Monetko vaunut on tarpeeksi? - Osa 3

Nyt eletään jo marraskuuta ja kahdeksankuinen Kirppu on ehtinyt oppia jo kaikenlaista. Meille ei tule minkään näköisiä ja muotoisia tai kätevillä ominaisuuksilla varusteltuja matkarattaita. Totesin, että pesun ja renkaiden täytön jälkeen Scootit voi muuttaa autoon. Ne mahtuvat myös tarvittaessa vauvan jalkatilaan, vaikka renkaat sitten pitäisikin irrottaa. Jos esimerkiksi tarvitaan kaikki viisi takapenkkiä käyttöön ja takakonttikin on täynnä.

Enkä edes ole enää haaveillut mistään pikkurattaista. Toki on meillä myös vähän muuta käyttöä tuollaisille kolmenumeroisille summille. Esimerkiksi nyt vaikka autohuolto tai uusi kamera ja ihan kohta se turvaistuin.

Ensimmäisen osan kommenttikentässä kysyttiin missä näitä kaikkia kärryjä säilytetään. Vastasinkin, että yhdet on kotona ja kahdet on taloyhtiön säilytystiloissa. Säilytystila ei siis ole ollut ongelma - paitsi autossa, miksi alun perin haaveilin autorattaista.

Menopelejä on edelleen kolmet, omat Etrot ja omat Scootit sekä puoliskoni sisaruksilta periytyneet Tutekit, jotka palautetaan, kun ei enää itse tarvita.

Joten tämän hetken käyttö ja sijoituis näille menopeleille on..... 

Etrojen runko asuu takakontissa adaptereiden kanssa. Pidetään niitä nyt siellä sen aikaa, kun Kirppu mahtuu turvakaukaloon.

Scootit ovat yläkerrassa, odottamassa pesua ja kuomun ompelua. Joten tässä odotellessaan toimittavat oikein sopivasti parvekevaunujen virkaa. 

 • Nämä vaihtavat keskenään paikkoja sitten jossain kohtaa, kun turvakaukalokin poistuu käytöstä tai sitten siinä vaiheessa, kun lunta alkaa sataa kunnolla. Scootteihin ei ole enää sadesuojaa, en tajua mihin hukkasin sen, ja Etroihin on. 

Tutekit ovat sitten edelleen vaunukopalla päivittäisessä käytössä päiväkotimatkoilla ja jos nyt mennään bussilla jonnekin niin ihan sujuvasti sekin sujuu. Ratasosa on edelleen puoliskoni siskon luona, se ei silloin mahtunut autoon, kun vaunut meille hain. :D

Mutta luulen että aika pitkään mennään myös talvella vaunukopan kanssa, oletus ainakin vielä on nimittäin se, että Kirppu nukkuu suurimman osan ajasta vaunuissa ollessaan. Ja vaunukopasta saa tarvittaessa nostettua selkänojan ylös. Näissä on myös varmaan parhaat renkaat talvikeleillä.

Näin minä tykkään vaunujen kanssa vuorotella ja vauva-arki on oikein sujuvaa. 

8 kommenttia

 1. Meillä taisi olla maksimissaan kahdet rattaat yhtä aikaa käytössä, jos sitäkään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. heh ei meilläkään isompien lasten kanssa ole ollut kuin yhdet kerrallaan käytössä :D

   Poista
 2. Minä olisin jo unohtanut, minne olen jättänyt minkäkin menopelin tai niiden osia 😅. Rattaita tarvitaan varmaan juuri niin monet, kuin tarvitaan, ja jokaisessa perheessä tarve on eri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no näinhän se on, tarve ratkaisee ja sekin voi yhden vuoden aikana muuttua aika paljon! :D mie totesin parhaaksi jättää turvakaukalon adapterit runkoon kiinni ja tankakonttiin, ettei ne pyöri siellä yksinään valmiina katoamaan ':D

   Poista
 3. nää vaunuasiat on itselle ihan hepreaa :D

  VastaaPoista
 4. Kun omat tenavat oli pieniä, niin minulle oli tärkeää, että on yhdet kunnolliset vaunut, joissa on huomioitu vaihtuvat kelit. Sitten oli kevyet rattaat myös. Muita en katsonut tarpeellisiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sää ja maasto on varmasti monelle ne isoimmat kriteerit vaunuja valitessa. :)

   Poista

Ihana yllätys, kiitos kommentista !