Shhhhhh uni aika

22.9.2022

Kaikki lapset ovat jo unessa. Haluaisin nukahtaa ilman muistettavien asioiden listaa päässäni, mutta nyt mietin vain, missä välissä huomenna muka pyykkään, kun lapset odottavat kannustusjoukkoja katsomaan koulun yleisurheilukilpailuja.

Makuuhuoneen ovelta sisään kurkistaessa törmää kevyeen lämpimään tuulahdukseen. Unimusiikki kuuluu vaimeasti kuin jostain kauempaa. Lämmitin ja tietokone puhkuvat kilpaa piparin tuoksua puhisevan diffuuserini kanssa. Viulun ja pianon äänet katoavat hurinaan astuessani varoen patjoilla nukkuvien lasten yli.

Ennen herätyskelloa havahdun iloisen vauvan hihkaisuihin.

Asetan pyykkikoneeseen poisto/linkous -ohjelman ja päivä voi alkaa.

Tämä muisto on kirjoitettu syyskuisen myöhäisillan lämmössä. Kun lapset nukkuivat kaikki meidän huoneessa, Ässä vauvan sängyssä (tai meidän välissä) ja Nuppu ja Jekku patjoillaan. Ilmojen viiletessä kerkesin jo kauhistella miten mukava on pitää lattialla vauvaa jonka pitäisi nyt hiljalleen oppia kääntymään ja liikkumaan.Sen verran oli meinaan kylmät lattiat omankin jalan alla, ettei olisi tullut mielenkään laittaa vauvaa loikoilemaan edes maton päälle.

Meillä oli vain yksi lämmitin. Aikaisemmin olen käyttänyt sitä tehostamaan pyykkien kuivumista. Nyt sitä ei enää ole, koska käräytin sen yrittäessäni kuivata karvavuorillisia kumisaappaita. En ole vieläkään uskaltanut haistaa tuliko niistä saappaista puhtaat vai entiset. 

8 kommenttia

 1. Talven tulon kyllä tosiaan varpaissa tuntee, onneksi on villasukkia olemassa 🙏

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, onneksi on villasukkia ja onneksi on enkeleitä jotka neuloo niitä lahjaksi! :)

   Poista
 2. Mukava tunnelmakuva perhearjesta! Ja todellakin: talvi tuli rytinällä. Itsekin hipsuttelen kotona villasukissa ja villapaidassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Multa puuttuu villapaita, mutta neuleet ja villasukat on kovassa käytössä! :)

   Poista
 3. Meillä on aika lämmin kotona vaikka ei ole pattereita vielä edes päällä. Vain yläkerran vessassa on pakko olla lattialämmitys päällä. Muuten missään ei ole. Mutta lattiat meilläkin alkaa olla jo aika kylmät kun ei edes koirat viihdy lattioilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän taloyhtiössä on ollut lämpöjen kanssa häikkää jo viimekeväästä ilmeisesti.... Pitäisi hommata lämpömittari, jotta tiedettäisiin kuinka kylmä täällä oikeasti on.... ':D

   Poista

Ihana yllätys, kiitos kommentista !