Lempipaikka

Kuinka vaikeaa voi olla miettiä mikä on oma lempipaikka kotona! Sain 10plussan äidiltä Lempipaikka kotona - haasteen ja innoissani taas hihkuin että jes mut on haastettu! Mutta nyt kun tätä alkaa miettiä niin tehtävä on sittenkin tosi vaikea!

Toisaalta paikkoja on muutama, mutta mikä niistä on ylitse muiden. Jos olisin puoliskoni tai mun pitäisi arvata mikä olisi hänen lempipaikkansa, niin tää olisi helppoa. Valitsisin sen jossa hän viettää eniten aikaa: miesluolan. Tosin vaikka välillä tuntuu että hän on siellä koko ajan niin saattaisi olla että sittenkin lempipaikaksi valikoituisi sohva tai sänky.

Jos miettii aikaa ennen kuin olin äiti (ja aikaa kun meillä vielä oli häkkivarasto jonne tunkea kaikki ylimääräinen, kuten pieniä vauvan vaatteita täynnä oleva äitiyspaukkauslaatikko tai patjan puolikas joka odottaa Tuhinan kasvua ja sängyn jatkamista.) ja miltä meidän vaatehuone silloin näytti, niin varmaan valitsisin meidän vaatehuoneen. Sellaisena kun nyt toivoisin sen olevan: tiptop. Se saattaisi myös olla ainut paikka joka pysyisi tiptop koska yksi pieni tuholainen ei vielä yltä kahvoihin.

No mutta koska vaatehuone ja eteisen hattuhylly ovat yleensä täyttä kaaosta, siivous inspiraatiota odotellessa, kumpikaan niistä ei ole lempipaikkani. Olohouneessa meillä on karkeasti sanottuna sohva, telkkari ja piano. Sielläkö olisi mun lempipaikkani? Sohvan nurkkassa joululahjaksi saamaani vilttiin kääriytyneenä, tohvelit jalassa ja läppäri täydellisellä etäisyydellä käsinojalle laskettuna. Siinä sitten olisin lähellä telkkaria katsovaa puoliskoani samalla itse blogia tai muita juttuja tuumaillen.   

Vai olisiko se kenties meidän keittiön ruokapöydän ääressä? Siinä voisin syödä jotain hyvää ja juoda teetä tai kaakaota samalla kun tuumailisin ja tuijottelisin ikkunasta ulos. Siinä on tarpeeksi kirkas valo jotta voisin värittää keittiön kaapin ylähyllylle piilottamaani värityskirjaa sen kaakao mukin kanssa tietenkin. Se on myös useinmiten ainoa paikka joka on yhdellä pyyhkäisyllä siisti - vaikka meidän kaiken käsin syövä pikku daami syö tuon samaisen pyödän ääressä.

Ennen äitiyttä ja äitinä edelleen rakastan suihkussa läträämistä, samoin puoliskoni. Mistä lie Tuhinakin siis vesipedongeenit perinyt. Ihan tosissani mietin hetkisen että olisko mun lempipaikkani sittenkin meidän kylppäri. Ihan oikeasti! Aamuyöllä ja nyt parina aamuna kun Tuhina on noussut JO kahdeksalta, ah niin ihana lattialämmitys, värikäs suihkuverho, hauskat krokotiili-liukuesteet ja siihen vielä Tuhina altaaseen pelleilemään. Ja isona plussana vielä oma sauna ja kuivauskaaappi.

Vaan ei ehkä sittenkään, suihkussakin ressaa nykyään vesilasku. Ja makkari on täysin pois suljettu koska siellä on lähes aina ressaava pyörremyrsky. Viimeksi äsken Tuhina pyöräytti kaikki lelukopat lattialle ja ne joulunaikaan niin innolla pesemäni vaatteet odottavat edelleen viikkaamista, kaappiin sentään pääsivät. 

Sängyssä istuen tätäkin kirjoitan ja aika paljon täällä oleillaan varsinkin päikkäreiden aikaan. Päikkäreidenkin aikaan siksi että yleensä ainakin kuvittelen nukuvani itsekin. Mutta tuo ympärillä oleva kaaos ei mitenkään ansaitse lempipaikan titteliä. Meidän makkari ei kelpaa kuin nukkumiseen. Ja no vaatteiden vaihtamiseen.

Arvaatko siis missä se on? Itsekin ehkä vähän yllätyin, mutta puoliskoni taas arvasi aika äkkiä eikä yllättynyt yhtään. Nauroi vain mun perusteluille jotka siis todella pitävät paikkansa noin niinkun yleensä mutta varsinkin nyt mahaa kasvattaessa.

Siis lempipaikkani on meidän korkean pöydän ääressä keittiössä. Kerrankin meillä on riittävän korkeat pöytä tuolit. Mulla on nuorempana (ja vielä edellisessä kodissakin) ollut tapana istuskella pöydän päällä ja siitä tuijotella ohimenevää liikennettä.  Joo myönnetään ensin kyllä vastustin ajatusta baaripöydästä, mutta mulla oli vähän eri mielikuva kuin tämä. Tästä nään myös suurimman osan mitä olohuoneessa tapahtuu ja kaiken mitä keittiössä ja vessassa tapahtuu - vessan ovi meillä on käytännössä aina auki.

Isot ikkunat ja niistä tulviva luonnonvalo on vaan mun juttu. On aivan mahtavaa kun ulos katsoessa näkee muutakin kun parkkipaikan ja naapuri talon seinän. Ehkä parasta puoliskoni miesluolassa on ovi ja siellä ei ole ikkunoita, eli mie saan pitää kaikista meidän ikkunoista kaihtimet auki! Ja Tuhinasta on kovaa vauhtia tulossa ihan samanlainen ikkunasta tuijottelija ja haaveilia!

Ai niin ja tämähän oli haaste, eli laitetaan pallo eteenpäin: 
Millainen on sinun lempipaikkasi kotona?

4 kommenttia

 1. Kiva kun teit tämän<3 hyvältä näyttää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tuo mies muuten oikoluettuaan kysyi hämmästyneenä että miks en haastanu sua, mutta tajus kyllä hetken päästä :D

   Poista
 2. Kiitos haasteesta! :) Ja ihanat väritykset!!! Minäkin ostin taannoin värityskirjan, mutta en oo vielä ehtinyt värittää yhtäkään kuvaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. heh, kiitos :) tästä kirjasta ensimmäiset väritetyt kuvat on päivätty vuonna 2011 :D enkä oo lähelläkään puolessa välissä :D eläkkeellä sitten jos ei ennen... :p

   Poista

Ihana yllätys, kiitos kommentista !