Yksi pois perhepedistä

Meidän oli tarkoitus saada Ässä nukkumaan poikien huoneeseen jo ennen viime joulua, hyvissä ajoin ennen kuin vauva syntyy. Lähtökohtaisesti Ässä on siis nukkunut perhepedissä koko elämänsä. Vanhassa kodissa hänellä ei edes ollut omaa sänkyä. Tänne muuttaessamme pojat saivat yhteisen huoneen, jonne meidän vanha kerrossänky sijoitettiin ja Nuppu halusi uuden sängyn sijaan ottaa takaisin ensimmäinen taaperosänkynsä. Se on se minkä maalasin ja esittelin blogissakin kesällä 2016.

Noh kerrossänky alkoi olla turvallisuus riski, ja Nupun kummitädiltä löytyi ylimääräiseksi jäänyt parvisänky, niinpä me laitettiin kerrossänky pois. Jekku sai parvisängyn ja Ässälle oli patja parvisängyn alla - ihan kuin siellä muka olisi kukaan koskaan nukkunut. 


Aivan Kirpun odotuksen alkuvaiheessa ostettiin Ässälle FBkirpparin kautta pinnasänky, josta saa toisen laidan auki, näin poikien huoneessa on hänelle oma pikkuinen sänky. Ja saatiin Nupun eskarikaverilta pinnasänky vauvalle. Petasin pinniksen pohja korkeimmilla tapeilla ja aseteltiin se meidän huoneeseen. Kun ei vielä oltu saatu Ässää siirtymään poikien huoneeseen ajateltiin siirtää hänet edes vauvan sänkyyn. Ja tästä sängystä on muuten aina puhuttu vauvan sänkynä. 

Me kyllä yritettiin. Luettiin iltasadut ja laulettiin unilaulut poikien huoneessa tai sitten eteisessä tasapuolisesti Nupun ja poikien huoneen  välillä. Ja hetken aikaa, ehkä peräti viikon, luulin jo että saatiin Ässä siirrettyä omaan sänkyyn ja poikien huoneeseen! Mutta sitten me oltiin kipeitä. Ensin oli flunssaa ja sitten meni vatsataudissa koko joulu. Siinäpä unohtui myös poikien huoneessa nukkuminen. No saatiin Ässä edes vauvan sänkyyn, pois meidän sängystä pyörimästä, ennen kuin vauva syntyi. 

Nyt kun Kirppu on jo melkein 8kk on ehkä aika kokeilla siirtää Ässä poikien huoneeseen, jotta vauvan sänky olisi oikeasti vauvan sänky. Eipä siinä, että Kirppu siellä nukkuisi, kun yöimetys on niin paljon helpompaa vieressä nukkuessa. Kirppu ei tykkää nukkua peiton alla ja minä taas en tykkää nukkua ilman peittoa, joten me ei olla kovin hyviä nukkumaan yhdessä, jos järjellä ajatellaan. Joten ehkä hän voisi käydä illalla nukkumaan omaan sänkyyn ja sitten ensimmäisen imetyksen jälkeen vasta jäädä viereen.Tehtiin Ässän sängystä maja, jotta sinne olisi kivempi käydä nukkumaan. Ajatus oli ihan hyvä. Mutta kysyttäessä Ässä kuitenkni valitsee aina vauvan sängyn. Ja kamalina härdelli-iltoina onkin sata kertaa helpompaa, ja parempi kaikkien mielenterveyden kannalta, laittaa pojat eri huoneisiin nukkumaan.

Yksi ilta Ässä nukahti sohvalle, mistä kannoin hänet tietenkin poikien huoneeseen. Ja kas kummaa, kun Jekku ei sitten halunnutkaan mennä nukkumaan ja ilmoitti, ettei Ässä voi nukkua siellä..... Nähtävästi meidän pitää rakentaa poikien huoneeseen myös toinen maja! 

Noh pääasia kai että kaikki kuitenkin nukkuvat pääsääntöisesti hyvin. 

Miten teillä nukutaan? 

Klick here for english: Time to kick out the third wheel

8 kommenttia

 1. Toivottavasti saatte pojan siirtymään omaan sänkyyn :)

  VastaaPoista
 2. Wau mikä unishow! Säästä tämä juttu ja lue pojille kun ovat isoja😂 t Riitta reissaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. haha joo, eiköhän täältä blogista löydy vielä paljon hauskojakin muistoja heidän lapsuudestaan. :)

   Poista
 3. Kaikki kolme lasta ovat nukkuneet perhepedissä aika vanhoiksikin. Nykyään meillä nukkuu perhepedissä vain koirat :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävisiköhän meillekin niin, jos meille tulisi koira. :D Olinhan jo ennen esikoista sitä mieltä että vauva tulee nukkumaan omassa sängyssä aina. Mutta kun synnärillä neiti oli vierihoidossa ja iholla suurimman osan ajasta, niin ei enää kotona tullut mieleenkään laittaa vauvaa yksin nukkumaan. Ja samaa rataa on sitten menty kaikkien kanssa :D Neljä lasta ja kaksi aikuista 160cm sängyssä ei vaan ole kovin toimiva yhtälö :'D

   Poista
 4. Ihanan majan olet tehnyt. Kyllä lapsi varmasti innostuu tuolla nukkumaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä maja oli vielä niin helppo toteuttaa kun tarvikkeita oli vain kaksi: pinnasängyn vanha laita pystyyn ja pussilakana katokseksi. Jouluvalo oli sitten ekstraa :D Ja tuo mun vanha nalle puh pussilakana on vielä täydellinen tuollaiseksi yötaivaaksi :)

   Poista

Ihana yllätys, kiitos kommentista !