammaryhmän keskusteluja jos sieltä selviäisi mitä on tapahtunut.

Maanantaina Tuhina 5kk! oli viimeisen kerran perhepuiston kerho ennen joulutaukoa. Saatiin puinen kuusenkoriste lahjaksi. Illalla Tuhina sai maissivelliämaidolla.

Tiistaina Tuhina sai illalla maissivelliä.

Keskiviikkona oli vauva kahvit ja huomasin Tuhinan ihossa ihottumanäppylöitä, selässä, vatsassa ja niskan ja kaulan ympärillä. Tämän kertainen äiti emäntä oli tehnyt meille tosi hyvää kinkkupiirakkaa ja ihasteltiin hänen siskonsa tekemiä kakkuja.

Torstaina imetysdementiaa totaali blackout, luultavasti siis oltiin kotona. Puoliskollani alkoi joululoma.

Perjantaina käytiin aamupäivällä Tuhinan kanssa vauvakaverin luona Aloevera kutsuilla. Herättiin taas kerran vähän myöhään ja missattiin ilmeisestikin aloeveramehun maistiaiset propolis nyt on tullut tutuksi ja sitä pitäisi ostaa lisää Tuhinan poskia varten. Ilalla mentiin koko perheen voimin ostamaan jouluvaloja. Laitettiin värivalot makkariin, vaikka harkitsin kyllä niiden köyttämistä jörön ympäri ja keittiöön tarkoitettu sydän päätyikin eteiseen siihen kohtaan jossa kuuluisi olla kattovalo. Olohuoneeseen laitettiin tornivalo ja vuosi sitten lahjaksi saadun sydänvaloketjun laitoin ikkunalaudalle. Parvekevalot viritin kukkaristikköön sivulle, ihan vaan koska kaikilla naapureilla on jouluvalot kierretty kaiteen ympäri. Meille ei tänä vuonna tullut kuusta ollenkaan. Puoliskoni tilasi isälleen joululahjan.Lauantaina käytiin ostamassa anopille joululahjaksi kirja ja kaksi lasia, ostettiin samoja laseja myös synttärilahjaksi. Illalla jätettiin Tuhina nuorimman tätinsä hoiviin ja käytiin katsomassa Hobittia.

Sunnuntaina käytiin kirkossa ja kotiin tultiin mahtavan ja tosi painavan joululahjan kanssa, oikeasti nippa nappa jaksoin kantaa sen kotiin.

Maanantaina posti pate toi appiukon joululahjan ja härnäsin puoliskoani kameralla kun hän mallaili riittääkö vyössä pituus. Illalla käytiin syömässä puoliskoni pikkuveljen luona. Minä pelleilin Tuhinan kanssa kun pojat pelasi änäriä.

Tiistaina öööhöm. Joo vauvakahvit! Ensimmäistä kertaa tuhina ei ollutkaan täysin tyytyväinen vierailulla, mutta nukahti sitten sitteriin eikä herännyt edes kun puin haalarit päälle. Käytiin apteekissa hakemassa iso apobasen rasvapumppu Tuhinalle ja kaupasta vielä sampoota ja hoitoainetta, myös hiuksiin jätettävä suihke kun tää pörrö jää kohta jollekin ikuisuus jätti rastatakulle.

Keskiviikko jouluaatto! Siitä vähän syvällisemmin sitten seuraavaksi.

Nyt kun ollaan jo uuttavuotta odottamassa vanhempieni luona ja lisää reissuja tiedossa niin otan vapauden lisätä kuvia mm. jouluvaloista sitten jälkikäteen kun unohdin ottaa ne kotona ennen lähtöä.

2 kommenttia

  1. Sun lapsella on maitoallergia!!! eikä hänen suolistonsa muutenkaa ole täysin kypsynyt, joten äidinmaito vielä parasta mitä voit tarjoilla. Jos pakko jotain käydä antamaan, älä anna mitään, jossa on maitoproteiinia. T.kokemusta 3 lapsen maitoallergiasta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No näin on epäilty ja ilmeisesti voi olla maitoallergia vaikka äidinmaidon kautta saatuna ei reagoisikaan, maidotonta diettäkin kokeiltu. Nyt totutellaan omaan maitoon tehtyyn perunavelliin :)

      Poista

Ihana yllätys, kiitos kommentista !