Kuukauden Top 3 - 7/2022

Etukäteen olen nimennyt heinäkuun top 3 kohokohtiin Ristiäiset, Pölläkarin ja Puoliskoni kesäloman. Kuvia katsellessa huomasin muutaman unohtuneenkin jutun, joten heinäkuu onkin nyt top 3 + 2! :D 

RISTIÄISET

Aloitetaan Kirpun ensimmäisestä juhlasta. Saatin järjestää juhlat Mummin ja Papsun luona ja sää suosi meitä juuri tarpeeksi. Itse toimitus saatiin pitää raikkaassa tuulessa ja sade alkoi vasta kun siirryttiin syömään. Suolainentarjoilu oli niinkin eksoottinen kuin perunasalaatti, vihersalaatti ja grillimakkaraa. Perunasalaatti meinasi unohtua jääkaappiin. Puoliskoni toimi grillimestarina.

Ja perhe oli isossa roolissa makeiden puolella. Täytekakut ja erittäin kehutut porkkanapiirakat teki Nupun kummitäti. Poikien kummitäti toi juustokakun ja mummi leipoi pullaa ja pasteijoita. Munaton+maidoton+gluteeniton kakku oli minun käsialaa.

Minulla ja puoliskollani oli samat vaatteet kuin oli Ässänkin ristiäisissä ja sitten vaan mätsäsin lapset myös siniseen. Tällä kertaa tosin unohtui ottaa perhekuva kokonaan ja vieraiden jo lähdettyä sanoin puoliskolleni että ottaisi nyt minustakin muutaman kuvan Kirpun kanssa. Itse juhlista on sitten kyllä mitä mainioimpia kuvia, kun lätkäisin kamerani enoni kaulaan. Eniten kuvia on kuitenkin Kirpusta ja kummitädistä.

Tämä on yksi enoni kuvaamia helmiä. Todiste, että vaihdoin korkkareista tennareihin vasta kastetoimituksen jälkeen. :D 

KESÄLOMA

Puoliskoni piti kesäloman kahdessa erässä, yhden viikon heti heinäkuun alkuun, silloin käytiin heti alkuviikosta Korkeasaaressa. Tällä kertaa vähän isommalla porukalla, kun retkipäivää vietettiin  puoliskoni sisarusten perheiden sekä Mummin ja Papsun kanssa. Oli hyvä, että meillä oli sekä vaunut että rattaa mukana. Heinäkuu myös vaihtui mummin ja papsun luona yökyläillessä, joten perhe oli tottakai iso osa kuukauden parhaita paloja myös heinäkuussa. 

PÖLLÄKARI

Eihän tänäkään vuonna draamalta vältytty, kun juuri ennen lähtöä selvisi että ollaan taas altistuttu koronalle. Niinpä pitkän pohdinnan jälkeen ja kaikilta kyseltyämme ja negatiivisten koronatestien jälkeen minä ja lapset lähdettiin edeltä autolla ja puoliskoni tuli sitten pari päivää myöhemmin Onnibussilla. Oli ihan hämmentävää, että meiltä pääse yhdellä vaihdolla Raumalle! Kun julkinen liikenne itä-länsi suunnassa ei ole koskaan osoittanut toimivansa helposti. 

Pölläkarissa tietenkin oli parasta uiminen ja saunominen ja se kun lapset saivat leikkiä pikkuserkkujen kanssa. Ässä oppi sukeltamaan tikkaille ja hurjan rohkeasti hyppäsi korkealta laiturilta. Jekku löysi uuden kaverin. Vietettiin Jekun synttäreitä pienesti Pöllässä ja Jekku sai puhelimen nyt. Pojat vaihtoivat heti numeroita ja ovatkin soitelleet viikoittain ja pelaavat pleikkarilla yhdessä. Ensi kesää odotellessa.

En edes muistanut, että Nuppu oli haaveillut märkäpuvusta ja nyt Vaari oli hänelle sellaisen ostanut synttärilahjaksi. Tämä oli ehkä paras synttärilahja ikinä! Kaikki aikuiset kyselivät nukkuuko hän myös se päällä, kun neiti ei paljoa muuta vaatetusta tarvinnutkaan. :D 

RULLALUISTIMET ja Scootti

Meiltä Nuppu sai synttärilahjaksi rullaluistimet, niitäkin oli kovasti toivottu ja pidemmän aikaa puhuttu luistelemisesta. Ja aika hetkellisellä päätöksellä ostin myös minulle ja puoliskolleni luistimet. Pölläkarista on kuitenkin pakko lähteä muualle luistelemaan, niin päätettiin käydä uimassa Makiksella ja ennen uimista luisteltiin pikkulenkki Poroholmaan.

MANSIKAT 

Mä ihan unohdin mansikat! Vuosi sitten soitin kaverille ja hän oli poimimassa mansikoita, mutta me ei tiedetty koska se paikka menee kiinni. Tiedustelin mansikkatilan facebookissa yksityisviestillä oltaisiinko vielä ehditty poimimaan - en koskaan saanut vastausta. Onneksi tänä vuonna onnistuttiin. Otettiin mukaan puoliskoni veljenpoika ja päätettiin kerätä kaksi ämpärillistä.

Yks kaks meillä olikin aikuiset vastaan lapset poimintakilpailu ja vihdoin kotona mansikoita pakastaessani totesin, että ensi vuonna otetaan tytöt vastaan pojat tai sitten joku muu random jako, mutta molemmissa joukkueissa pitää olla yksi aikuinen laadunvalvoja. :D Eipä sillä, kaikki pakastin ja kaikki on nyt syöty, puuron kanssa syötiin jonkin verran, mutta suurin osa meni smoothieihin.

Mikä sinulle jäi mieleen heinäkuusta?

8 kommenttia

 1. Oi kuinka ihania kesäkuvia. Tänään viimeksi huokailin ikävääni kesään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo onhan tuo tämän hetken maisema ja vaatetus melko erilaiset kuin näissä kuvissa :D mä kuitenkin odotan myös pulkkamäkeä ja luistelua! ja sitten saa taas kesä tulla :)

   Poista
 2. Kaipaan kesää ja helteitä. Mikään ei ole niin ihanaa kuin olla ilman kelloa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kesään kuuluu kyllä tietyllä tapaa huolettomuus ja aikatauluttomuus! Pitäisi tehdä myös talvi arjesta sellaista. :)

   Poista
 3. Heinäkuu onkin se kesän huipennus, jolloin pitää tehdä kaiken, mitä kesään kuuluu. Ja mansikat ovat ihan must!

  Minä olen syönyt mansikoita tänä vuonna huhtikuussa, ja sesonki oli ohi parissa-kolmessa viikossa.

  Heinäkuusta jäi käteen hiljaisuus. Olen juuri palannut komennukselta Uzbekistanista, ja minua vastaan oli ihana hiljaisuus Viron pikkukaupungissa. Meillä oli kyllä pitkä loma tänä vuonna, melkein kaksi kuukautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei ole kyllä kesää ilman mansikoita! :D Kahden kuukauden loma kuulostaa ihanalta! meillä nyt ei ole vielä ollut niin väliä, lomien pituuksilla, kun minä olen muutenkin ollut kotona lasten kanssa. Mutta nyt saa nähdä millaisia lomia me vietetään, sitten kun on kaksi töissä käyvää vanhempaa. :)

   Poista

Ihana yllätys, kiitos kommentista !