Ystäväni Petra

Onko teillä vanhoja päiväkirjoja tai ystäväkirjoja tallessa? Muistan varsin hyvin oman violettikantisen - ja lehtisen - Barbie ystäväkirjani. Sekä tietysti isosiskoni hienon ystäväkirjan, jossa oli sarjakuvamaisia skeittaaja ja rullaluistelija hahmoja. Sen johon meille pienemmillä siskoilla ei ollut mitään asiaa.

Jossain vaiheessa me alettiin tehdä slämyjä. Siis vihkoja, joihin joka sivulle kirjoitettiin jokin kysymys, aivan samoja kysyttiin kuin ystäväkirjoissakin. Slämyn ensimmäiselle (vai olikohan sittenkin viimeiselle) sivulle kirjoitettiin nimi ja merkki esimerkiksi sydän ja sitten jokaiseen kysymykseen vastattiin merkillä, ei nimellä. Ja kirjevihkot tietysti niitäkin harrastettiin!

Matu on löytänyt oman vanhan ystäväkirjan ja suorastaan haastoi mut vastaamaan kysymyksiin myös, nyt ja silloin 12 vuotta vanhana. En tiedä onko oma kirjani edes olemassa enää, joten nyt jouduin ihan muistelemaan mitä olisin mahdollisesti tuolloin vastannut. Äidin ja siskojen avulla pohdittuna uskon, että nyt vastaukset ovat varmasti hyvin lähellä totuutta.


Nimi: Petra 

Ikä: 24 / 12

Lempinimi: 
Petru tai Petruli (onneksi ainoastaan puoliskoni käyttää näitä.) / Peetu

Perheeseeni kuuluu: 
Minä, puoliskoni ja Tuhina / Äiti ja isi ja isosisko ja pikkusisko

Lempiruoka: 
Ite tehty kana- tai lohisalaatti, mieluiten pistaasipähkinöillä ja avokadolla. Ja nyt mun alkoi tehdä mieli lohisalaattia mansikoilla niin kuin edesmenneessä kahvila Ilossa! / Makaronilaatikko ja kaakao

Lempiväri: 
Kaikki kirkkaat - vihreä, violetti, sininen, pinkki, keltanen ja oranssi. / Vihreä

Lempieläin: 
Miekkavalas - juu ei tarvitse haaveilla lemmikistä :D / Hevonen

Lempiartisti: 
Sanni! Oon kyllä aika kaikki ruokanen, tykkään kun radiosta soitetaan suomenkielistä ja youtubesta kuuntelen Miriam Bryanttia. / Antti Tuisku

Harrastan: 
Blogin kirjoittamista säännöllisen epäsäännöllisesti, toivottavasti jossain vaiheessa säännöllisemmin ja suunnitelmallisemmin ja haaveilen aloittavani uuden liikuntalajin ensi syksynä ;) / Kuvataidekoulua, jalkapalloa ja bändiä (Kyllä kutosluokalla me maksettiin bändimaksu 2e/lukukausi/nenä, että perjantaisin päästiin koulun musiikkiluokkaan harjoittelemaan keskenämme. Oltiin niin hyviä, että koulun kaikkien bändien esiintymisessä, meidän ei tarvinnut esiintyä.)

Tykkään: 
Hyvästä ruoasta, kokonaan nukutuista öistä, puoliskostani, Tuhinasta ja hänen lukuisista ilmeistä, uimisesta, lumesta, väreistä, siististä kodista, viikatuista vaatteista kaapissa, näyteikkunashoppailusta, haaveilusta. / Liikkatunneista ja kässätunneista, uimisesta ja lukemisesta.

En tykkää: 
Teknisistä ongelmista puhelimen tai minkään muunkaan kanssa! / Kotitöistä (Ei mitään muistikuvaa, niin piti kysyä äitiltä :D)

Isona minusta tulee: 
Viiden lapsen miljonääri-koti-äiti, ehkä. Lapsia siis ainakin kaksi, mieluummin kolme ja maksimissaan viisi. Miljonääri-koti-äiti riippumatta lapsien määrästä. / Liikkaope


**********

Tuli ajatus alkaa kirjoittamaan omille lapsille jotain kirjasta ystäväkirjaperiaatteella. Tiedättekös jokaisena syntymäpäivänä samat kysymykset. Joskus teininä varmaan menee hermot ja vastaukset on kiven alla, mutta näin jälkeen päin, musta olisi aika hauska lukea itsestäni ja siskoistani sellaisia jos vain olisi olemassa.

Ja kuten Matu, niin minäkin heitän pallon teille kaikille muille. Jos yhtään kiinnostaa niin vastatkaa ihmeessä näihin kysymyksiin. Pieni paluu menneeseen piristää kummasti! :)

2 kommenttia

Ihana yllätys, kiitos kommentista !