1v + 3v yhteiset synttärit

Juhlalauantaina sää oli samanlainen, kuin koko elokuun ensimmäisen viikon muutenkin. Satoi ja välillä aurinko vähän pilkisteli lupaavasti, kunnes satoi taas. Tarjoiluvalmistelut ja suurinosa siivouksesta tehtiin perjantaina, mutta kakun teko venähti myöhään yöhön.


Servetit, kertakäyttölautaset ja kupit sekä ilmapallot haettiin Tigerista aimmin viikolla. Ostettiin kaksi pakettia jätti-ilmapalloja eli niitä oli yhteensä neljä eriväristä ja otettiin paketti läpinäkyviä konfetti-ilmapalloja. Onneksi ostin konfetteja piñataa varten, koska niitä ei ollutkaan ilmapallojen sisällä valmiiksi, niinkuin paketista luultiin. (Riikan Kotoin-blogista löytyy kuva siitä, miltä pallojen pitäisi näyttää.)

Muutettiin lennosta hieman alkuperäistä tarjoilusuunnitelmaa, synttärisankareiden tarjoilujen osalta. Allergiakontrollin jälkeen suunnittelemani moussekakku ei enää ollutkaan sallittu kauraversiona. Päätettiin sitten tehdä samanlainen moussekakku, kuten testikakkunikin. Paitsi että puoliskoni oli sitä mieltä, ettei yksi kakku riitä, joten tehtiin kaksi kakkua eikä kaksikerroksista kakkua. Suklaan kaverina oli tälläkertaa kuningatar-marjasekoitus.


Kakkupohja oli lopulta puoliskoni tekemä, kun ensimmäisen poltin ja toisen jätin raa'aksi, vaikka kyttäsin kellon kanssa vieressä. Lopulta olin käyttänyt 10 kananmunaa ja paketin perunajauhoja. Onneksi puoliskoni sitten lopulta onnistui ja perherauhakin säilyi.

Synttärisankareille itselleen katoimme pöytään popkorneja ja suklaakuorrutettuja jäisiä mansikoita. Lapset olivat kylmistä vesimelonin puolikkaisiin pystytetyistä tikkareistaan innoissaan. Kynttilät istutettiin myös vesimeloneihin. Elpu oli innokas ja omat kolme kynttilää puhallettuaan hän puhalsi myös Jekun kynttilän sammuksiin. Ilmoitti vain että "minä autan sua!"


Lastenhuoneessa kävi kova kuhina, kun lasten setä toi synttärisankareille puhallettavan Ryhmä Hau pallomeren. Serkukset ja yksi kaveri viihtyivät siellä lähes koko juhlat ja olivat superinnoissaan, kun pikkuserkkuni leikitti heitä koko ajan. Onnittelulaulun ja kynttilöiden puhaltamisen lisäksi Piñata oli ainut "virallinen" ohjelmanumero.

Kun jäljellä olivat enää puoliskoni veli poikansa kanssa sekä minun äiti ja isosisko, sain napattua lapsista näitä kuvia ulkona siskoni kameralla. Suklaamansikoiden jäljiltä lapset olivat kuvausvaiheessa jo suklaakuorrutettuja itsekin. Juhlat ovat kuulema onnistuneet, jos niistä ei ole kuvia. Toki ehkä hieman vaikuttaa myös se, että mulla ei ollut puhelinta - omaa kameraa - juhlissa.


Suunnitelmat kokopihan minigrillijuhlista lässähti vesisateeseen ja kakku jota myös synttärisankarit saavat syödä meni mönkään myös. Mutta juhlat olivat silti onnistuneet. Saatiin viettää aikaa sukulaisten ja ystävien kanssa ja lapset nauttivat äärettömästi - sehän se on tärkeintä. 

Lähetä kommentti

Ihana yllätys, kiitos kommentista !