Kolmevuotias pikkuneiti

Kolmevuotias. Ai kauheeta, meidän esikoinen, rakas pikku Elpu on jo kolmevuotias! Ajatella, että siitä kun tuo vauhtineiti päätti syntyä asfaltille, on jo kolme vuotta! Vauhtia ei tosiaan ole neidistä puuttunut koskaan ja samaa rataa mennään edelleen. Hänen virallisesta syntymäpäivästään on toki jo melkein kuukausi, mutta käytiin 1v ja 3v neuvolassa vasta heinäkuun viimeisenä päivänä.

Nyt kolmevuotias oli jo huomattavasti helpompi mitata seinässä olevalla viidakkomitalla, kun kaksivuotias taisi olla itkusilmässä koko mittauksen. Vuodessa oli pituuttakin tullut lähemmäs 10cm. Kolmevuotiaan neuvolassa tuli ensimmäistä kertaa näöntarkastus, mikä sujui lopulta tosi hyvin, kunhan saatiin Elpu laittamaan merirosvosilmälasit päähänsä. Taisi hieman pelottaa, kun yks kaks näkikin vain yhdellä silmällä. 


Mittausten jälkeen minut poistettiin Jekun kanssa leikkihuoneeseen, kun Elpu jäi tekemään tehtäviä terveydenhoitajan kanssa. Takaisin tullessa näin miten hän oli osannut piirtää pystyviivan ja vaakaviivan, sekä hienosti oman kuvansa ja siihen tyynyn ja peitonkin. Jumppamatolla oli testattu hyppimistä ja olipa hän heittänyt kuperkeikankin. Mikä ei minua yllätä yhtään, ollaanhan me sitä kotonakin harjoiteltu. Ja Elpu on muutenkin aina ollut motorisesti todella taitava ja ketterä.

Joskus vielä listasin Elpun sanoja, mutta nyt hän puhuu jo etevästi selviä lauseita. Tänään hän kysyi puoliskoltani iltapalan aikaan, "isi miksi sinun maha on vielä ihan täynnä?" välillä hän saattaa myös laskea täysin oikeassa järjestyksessä 1-12 asti, mutta jos kysytään kuinka monta palloa, jalkaa omenaa tai ihan mitä vaan tässä on, vastaus on aina kaikki, monta tai kolme. Liittynee kai siihen kun hän juuri oppi kertomaan ja näyttämään sormillaan, että on kolme vuotta vanha.

Kolmevuotias Elpu on huumorintajuinen, motorisesti erittäin taitava pikku temppuilija, utelias tutkija luonne - unohtamattakaan edelleen täyttäpäätä elettävää "miksi?"-ikää. Hän on kaikkien kaveri, joka haluaa puistossa ja pihassa aina mennä tutustumaan toisiin lapsiin. Olivatpa he saman kokoisia tai kaksi kertaa pidempiä. Monesti kuuluu pyyntö "hei lapsi tule leikkimään!" ja innoissaan hän kertoo myös minulle "äiti menen tutustumaan lapseen!"


Vaikka miellän esikoiseni todella reippaaksi ja rohkeaksi rämäpääksi, on hänellä oma herkkä ja huomaavainen puolensa myös. Joihinkin tilanteisiin hän suhtautuu melkoisella varauksella. Nykyään hän osaa jo itsekin tunnistaa tilanteet joissa ujostuttaa. Hän myös jakaa jopa herkuistaan oma-aloitteisesti. Anteeksipyytäminen onnistuu ja hän muistuttaa kyllä, että häneltäkin pitää pyytää anteeksi.

Kotona hän ei meinaa millään nukkua päiväunia, vaikka selvästi niitä kaipaisi. Nyt se mitä kesällä ei olla oltu reissussa, on mennyt melkeinpä kokonaan pyykätessä, joten aamun toimintapläjäystä ei ole ollut ja niin päiväunetkin on sitten jääneet pois.

Vähän mua arveluttaa päiväkodin aloitus, mutta aina kun näen miten esiteinit torjuvat pihalla pienen leikki-ikäisemme tiedän, että tämä on hänelle oiva ratkaisu pidemmän päälle. Elpu rakastaa kavereita ja päiväkodissa hän pääseekin säännöllisesti samojen ystävien kanssa leikkimään. Mutta päiväkodin aloituksesta kerron vähän myöhemmin lisää.


Allergia-asiat kerroinkin jo lastenpolin kontrollikäynnin jälkeen, ja nyt odottelemme kutsua helsinkiin allergiasairaalaan. Kolmevuotiaan hammaslääkäri on ensi kuussa. Toinen hammaslääkärikäynti ikinä!

Onneksi Elpu osaa itse kertoa haluavansa syliin tai halata, sillä muuten en aina muistakaan kuinka pieni kolmevuotias vielä on. Niin pieni, mutta silti jo mukamas hurjan iso. Isin ja äidin peikkoprinsessa.

2 kommenttia

  1. Ihana, sosiaalinen kolmevuotias siellä! Muutamien tapaamisten perusteellakin tunnistin kyllä tuon pirteän ja iloisen neidin tekstistä, joka on niin reipas uusienkin ihmisten kanssa!😍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitää järjestää jotku leikki treffit teiän jaa 😘

      Poista

Ihana yllätys, kiitos kommentista !