Kuukauden Top 3 - 6/2022


Kesäkuun kolmen parhaan jutun listaus tulee kalenterin mukaisessa tapahtumajärjestyksessä, sen mukaan mitä tapahtui ensin, ei millään tapaa muussa järjestyksessä, koska nämä kaikki ovat samanarvoisia. Ja oikeastaan koko kuukauden voisi jopa tiivistää pelkästään yhteen kohtaan: Perhe. 

Vielä kesällä tuntui että koko kesäkuu meni sairastellessa, mutta nyt lokakuun vaihduttua taaksepäin katsoessa, meillä oli kyllä aivan ihana kesäloma!  

MUMMUN JA VAARIN +serkkujen KANSSA VIETETTY AIKA


Aloitettiin kesäloma vierailemalla Ässän kumitädin lakkiaisissa. Isommat matkustivat sieltä mummun kyydissä meille ja maanantaina alkoikin meidän ensimmäinen kesälomareissu. Tämä reissu sisälsi Kirpun ensimmäisen junamatkan, kaikkien ensimmäisen Korkeasaariretken, ensimmäisen kylpylähotelliyöpymisen, korona-altistumisen ja sairastamisen. 


Korkeasaaressa vietettiin huimat seitsemän tuntia. Meitä oli mummu, minä ja lapset, pikkusiskoni ja hänen pojat ja suurimman osan ajasta myös siskoni mies ja appiukko. Vaikka Espoo/Helsinki viikkomme loppuikin lyhyeen, ei ketään haitannut siirtyä putkiremonttievakkoon Laajavuoren kylpylähotelliin. Oltiin hotellissa kaksi yötä, ensimmäinen päivä uitiin ja toisena päivänä mummu vei pikkusiskon porukan junaan, ja minä otin Late check outin, jotta putkiremontti olisi mahdollisesti jo ohi, kun me mentäisiin mummun ja vaarin luo. Ajoitus oli aika täydellinen ja hotellista Vaarin autoon pakkautuessamme törmättiin vielä mun serkkuun, joka ei todellakaan asu Jyväskylässä! Se oli hauska kohtaaminen.


Vaikka korona pääsikin sotkemaan lomasuunnitelmia, niin lapset pääsivät kuitenkin vaarin kanssa ajamaan päältäajettavaa ruohonleikkuria, kävivät järvessä heittämässä talviturkit, ulkoiltiin koulun pihalla ja katsottiin paljon lastenohjelmia. Puolitoista viikkoa Jyväskylässä tuntui ihan lomalta. 

Kesäkuun isoin yllätys itselleni oli se, miten kiinnostunut Jekku oli hoitamaan mummun ja vaarin naapurin pientä koiraa. Olen jotenkin mieltänyt, että se on Nuppu joka on kiinnostunut eläimistä ja haluaa silittää vastaantulijoiden koiria. Nyt  Nuppu leikki itsensä ikäisen naapurin kanssa, kun taas Jekku halusi taluttaa koiraa ja heitteli keppiä sen kanssa. 

MUMMIN JA PAPSUN +serkkujen KANSSA VIETETTY AIKA


Himmailtiin kotiin paluun jälkeen vielä koko viikko kotona, jotta varmasti oltaisiin juhannuksena vierailukunnossa. Puoliskollani oli perjantaina töitä, joten kysyin saataisiinko me jäädä mummin ja papsun luokse yökylään. Ja oltiinkin sitten kaksi yötä. Pojat olivat päiväkodissa tiistaina ja keskiviikkona, yritetään vähän saada kesällä hoitopäiviä, kun Ässä vaihtoi isojen ryhmään jo kesäkuussa.


Keskiviikkona papsu haki Jekun päiväkodista ja yökyläkamppeet ja Nupun meiltä haettuaan lähtivät taas. Torstaina sovittiin mummin ja papsun kanssa treffit Tykkimäkeen ja käytiin vähän huvittelemassa ja mentiin taas yökylään koko viikonlopuksi.

UIMARANNALLA VIETETTY AIKA


Okei, tää oli yllätys, että olen kesäkuussa otsikoinut tänne uimarannalla vietetyn ajan ihan top kolmoseen asti, kun jälkikäteen tuntuu, ettei me ehditty juuri rannalle lainkaan. Mutta toistaalta, käytiinhän me uimarannalla Jyväskylässä ollessa, lapset pääsivät heittämään talviturkin, vaikka itse en uskaltanut veteen vielä. Saatin aika hienoja kuvia tiikerihaalareista tuolla reissulla.

Ja kamerasta paljastui kuitenkin pari muutakin rantapäivää pyöräretkineen ja eväinen kuin myös iltauinti lähirannalla kahden lapsen ja Jekun kummitädin kanssa.

Kursivoitu teksti kirjoitettu 1.10.2022

8 kommenttia

 1. Ihana paluu kesään. Kuvista oikein voi melkein tuntea kesän lämmön ja auringon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, lämpöä on kyllä nyt vähän ikävä :D

   Poista
 2. Elämään mahtuu kaikenlaisia hetki -, onnea, riemua ja vastoinkäymisiä. Näin jälkeenpäin ajatellen, jokaisessa päivässä on jotain hyvää.
  Ihania kesähetkiä oli teidän kesäkuu täynnä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinhän se juuri on! Päivät on välillä pitkiä mutta viikot ja kuukaudet ja vuodet ne vasta nopeita onkin ja yleensä aika kivoja muistoja jää jälkeen, kun taaksepäin katsoo :)

   Poista
 3. Jee vohveleita - ja kivoja kesätunnelmia! Koronan kanssa taisi lopulta käydä niin, että ennemmin tai myöhemmin kaikki sairastivat/sairastavat sen vähintään kertaalleen. Meillekin se osui kohdalle kesällä, mutta aika vähällä päästiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinhän se on. Meilläkin oli hiihtolomalla ja kesälomalla :D Ja nyt syysflunssassa - kun ei olekaan koronaa - ollaan sitten ihan ihmeissään, että mitäs tämä nyt sitten on ':D

   Poista
 4. Kesä meni tajuttoman nopeasti ohi. Olisin kaivannut pidempää lomaa. Onneksi jouluna mulla on lomaa lisää. Ihania kesäkuvia. Oletteko seuranneen muuten Korkeasaaren pieniä amurintiikerin pentuja? Sinne on syntynyt kolme suloista pentua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ei, en tiennyt että korkeasaareen on syntynyt pentuja! mitääkin kertoa lapsille! :) Käytiin korkeasaaressa lopulta kaksi kertaa ja mietin että jos siellä kävisi kolmekin kertaa, niin kannattaisi jo hankkia kausikortit :D

   Poista

Ihana yllätys, kiitos kommentista !