Vauvan kuudes kuukausi

Vauvan kuulumisissa jäätiin viimeksi siihen, miten Kirpun viisikuisen neuvolassa terveydenhoitaja katsoi Kirpun liikkumista ja tuolloinhan neiti vain pötkötteli ja katseli ympärilleen. Kymmnenen päivää myöhemmin käytiin samalla terkkarilla Jekun eskarineuvolassa ja Kirppu sai 5kk rokotukset. Niin vain noiden kymmenen päivän aikana Kirppu oppi tai päätti alkaa kääntymään! Ja istuminenkin oli jo paljon tukevampaa, kuin 5kk neuvolasssa. 

Ja koska tuen kanssa istuminen ja ilmankin tukea, oli jo niin ryhdikästä, päätin kokeilla osaisiko neiti istuapönöttää myös potalla. Ja joo, se oli ilmeisesti ihan kivaa, koska potalla istumisesta ei tullut minkäänlaisia vastalauseita. Ja aika ajoin ollaan pottaan saatukin jo jotakin. Ei tämä meidän pottailu vielä vaippoja säästä, mutta ei siitä haittaakaan ole.

Yöunille Kirppu nukahtaa lapsista viimeisenä vasta 22-23 välillä ja aamut alkavat minun makuuni hieman liian aikaisin. Useamman kerran herättiin aamulla vaipan vaihtoon puoli seitsemältä, mikä toki oli hyvä, kun pojat herätetään seitsemältä eskariin ja päiväkotii. Mutta itse nukkuisin mieluummin edes sinne lähemmäs seitsemää, kuin puolta seitsemää. Toki tässä oli myös useampi yö, kun meille tuli tutuksi sellainenkin käsite kuin aamuneljänkakka, joten puoli seitsemän on ihan hyvä! 

Nyt kääntyminen sujuu jo ihan helposti, joten löysit peruutusvaihteen sitten samaan settiin. Pakkipäällä löydyt milloin mistäkin, mutta odottelen innolla ja kauhulla, että milloin etuveto lähtee päälle! En epäile hetkeäkään, ettetkö lähtisi kiireellä isompien sisarustesi perään. Vaikka todellisuudessa mitään kiirettä ei ole. 

Olet edelleen varsin tyytyväinen vauva. Höpötät paljon ja kiljut ja naurat ääneen. Kurkottelet lelukaaren leluja myös vatsallasi maateen. Ei näytä kovin ergonomiselta, mutta vastaavia liikkeitä aikuisetkin jumppaavat. Kylvet mielelläsi pesuvadissa istuen ja hutkut siellä edes takaisin samalla tavalla kuin syöttötuolissakin. 

Vaikka kesällä ei ehditty mummon ja papan mökille, niin pääsit kuin pääsitkin kylpemään pesuvadissa mökkiportaille vielä vauvavuotesi aikana! Edelleen täytyy todeta, että olet vauvaksi aivan mahtava matkakaveri pidemmilläkin automatkoilla.

Hiljalleen annettiin sinulle myös käsiin ensimmäiset maistiaiset: vadelmista en ole varma päätyikö mahaan asti lainkaan, kuivatut luumut sen sijaan kyllä todistettavasti päätyivät. Nakkikeittoa koko perheelle tehdessä nappasin pakastekasviksista sinulle erikseen porkkana & peruna palaset. Myös mummu pääsi syöttämään sinulle banaania ja mökkieväinä testasit porkkanaksuja ja vesimelonia. 

Ja kun nyt kerran keksit miten siellä lattialla voi pyöriä niin päätit sitten samaan hetkeen alkaa harjoitella konttaamista ja hytkyt konttausasennossa jo lähtövalmiina. Se ryömiminen pitäisi kuitenkin hoksata mielellään ennen konttaamista, jooko. 

Puolivuotisneuvolassa saatiin taas pituutta pari senttiä lisää ja painokin jatkaa nousua. "Soseiden määrää voi nyt lisätä" lukee neuvolakortissa, mutta todellisuudessahan ne nyt sitten rytinällä otetaan mukaan ruokarytmiin, kun lihasoseita ja puurojakin voi ottaa heti ruokavalioon. Syöttötuolissa istut jo ihan hienosti ja miellään ihmettelet muiden seurana. Varasin sinulle myös 7kk mittoja varten yhden ylimääräisen neuvolakäynnin. Listan mukaan seuraavaksi olisi 8kk neuvola-lääkäri, mutta tykkään hakea joka kuussa viralliset kasvut vauvakirjaan, eli neuvolakorttiin. 

Vauvan kuudes kuukausi oli 13.8.-12.9.22

8 kommenttia

 1. Kylläpä se aika menee nopeasti... Vastahan pikkuinen syntyi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Ihan hurjaa tahtia tää ensimmäisen vuoden kasvu ja kehitys.

   Poista
 2. Aika söpö otus, kieltämättä!

  VastaaPoista
 3. Ihana, pieni punatukkainen tyttö. Vauvan kehitystä on mielenkiintoista seurata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, yhtäaikaa jännittävää huomata mikä on seuraava uusi taito tai vaihe ja samalla niin kovin haikeaa, kun välillä tuntuu kasvavan ihan silmissä!

   Poista
 4. On se mahtava, kun vauva on tyytyväinen elämäänsä. Vauvavuodesta pääsee nauttimaan ihan eri tahtiin silloin, kun itsekin pääsee nukkumaan välillä 😁

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha niin totta! Uni ei oo leikin asia ja ollaan kyllä onnekkaita. 😊 Ihan unohtunut miten rankkaa allergiavauvan kanssa olikin...

   Poista

Ihana yllätys, kiitos kommentista !