Aurinkoa aamusta alkaen

Eilinen sääinfo puhelimessa väitti, että päivä olisi aurinkoinen ja seuraava aurinkoinen päivä olisi vasta sunnuntaina. Mitähän se sekoili, ehkä se ei päivittynyt kunnolla tai jotain. Tänään oli nimittäin jo 6.15 niin valoisaa, ettei päivästä voisi tulla kuin aurinkoinen!

Meidän piti katsoa vain yksi jakso Game of Thronesia illalla, mutta lopulta taidettiin katsoa kolme. Kun ne aina loppuu niin, ettei niitä voi siihen jättää. Se on mun heikkous. Lisäksi ne tulee mulle uniin. Tai no kaikki sarjat, joita katsotaan useampia jakso putkeen tulee mun uniin. Joten en oikeasti voi jättää liian pelottavaan kohtaan, muuten se olen minä joka keikkuu hirttosilmukassa ja pakenee hirviöitä. Onneksi saatiin lapset ajoissa nukkumaan, niin meillä ei silti mennyt aivan kamalan myöhään.

Oli muuten valtavan helpottavaa herätä, kun kotona on suunnilleen puhdasta! Ja lapsetkin onnistuivat elämään illan niin, että skipattiin illalla bottipartio. Siivosin eilen aamulla kolmetuntia, okei olen aika hidas siivoaja. Mutta kuitenkin, imuroin ja laitoin botin imuroimaan ja pesin lattioita ja siivosin eteisen. Se on muuten nyt niin siisti, että voisin esitellä sen seuraavaksi, vaikka lasten naulakko tipahtikin illalla seinästä. Jotakin pahvilevyä tuo eteinen, minkäs teet.

Meillä on eteisessä kaksi naulakko, toisessa on aikuisten takit ja toisessa lasten. Aikuisten naulakko putosi viime keväänä lasten synttäreillä. Ostettiin sitä varten mielestäni jotain tosi jykeviä ruuveja, ettei se uudestaan tippuista. Jotenkin tekisi mieli väittää, että vaihdettiin samalla ruuvit lastenkin naulakkoon, mutta eihän siinä olisi ollut mitään järkeä. En usko meidän ruuvanneen hyvin pysynyttä naulakko irtia ja takaisin. Sitäpaitsi seinässä on vain yhdet reiät joten taidan muistella omiani. Sen sijaan portti kyllä laitettiin noilla jykevämmillä ruuveilla kiinni. Se jää tuohon varmaan meidän jäälkeenkin, se on niin hyvin kiinni.

Ja joo, vaikka herätyskello soikin 6.15 nousin vasta 7.05 kellolla. Vaikken halunnutkaan nousta  vielä kirjoittamaan niin aikaisin, mietin mitä kirjoittaisin, jos olisin noussut. Auringonpaisteesta tietenkin, kunnes oli aika nousta. Ensimmäisenä puettiin päivävaatteet Kirpulle, sitten käytiin yhdessä hakemassa Ässälle vaatteet yläkerrasta. Puin Ässän ja kannoin koko halikasan eteiseen pukemaan ulkovaatteita. Meidän päiväkotimatkalla on vain kolme pätkää, jotka ei vielä ole sulaneet täysin. Otettiin muutama varaslähtö talvipyöräilyä, mutta nyt voidaan sanoa että päiväkotiin pyöräily on nyt ihan oikeasti tai virallisesti alkanut.

Eilen oltiin jo ulkona siihen aikaan, kun tänään alettiin pukea toppavaatteita. Silti oltiin tänään päiväkodilla jo 7.44. Eilen mietin matkalla heijastinhenkseleiden tarpeellisuutta, kun vastaan tulevasta autosta näkyi vain kaukaiset valot. Tänään taas oli aurinkoinen aamu. Iltapäivällä taas meinasin kääntyä takaisin hakemaan aurinkolaseja. Ajattelin ettei siihen ole aikaa, olin väärässä. Noh jospa tänään ottaisin lasit heti lähtiessä mukaani.

Toivottavasti nämä kiireettömät aamut ovat tulleet jäädäkseen. Mulla piti olla yrittäjäkoulutuksen Hops, mutta onnistuin sitten sekoilemaan itseni ulos sieltä. Ensinnäkin, puhelimella en päässyt Zoomiin lataamatta sovellusta - no eihän se mahtunut mun puhelimeen, joten ensin piti poistaa muita sovelluksia ja poistetut kuvat sieltä ärsyttävästä arkistosta johon ne nykyään menee.

Sain Zoomin vihdoin päälle vain kolme minuuttia myöhässä, no en päässyt sisään, sitten olin viisi minuuttia myöhässä, kun zoom ilmoitti, että minua ei voida päästää sisään koska isäntä on heittänyt minut pihalle hiljattain. Sain siis häiriökäyttäytyjän leiman ennen kuin pääsin edes mukaan, mahtavaa. Toinen leima jota pelkään, on laiskan ihmisen leima. Koska minulla ei ole palkkatyötä olen laiska. Yritän kovasti päästä tästä tunteesta eroon ja saada myös yritystoimintaani kannattavaksi. Mutta ristiriitaisilta tunteilta ei voi välttyä. 

Onneksi on tuo aurinko! Nyt siis kuuntelemaan euroviisu podcastia ja postauksen  julkaisua, sitten eteisen välioven ikkunan pesu ja eteisen kuvaaminen. Kuulostaa ihan suunnitelmalta. 

2 kommenttia

  1. Aurinkoiset aamut ovat ihania, sillä silloin minäkin saan itseni käyntiin inhimillisessä ajassa. 😃 Rakastan pimeyttä iltaisin, mutta aamuisin käyn auringolla. Pimeinä aamuina aivoni eivät vaan saa signaalia, että pitää herätä - eli aamukoomailen aika suuren osan vuotta täällä Suomen pimeissä olosuhteissa. 🙈

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mie tunnistan tuon aamukooman ihan täysin! En edes ole ajatellut sitä sen enempää, mutta nyt kun on ollut näitä aurinkoisia aamuja ja sitten harmaita aamuja, niin jotenkin vaan kaikki tuntuu helpommalta mitä aikaisemmin näkee auringon :D

      Poista

Ihana yllätys, kiitos kommentista !