Herkkumössö

Viime torstaisen kuumeilun jälkeen olen suosiolla pysytellyt kotona koko viikon, sunnuntain iltapäiväkävelyä ja kauppareissuja lukuunottamatta, eiliseen asti. Eilen lähdin maksamaan vauvauintia vaunuillen ja menin samalla uimahallin vieressä asuvan äitikaverin luokse lounaalle kello neljä. Yllätys että Tuhina nukkui taas koko tuon ajan vaunuissa. Kotimatkalla tein mutkan ruokakauppaan ja siellä hän sitten heräsi, tyytyväinen kurnuttaja kotiin saakka.

Kerrankin mulla oli päivänruoka tiedossa jo kauppaan mennessä. Tortillat!


Kun on ollut viikon räkäpäänä kotona nukkumassa on koti päässyt vähän räjähtämään. Just kun sain sen viikko sitten siihen kuntoon että pelkkä päivittäinen ylläpitosiivous olisi mahdollista ja riittäisi. Eilen noustiin päivään kun heräsin Tuhinan tuijotteluun yhden aikaan. Tänään Tuhina nukkui päikkäreitä parvekkeella jo ennen kahtatoista ja minä skippasin omani. Ahkeroin keittiössä koko päivän. Tarkoitus oli siirtyä keittiöstä makkariin ja pimeän tullen olkkariin, mutta enhän mie päässyt keittiöstä edes pois ennen pimeää. 

Tänään syötiin helppouden nimissä eilistä ruokaa, vähän piti tehdä lisää, mutta mikäs siinä kun on helppoa ja nopeaa. Vinkkinä toki että nopeampaa jos viitsii käyttää veistä alusta loppuun saakka.  Eilen intoilin ja heittelin raaka-aineet blenderiin tuloksella pyöritä jo pyöritettyä sapuskaa viidettä kertaa.... plus että perinteisesti pilkottuna ja sitten ihan vaan lusikalla sekotettuna tää on huomattavasti herkullisemman näköinen.

Tämä on siis sitä mössöä mitä me syötiin silloin kun oltiin ekaa kertaa koko mammaporukka juurikin siellä uimahallin vieressä asuvan äidin luona. Mun eilisessä mössössä oli kolme tomaattia, kaksi avocadoa, punasipuli, kevätsipulia pari pitkulaa ja paprika. Alkuperäisessä oli myös tuoretta chiliä, mutta jätin sen ihan suosiolla pois kun en ole sitä ikinä käsitellyt. Tänään mössöä oli jäljellä suunnilleen puolet ja meillä oli yks vieras tai siis puoliskollani oli, joten jatkoin sitä kahdella avocadolla, tomaatilla, paprikalla, punasipulilla ja parilla kevätsipulilla.


Nam. Puoliskoni tykkäsi ja onpahan mahtavaa vaihtelua ruokalistaan sen ainaisen makaronin ja jauhelihan kaveriksi.

Lähetä kommentti

Ihana yllätys, kiitos kommentista !