IsänpäiväkorttejaViime keskiviikkona kuulin kuinka edellisellä kerralla kerhossa oli tehty isänpäiväkortteja ja -lahjoja, me oltiin reissussa niin meidän lahjat oli vielä mietintämyssyssä. Viikonloppuna ihastelin ja puoliskollenikin esittelin humoristisia soiviakortteja kaupassa, mutta päätin kuitenkin tehdä itse.


Isänpäivä onnittelut lähtivät postinkautta papalle - Tuhinan isopappa, isoisälle - Tuhinan isoisoisä ja minun isille eli vaarille. Tein samaa sarjaa myös kortit appiukolle - papalle ja hänen isälleen - isovaarille. Kirjeet postitin vasta sunnuntaina, joten pikkuisen myöhästyivät kun tiistaina vasta olivat perillä. Appiukko sai kortin sunnuntaina, mutta isovaarin kortti jäi antamatta kun hänet löydettiin ikiunesta perjantaina.

Varmaan voi jo kutsua perinteeksi meidän isänpäivän viettoa, kun kolmantena vuonna peräkkäin mentiin kirkon jälkeen appivanhemmille syömään. Kirkko on 10-12 ja yleensä saatan tulla kotiin vasta yhden jälkeen kun jutellaan vielä ystävien kanssa, mutta nyt oltiin kotimatkalla jo vartin yli 12.

Askartelin kortit Tuhinan kanssa torstaina ja puoliskoni lahjaa väsäilin vasta lauantaina ja viimeistelin sunnuntaina - silitin kangasvärit kiinni tyynyliinaan ja maalattiin vielä viimeiset jalkapohjat korttia varten.
Lahjaksi Tuhina teki jalanjälkityynyliinan ja valokuva sai toimittaa kortin virkaa. Siitä tuli kyllä vähän raidallinen kun tulostimesta loppui muste samalla kertaa. Tyynyliina annettiin tietysti tyynynpäällä ja kortti oli piilotettu sinne sisälle. Meidän perheessä on aina käyty yhdessä herättämässä laulaen päivänsankari (synttäri- ja isän-, äitienpäiväsankarit) joten myös puoliskoni herätyskellona toimi yksiääninen onnittelulaulu, ehkä ensi vuonna Tuhina jo laulaa/ääntelee itsekin sen lisäksi että kuolaa puoliskoni naamalle... Kahvit jäi keitämättä, mutta perustelen sitä sillä etten osaa keittää hyvää kahvia. Tyynyliinan esittelin puoliskolleni jo lauantaina kun värit oli kuivuneet. Minusta siitä tuli niin kiva etten vain malttanut olla näyttämättä sitä heti. Laulu ja kortti oli kuitenkin yllätykset.

Hyvää isänpäivää kaikille isi-ihmisille vielä tätäkin kautta. Erityisesti minun ihanalle, rakastavalle, aina auttavalle, arjensankari-isilleni ja rakkaalle supermies puoliskolleni. Tyylikkäästi myöhässä.

Lähetä kommentti

Ihana yllätys, kiitos kommentista !