Monetko vaunut on tarpeeksi? - Osa 2

11.7.2022 Hahaa, arvaatkos mistä nyt jutellaan! Ei, en ole ostanut Babyzen Yoyoja, enkä mitään muitakaan ihanan käteviä täydellisiä matkarattaita autoiluvaunuiksi. Mutta vaunutilanne tarvitsee päivitystä....

Ensinnäkin, ei mennyt kuin pari viikkoa tuon Osa1 kirjoittamisesta, kun tuli kesälomareissu ja mummun ilmoitus, että hän haluaa mennä meidän kaikkien kanssa Korkeasaareen. Meidän piti muutenkin viettää koko viikko Espoossa mummun ja vaarin kanssa, joten ajattelin, että otetaan varuiksi, tai edes eväskuskiksi rattaat matkaan. Vaunuthan siis olivat itsestään selvyys ja reissuun lähti kahdet menopelit.

Noh ensimmäisellä Korkeasaari retkellä Ässä nukkui parin tunnin unet rattaissa, joten oli varsin näppärää, että oli kärryt mukana. Heinäkuun Korkeasaariretkellä Ässä ei nukkunut, mutta muutoin kulki kärryjen kyydissä ja päivän päätteeksi niissä kulki myös serkut vuorotellen. Ei tullut turhaan mukaan.

Vietettiin heinäkuussa yksi shoppailupäivä, ostoslistalla oli Nupun synttärilahja, Jekun lenkkarit, minun silmälasit ja syödäkin tarvitsisi. Päätin raahata Etrojen rungon mukanani alas, koska me ollaan näitä kaukalonkanto reissuja tehty useampi, ja cittarin ostoskärryt on turhan massiiviset kauppakeskuksessa kierrellessä. Ja oli muuten oikein onnistunut reissu. Mutta arvaappas, olenko jaksanut tuoda niitä vielä takaisin ylös....  

No niinpä. Mielestäni autorattaat olisivat siis aivan täysin perusteltu hankinta. Mutta nyt ongelma onkin sitten se, että ne mitkä haluaisin on toistaiseksi lähes mahdotonta saada.

Kun matkustin lasten kanssa junalla meiltä Espooseen, junan leikkivaunussa oli äiti rattaiden kanssa. Kyllä siellä yläkerrassa! Hänellä oli Bogaboo Ant rattaat ja pieni lapsi nukkui niissä täysin makuuasennossa, kuomu menosuuntaan päin a.k.a. kasvot työntäjään päin! En ole koskaan ymmätänyt Antien muotokieltä, mutta kasvojen suunnaan saa käännettyä! Aivan sama miltä ne näyttää, jos ne mahtuu meidänkin minimaaliseen takakonttiin tai vaikka auton lattialle vauvan jalkatilaan ja niissä saa kasvot työntäjään päin.

 Arvatkaa, onko niiden valmistus lopetettu?

Arvatkaa, monetko niitä oli tori.fissä kun kävin katsomassa?

Arvatkaa haluanko Yoyot vaunukopalla, johon meidän vauva ei ehkä edes mahdu kovin kauaa, jos vaihtoentona olisi samaan tilaan menevät rattaat käännettävällä istumella, eli huomattavasti pidempi-ikäinen hankinta?

Arvatkaa, onko Bugaboon uudesta mallista tehty kiinteä? 

Joten tuleeko meille joskus vielä neljännet menopelit, en tiedä. EI, jos puoliskoni saa päättää, ehkä, jos jossain vaiheessa törmään käytettyjen myyntiin sopivalla hinnalla.

YHYY.

Noh, joka tapauksessa meidän vauva on jo puolivuotias istumaan opetteleva "en enää nuku joka paikassa vaan minulla on selkeä unirytmi ja haluan tarkkailla ympäristöäni" -vauva, joten minkään sortin minirattaat eivät nyt ehkä olekaan aivan tarpeelliset, sitten kuitenkaan. Havahduinpa tässä myös siihen, että turvaistuimeenkin siirtyminen voi olla edessä jo tämän vuoden puolella. Silloin taas Etrojen travel system menettää merkityksensä, kun mukana pitää kuitenkin olla sekä runko että ratasosa. 

Toinenkin huomio jonka olen nyt syksyllä tehnyt, erityisesti Ässän apurenkaiden irrotuksen jälkeen, että Kirppuhan on oikeastaan jo ihan pätevän kokoinen matkustamaan Scooteissa.

*   *   *   *   *   *   Tarina jatkuu vielä... 

8 kommenttia

 1. No sepä se: lapset kasvavat niin nopeasti, että tarvikkeiden hankkimisessa on kova optimointk jotteivät muutu saman tien turhaksi lasten kasvaessa. T Riitta Reissaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin vaatteista vaunuihin, melkein kaikki jää pieneksi ensimmäisen vuoden aikana :D

   Poista
 2. Yhdet vaunut riitti meille ja sen lisäksi oli toiset rattaat, jotka olivat sitten kevyet. Vaunuilta vaadin aika paljon, niin en sitten hanki kuin ne yhdet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on kolmen isomman kanssa aina ollut vain yhdet menopelit kerrallaan. Kunnon vaunut ja kevyet rattaat kuulostaa hyvältä yhdistelmältä. :) Näistä meidän menopeleistä ollaan ostettu yhdet. :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. haha, en aina itsekään pysy oman ajatuksenjuoksun perässä :'D

   Poista
 4. .Olen tottunut aikoinaan vain yhteen menopeliin kerrallaan. Mutta jotenkin ymmärrän, miehellänikin on viisi venettä (kaksi niistä on soutuvenettä).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo menopelinsä kullakin! :D Meilläkin on aikaisemmin ollut yhdet menopelit kerrallaan, nyt kun näitä onkin ollut kolmet, niin olen myös huomannut suuria eroja eri käyttötarkoituksiin. Esimerkkinä joidenkin kanssa on kiva rullaluistella ja yhdet taas ei sovi siihen tarkoitukseen ollenkaan. :D

   Poista

Ihana yllätys, kiitos kommentista !