Uuden vuoden saunahemmottelu

Tänään on lauantai! Eli jos meillä olisi oma sauna, tänään olisi taas saunapäivä! Toki tänään on taloyhtiön naistensaunavuoro, mutta me saatetaan olla juhlimassa lasten serkkua vielä siihen aikaan. Saunapäivän kunniaksi palataan kuitenkin meidän uudenvuoden saunaan.

Lapsuudenkodissani sauna on ollut tosi iso osa arkea. Meillä on ollut oma sauna lähes jokaisessa kodissa ja sitä on lämmitetty aina kun siltä on tuntunut. Ja yleensä, jos yksi meistä siskoksista on halunnut saunoa, niin mukaan on tullut hetken päästä kaikki. Pelkkien kovien löylyjen ja hiustenpesun lisäksi saunomiseen on tullut vuosin varrella mukaan erilaiset kauneus - tai no ehkä ihan vaan ihonhoitorutiinit.

Meidän piti aloittaa tämävuosi aamusaunalla ja hemmotteluilla. Lopulta päästiin saunaan tosin vasta aikaisen päivällisen jälkeen ja saunan jälkeen olikin jo lasten iltapala- ja nukkumaanmenoaika.

Tämän vuoden hemmotteluina tehtiin oliviiöljystä ja hunajasta hiusnaamiot. Pikkusiskoni naamiossa oli lisäksi sitruunaa piristämään vaaleampien hiusten väriä.

Ollaan aina tuotu omia naamioitamme ja kuorintoja toistemme testattavaksi mummun ja vaarin luo. Lisäksi halusin nyt ostaa meille yhteisenä joululahjana kaksi erilaista vartalokuorintaa, jotka jäivät nyt sinne odottamaan taas uusia yhteisiä saunailtoja tai -aamuja tai -päiviä. Saunominen ei katso kellonaikaa, vaan olotilaa ja varpaiden lämpöä.


Hauskaa että myös Elpu alkaa olla jo niin iso, että on ihan mukana näissä meidän saunahemmotteluissa. Elpu tahtoo itse valita millaista vartalokuorintaa hän kokeilee. Jekku tahtoo usein myös kokeilla, kun kaikki muutkin ja luonnonkosmetiikkaa annankin heidän ihan vapaasti kokeilla. Sen verran vahdin etteivät he kahmaise koko purkkia tyhjäksi ja kädet eivät vahingossa eksy silmiin.

Kirjoitin muuten, aika kauan sitten, saunomisohjeet: Lasten kanssa saunassa. Saa nähdä syönkö sanani sitten toukokuussa kolmen lapsen äitinä.

Millaisia saunarutiineja teillä on? :)

Lähetä kommentti

Ihana yllätys, kiitos kommentista !