Sylillinen riemunkiljahduksia

Monta kertaa olen joutunut toteamaan ettei meillä enää asu mikään pieni koko ajan nukkuva tai syövä pikkuvauva. Tuhina on jo hurjan aktiivinen, sosiaalinen ja iloinen viisikuinen! Vauhdin määrää voi hiukan arvioida kuvien heilahtelusta.

Tähän hurjaan ikään mennessä Tuhina on maistanut kerran marjakiisseliä, syönyt 3/4 purkillista aprikoosipilttiä ja maistanut kaksi kertaa porkkana-äidinmaito-sosetta, joka kylläkin muistutti enemmän huonosti sekoitettua porkkanavelliä. Ja nyt parina iltana maissivelliä.


Tämän hetken parhaat jutut on lattialla ja sängyssä möyriminen, ei vielä ryömitä mutta jalat kerätään jo vatsan alle ja jalat hakevat myös karhukävely asentoa ja satunnaisesti käydään konttausasennossa tosin pää maassa.

Möyrimisen lisäksi eteenpäin päästään myös satunnaisesti kierimällä sivuttain. Kerran näin Tuhinan kääntävän itsensä n. 90 astetta ihan vain kädellään, vähän niinkuin ryömimis otteella siis. Ja kuten kuvista näkyy, innostuessaan Tuhina yrittää kovasti lähteä lentoon.

Leluja annan Tuhinalle lattialle yhden kerrallaan, nykyään kun niihin hermostutaan. Kuva on kerhosta ja yksi 2v ystävä jakoi kaikki hernesäkit ja sammakot Tuhinalle ja omalle pikkusiskolleen. Kotona on paljon kivempaa vain möyriä pois matolta. Keittiön verhot ja olohuoneessa sohva, sitterin jalat ja johdot kiinnostavat.


Tuhina istuu sylissä, selkä suorana ja keinuu. Hän nousee äidin tai isin käsiä apuna käyttäen makuulta istumaan ja siitä seisomaan. Syli on paras paikka vain sillointällöin ja väsyneenä. Sylissä hyppiminen on myös hauskaa. Sitteristäkin voi pomppimalla valuttaa itsensä jalkopäästä kohti lattiaa jos ei laiteta vöitä kiinni ja ihan hyvin pystyy kääntymään kyljelleen jos tuntuu että mielenkiintoisempaa nähtävää on siellä toisella puolella. Jos vyöt on kiinni on kääntyminen vaikeaa, mutta silloin usein treenataan niskalihaksia ja pusketaan pää maassa siltaan. Vaipan vaihtaminen on välillä lähestulkoon mahdottomuus. Hoitopöydällä Tuhina yrittää koko ajan päästä mahalleen ja kyllä pääseekin. Lattialla taas käännytään mahalleen ja yritetään mönkiä karkuun.

Kaikki lelut on haalittava leuan alle piiloon ja sitten ihmetellään missä ne on, tai sitten niitä maistellaan ja viskellään lattiaa pitkin. Pehmolelujen ja peiton kanssa voi hyvin painia.

Tuhina pärisee, huhuilee, ulvoo ja kiljahtelee, juttelu koostuu yleensä kaikista näistä. Kerrankin Tuhina kertoipuoliskolleni iltasadun 4D efektein, pärinällä ja roiskeilla.


5kk neuvola oli viikko sitten. Silloin pituutta oli tullut reilu sentti, samoin päänympärykseen. Painoa oli tullut n.200g, mutta täti totesi Tuhinan olevan niin aktiivinen että energiaa kuluu hurjasti muuhunkin kuin kasvamiseen. Soseiden maistelu voitasi aloittaa kuiten vähän ennen kuuden kuukauden ikää, kun aluksihan niillä ei juurikaan sitä ravintoarvoa ole, vaan nimen omaan maistellaan, totutellaan lusikkaan, soseen koostumukseen ja makuihin.

Tuhina oli reipas rokotettava ja itki vain silloin kun pistettiin piikki ja äkkiä rauhoittui kun rokottaminen oli ohi. Tällä kertaa ei tullut perinteistä puklailu viikkoa mutta nousi pieni kuume samana iltana.

Istumisesta kysäisin myös, kun Tuhina niin hyvin sylissä viihtyy juuri itsekseen istuen. Lopputulos oli että vaunuista voidaan alkaa nostaa selkänojaa puoli-istuvampaan asentoon ainakin silloin kun neiti on hereillä. Jalkaterien asento oli myös hyvä joten hyvillä mielin voidaan antaa Tuhinan hyppiä, kun tuo hyppykiikkukin on vallan mainio viihdyttäjä ainakin vielä.

2 kommenttia

  1. Onpas jo iso tyttö! Ja ihanan iloinen! :)
    P.S. vauvoista puheenollen että mä saan ehkä tänään tai huomenna uuden serkun!

    VastaaPoista

Ihana yllätys, kiitos kommentista !