Kokonainen yö - Peruna

Olin kirjoittamassa meidän arjesta, tai siis siitä kun vihdoin ollaan päästy takaisin normaaliin arkirytmiin. Mutta nyt mun on pakko palata taas meidän öihin! Koska, hmm no, miten sen nyt sanoisi ilman manaamista. Meillä nukutaan! Tai on nukuttu ainakin nyt useampi yö hyvin! Ei ehkä ihan kokonaan mutta silti hyvin.

Kokattiin uunilohta ja riisiä, noin viikko sitten. Ja sitä riisiä tuli sitten niin reilusti että siitä riitti Tuhinalle vielä seuraavien parin päivän ruoaksi. Loppuviikosta ihmeteltiin ääneen puoliskoni kanssa, kun yks kaks Tuhina nukkui kaksi yötä putkeen!

Hetken miettimisen jälkeen tajuttiin että Tuhina ei ole syönyt pariin päivään perunaa ja laskettiin 1+1. Niinpä jätettiin peruna nyt kokonaan pois. Useammalta taholta on meiltä kyselty perunan käytöstä ja kehotettu jättämään pois kokonaan tai vaihtamaan luomuun. Nyt näyttäisi siltä että oikeassa olitte!


Pari perättäistä yötä meni kokonaan herätyksettä, Tuhinan nukkuessa omassa sängyssään. Yhtenä yönä Tuhina heräsi vain kiivetäkseen meidän viereen jatkamaan unia. Perjantain ja lauantain välisenä yönä hän heräsi kerran itkemään - ei raapimaan vaan itkemään.

Hain nopeasti vesimukin keittiöstä eikä Tuhina ehtinyt vaeltaa pois makkarista. Vesihörpyn jälkeen Tuhina kiipesi syliin, laskin hänet tyynyjen päälle, jos hän vielä huolisi vettä. Ei huolinut, laittoi pään tyynyyn, hieroi poskeaan ja nukahti. Lauantai-iltana toinen poskihammas oli jo tullut läpi.

Muuten meidän unet on nykyään poikkeuksellisen säännölliset, mikä on tietenkin vain ihanaa, minusta ja puoliskostani. Tuhina nukahtaa kymmenen aikaan illalla ja herää aamulla kahdeksalta. Lounas syödään yhdentoista ja kahdentoista välillä. Ulkoilut ja kerhoilut ajottuvat päivästä riippuen aamupalan ja lounaan väliin tai lounaan ja päiväunien väliin.

Päiväunille Tuhina nukahtaa yhden tai kahden aikaan ja nukkuu yleensä kahdesta kolmeen tuntia. Perjantaina hän yllätti nukkumalla neljän tunnin unet! Päiväunien jälkeen aletaan suoraan tekemään päivällistä eli syödään puoli viiden ja kuuden välillä, riippuu vähän monelta herätään.


Mutta riippumatta herättiinkö päikkäreiltä neljältä vai kuudelta, iltapala on yhdeksältä ja yöunille silloin kymmeneltä. Tämä rytmi toimii ainakin toistaiseksi todella hyvin mielestäni. Ja mikä parasta, saan itsekin nukkua pitkät päikkärit!

Rasvausrutiineihin kuuluu tällä hetkellä 2,5% kortisonivoide aamuin illoin ja Lipolan aina päälle. Lipolan koska Hydran on kadonnut, luultavasti se on sängyn alla mutta varma en ole, kun en pysty tukkoisen nenäni kanssa kovin kauaa sinne kurkkimaan. Panadol ja atarax annoksista ei olla vielä luovuttu, vaikuttaa vähän siltä että tuo yksi puuttuva alaetuhammas olisi myös puhkeamassa lähiaikoina.

Tällä hetkellä näyttää siltä että Tuhina alkoi nukkumaan hyvin heti kun vaihdettiin peruna riisiin. Kyllä tuli vähän tyhmä olo ettei sitä oltu aikaisemmin tajuttu edes kokeilla. Ollaan toki myös rasvattu nyt kaksi kertaa päivässä sillä vahvemmalla kortisonilla ja iho on lähes tulkoon täysin parantunut. Mutta ehdittiin käyttää kortisonia kolme päivää ja paremmat yöt alkoi "vasta" samantien kun peruna unohdettiin.

Pricktestit on muuten ensiviikolla ja vaihdetaan kyllä appelsiinin testaus perunaan! Ja toivotaan ettei nyt tule mitään yllätyksiä ihon kanssa ja testit saadaan tehtyä. :)

2 kommenttia

Ihana yllätys, kiitos kommentista !